Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Noslēdzas 99 dienas ilgušais MLB lokauts

Juris Miņins
Juris Miņins

Noslēdzas 99 dienas ilgušais MLB lokauts
2021. gada MLB AL MVP - Šoheis Otani, Foto:AFP/Scanpix

Tiek ziņots, ka Augstāko beisbola līgu (MLB) pārstāvji un spēlētāju asociācija (MLBPA) ir vienojušies par jauna kolektīvā līguma parakstīšanu, kas nozīmē, ka ir noslēdzies 99 dienas ilgušais lokauts.

Tiek ziņots, ka MLB un MLBPA ir vienojušies par jaunu kolektīvo līgumu, tādējādi pārtraucot otro ilgāko lokautu profesionālajā beisbolā, kas ilga 99 dienas. Tas arī nozīmē, ka visa 2022. gada sezona varētu tikt izspēlēta pilnā apjomā, t.i., katrai komandai aizvadot 162 spēles.

Spēlētāji jau šīs nedēļas beigās varētu ierasties savu komandu pavasara treniņnometņu bāzēs, kur sāktu kopīgu gatavošanos sezonai. Tāpat tiek ziņots, ka jau tuvākajā laikā tiktu atvērts brīvo aģentu tirgus.

Atgādināsim, ka spēlētāji un klubu īpašnieki nevarēja vienoties par jauno kolektīvo līgumu, jo abas puses dažādi raudzījās uz vairākiem tā punktiem. Piemēram, minimālās algas apjomu, kas nu no 579 500 dolāriem pieaugs līdz 700 tūkstošiem šosezon un augs līdz sasniegs 780 tūkstošus. Tāpat spēlētājiem, kuri nevar iet uz arbitrāžas tiesu, lai pārskatītu līgumus, būs 50 miljonus ASV dolāru liels "bonusu baseins".

Tāpat jaunais līgums paredz to, ka izslēgšanas mačos piedalīsies 12 komandas, uz vienību formastērpiem varēs izvietot reklāmas, bet Nacionālajā līgā tiks ieviesta "nozīmētā atsitēja" pozīcija, t.i., tāpat kā Amerikas līgā, metējam vairs nevajadzēs iet uz atsišanu.

Savukārt jautājums par starptautisko spēlētāju draftu, kas bija viens no asākajiem pēdējā sarunu fāzē, nu ir atlikts, t.i., līdz 25. jūlijam abām pusēm ir jāvienojas par tā formātu. Norises laiks gan ir jau noteikts – 2024. gads.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/
https://www.mlb.com/