Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Dodgers" atkal sausā uzvara, "Red Sox" pārspēj "Yankees"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Dodgers" atkal sausā uzvara, "Red Sox" pārspēj "Yankees"
Kreigs Kimbrels
Foto: AFP/Scanpix

Losandželosas "Dodgers", jau otro reizi pēc kārtas neļaujot Atlantas "Braves" gūt punktus, ir tikuši pie otrās uzvaras Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas mačos, kamēr Bostonas "Red Sox" prata noturēt vadību pret Ņujorkas "Yankees" ar uzvaru sākot savu spēļu sēriju.

Šonakt Augstākajās beisbola līgās tika izspēlētas visu četru pāru izslēgšanas maču cīņas. Nacionālās līgas vienības tikās jau otrreiz, bet Amerikas līgas komandas savas sērijas vien uzsāka.

Esošie čempioni Hjūstonas "Astros" savā laukumā uzņēma Klīvlendas "Indians" un jāatzīst, ka mājnieku pārsvars bija gana liels. Spēle gan iesākās piesardzīgi un arī abu komandu metēji, Džastins Verlanders un Korijs Klubers, neļāva uzreiz gūt punktus, taču jau no ceturtā ininga "Astros" noorganizēja izrāvienu, bet "Indians" tam nespēja turēt līdzi.

Pa diviem izsistiem punktiem Džoša Redika un Aleks Bregmana kontā, bet Hjūstonas metēju komanda pieļāva tikai trīs atsitienus, kas, salīdzinot ar klīvlendiešu 12 pieļautajiem atsitieniem, deva ievērojamu pārsvaru. Jāpiebilst, ka šajā spēlē "Astros" izpildīja četrus "Home run", kas ļauj cerēt uz ne mazāku uguņošanu kā pirms gada, kad Hjūstonas vienība Pasaules sērijā 15 reizes raidīja bumbiņu ārpus laukuma, kas ir līdzšinējais rekords.

Otrajā spēlē tikās Milvokī "Brewers" un Kolorado "Rockies". Pirmajā abu komandu tikšanās reizē bija nepieciešams pagarinājums, lai noteiktu uzvarētāju, bet šoreiz varēja iztikt arī bez tā – metēji noturēja Kolorado vienības atsitējus "uz nullītes" un izrādījās, ka Kristians Jeličs nav vienīgais, kurš spēj atsist bumbiņu. Iegūstot vadību ceturtajā iningā, "Brewers" to prata noturēt līdz mača izskaņai, kurā tad arī "nolauza" savus oponentus līdz galam.

Joulīss Šasīns spēli uz metēju kalniņa iesāka ar pieciem, lai arī ne tuvu ne perfektiem, taču skatāmiem iningiem, bet Eriks Kratzs izsita divus punktus un kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Trešā aizvadītās nakts cīņa ievadīja divu nesamierināmāko MLB pretinieku, Bostonas "Red Sox" un Ņujorkas "Yankees" sēriju. Jāsaka, ka šī spēle parādīja, gan abu komandu noskaņojumu, gan to, ka šī sērija varētu būt pati principiālākā no visām MLB izslēgšanas maču otrās kārtas cīņām.

Bostonieši šo maču sāka nemēģinot "iesildīties", jo Džeidī Martinezs jau spēles pirmajā iningā ar sitienu ārpus laukuma izvirzīja "Red Sox" vadībā ar 3:0, kas, protams, būtiski ietekmēja mača gaitu un "Yankees" metēju Eidžeju Hapu, kurš tā arī nespēdams atgūties no šī trieciena, zaudēja vēl divus punktus un trešajā iningā tika nomaintīs.

Tikmēr Kriss Seils spēlēja līdz sestajam iningam un darīja to samērā labi. Lai arī viņš pieļāva piecus atsitienus un zaudēja divus punktus, astoņas reizes tieši metējs uzvarēja duelī ar atsitēju, kas spēlē pret tik "uzlādētu" komandu kā "Yankees" vienalga ir gana iespaidīgs sniegums. Jāpiebilst, ka arī pārējie bostoniešu metēji bija līmenī un vislielāko pateicību vienības līdzjutēji var izteikt Kreigam Kimbrelam, kurš spēles pašā izskaņā apturēja gan Džankarlo Stentonu, gan Luku Voitu.

Visbeidzot Losandželosas "Dodgers", otrreiz tiekoties ar Atlantas "Braves", tika pie savas otrās uzvaras, turklāt, "Braves" šajā sērijā vēl nav spējusi gūt punktus. Šoreiz, pateicoties Menija Mačado divu punktu "Home run" sitienam jau pirmajā iningā, losandželosieši uzvarēja ar 3:0.

MLB izslēgšanas mači, Divīziju kārta

Komandas1. sp.2. sp.3. sp.4. sp.5. sp.Sērijā
Rockies200
Brewers342
Dodgers632
Braves000
Indians20
Astros71
Red Sox51
Yankees40

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/