Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

2015. gada AL MVP Donaldsons nonāk Klīvlendā

Juris Miņins
Juris Miņins

2015. gada AL MVP Donaldsons nonāk Klīvlendā
Džošs Donaldsons
Foto: The Canadian Press/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Klīvlendas "Indinas" pēdējā brīdī ir pastiprinājusi savu sastāvu pirms izslēgšanas mačiem, jo no Toronto "Blue Jays" iemainīja 2015. gada Amerikas līgas vērtīgāko spēlētāju, Džošu Donaldsonu.

Lai arī par Augstāko beisbola līgu (MLB) maiņu perioda pēdējo dienu sauc 31. jūliju, tieši augusta pēdējā diena ir tas termiņš līdz kuram komandas var veikt pēdējos maiņas darījumus (izejot tā saukto "atteikuma drafta" procedūru) un šādā veidā iegūtie spēlētāji drīkst pārstāvēt komandu arī izslēgšanas mačos. Tāpēc, kad ir palicis aptuveni mēnesis līdz regulārās sezonas beigām, daudzām komandām jau ir skaidrs to liktenis, bet citas tikai šajā laikā gatavojas veikt izšķirošo izrāvienu, lai iekļūtu izslēgšanas mačos, kas arī otro "dedlainu" padara gana interesantu.

Šogad daudzi gana skaļi darījumi norisinājās vēl pirms 31. augusta, taču arī pēdējā vasaras dienā neiztika bez skaļiem vārdiem, precīzāk, vārda, jo Toronto "Blue Jays" uz Klīvlendas "Indians" aizmainīja 2015. gada Amerikas līgas vērtīgāko spēlētāju Džošu Donaldsonu.

Lai arī kopumā Donaldsons vēl iepriekšējā sezonā demonstrēja gana labu spēli, 2018. gads viņam izvērtās notikumiem bagāts, jo tā ievadā arbitrāžas komisija viņam piešķīra 23 miljonus ASV dolāru vērtu līgumu, bet vēlāk atklājās, ka viņam ir problēmas ar labo roku, kā rezultātā vispirms viņu pārvietoja uz nozīmētā atsitēja pozīciju, bet vēlāk arī ievietoja savainoto spēlētāju saraksta.

Kopumā šajā sezonā Donaldsona kontā ir tikai 36 spēles, kurās viņš ir izsitis piecus "Home run" un 16 punktus, pašam gūstot 22 punktus un atsitot ar 23.4% precizitāti.

Jāpiebilst, ka iepriekšējās trīs sezonās viņš katrā guva ne mazāk kā 33 "Home run" un izsita vismaz 78 punktus. Arī pēc sev triumfālās 2015. gada sezonas Donaldsons nekur nebija pazudis un balsojumā par 2016. gada AL MVP titula ieguvēju ieņēma ceturto vietu.

Interesanti, ka MLB komandas var turpināt veikt maiņas darījumus, taču spēlētāji, kas šādā veidā tiks iegūti, nedrīkstēs piedalīties šīs sezonas izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports