Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Kad 162 maču izrādās par maz - MLB sezonai nepieciešams pagarinājums

Juris Miņins
Juris Miņins

Kad 162 maču izrādās par maz - MLB sezonai nepieciešams pagarinājums
Foto: USA Today/Scanpix

Diezgan negaidīti noslēdzās 2018. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) regulārā sezona, pēc kuras beigām, kā izrādījās, ir nepieciešami vēl divi mači, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu.

Vakar jau ziņojām, ka Augstāko beisbola līgu čempionātā regulārā sezona tuvojas beigām un aizvadītajai naktij, pēc Latvijas laika, bija jākļūst par pēdējos spēļu kārtu šajā turnīrā (Pitsburgas "Pirates" un Maiami "Marlins" mačs, tā kā tas neietekmē galīgo vietu sadalījumu, tika atcelts). Tiesa, nu regulārajā turnīrā tiks aizvadīti vēl divi mači.

Par iemeslu tam ir kalpojis apstāklis, ka divās Nacionālās līgas divīzijās, Centrālajā un Rietumu divīzijā, nav noskaidroti uzvarētāji, jo katrā no apakšgrupām ir izveidojusies divvadība, ko pēdējā regulārās sezonas kārta nav spējusi lauzt. Centrālajā divīzijā vēl aizvien par pirmo vietu cīnās Čikāgas "Cubs" un Milvokī "Brewers", bet Rietumos – Kolorado "Rockies" un Losandželosas "Dodgers".

Lai arī visas četras komandas ir garantējušas vietu izslēgšanas mačos, kas varētu būt pietiekošs arguments tam, lai regulāro sezonu nepagarinātu, taču MLB "playoff" struktūra paredz, ka divīziju uzvarētājiem pirmā maču kārta ir brīva, bet otro vietu ieguvēji "Wild card" mačā cīnās par tiesībām turpināt savu dalību pēcsezonā, tāpēc šoreiz ir būtiski noskaidrot gan divīziju uzvarētājus, gan otrās vietas ieguvējus.

Jāpiebilst, ka, lai arī pārāk bieži šādas situācijas nerodas, MLB vēsturē ir bijuši gadījumi, kad ir nepieciešama papildus spēle, lai noskaidrotu galīgo vietu sadalījumu, līdz šim pēdējo reizi tas tika darīts 2013. gada sezonā, kad savstarpējās attiecības kārtoja Tampabejas "Rays" un Teksasas "Rangers" (5:2). Savukārt laika periodā no 2007. līdz 2009. gadam, tika izspēlēti trīs šādi mači. Kopumā līdz šai sezonai "taibreiki" MLB sezonas izskaņā bija nepieciešami 14 reizes.

Interesanti, ka visos iepriekšējos gadījumos, kad galīgo vietu sadalījumu noteikšanai bija nepieciešams aizvadīt papildus mačus, zaudētāju komanda arī nekvalificējās izslēgšanas mačiem, t.i., lai arī pats formāts, ka "Wild card" mačos spēlē divas otrās vietas ieguvējas ir samērā jauns, vēl nekad nav bijis tā, ka abas pārspēļu dalībnieces ir garantējušas vietu izslēgšanas mačos, tāpat vēl nekad nav bijis tā, ka vienas sezonas laikā ir nepieciešami divi "taibreika" mači.

Pārspēļu maču zaudētāji, kas interesanti, arī tiksies savā starpā, lai noskaidrotu to komandu, kurai sezona turpināsies.

Spēles par pirmajām vietām savās divīzijās norisināsies jau šodien, kad vispirms, 20:00 pēc Latvijas laika, cīnīsies "Cubs" un "Brewers", bet 11:00 spēlēs "Rockies" un "Dodgers".

MLB 2018. gada sezonas izslēgšanas spēļu dalībnieki

ALNL
Bostonas "Red Sox"Atlantas "Braves"
Hjūstonas "Astros"Čikāgas "Cubs"
Klīvlendas "Indians"Kolorado "Rockies"
Ņujorkas "Yankees"Milvokī "Brewers"
Oklendas "Athletics"Losandželosas "Dodgers"

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/

     [+] [-]

, 2018-10-01 15:56, pirms 6 gadiem
Jurka, labāk uzraksti kaut ko par NFL!!! Tur visādi trakumi notiek līgā!!
Sākot jau ar jaunajiem noteikumiem pret QB un trakajām aizvadītajām spēlēm!!