Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Spānijai katastrofa pret Krieviju, Boguts savaino potīti Austrālijas zaudējumā Vācijai

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Spānijai katastrofa pret Krieviju, Boguts savaino potīti Austrālijas zaudējumā Vācijai
Spānis Villijs Ernangomess uzbrukumā Krievijas izlases grozam. Foto: feb.es

Pēdējā pārbaudes spēlē pirms gaidāmās FIBA Pasaules kausa izcīņas basketbolā Ķīnā viena no turnīra galvenajām favorītēm Spānija, uzrādot ļoti sliktu precizitāti metienos no spēles, ar rezultātu 55:74 kapitulēja Krievijas izlases priekšā.

Ja spēles pirmajā ceturtdaļā bija vērojama ļoti līdzvērtīga spēkošanās (21:21), tad pirmā puslaika otrajā daļā Spānijas uzbrukums kļuva par pilnīgu katastrofu - krievu grozā tika raidīti tikai nieka seši punkti, Krievijai 15 minūšu pārtraukumā dodoties ar piecu punktu pārsvaru (32:27).

Pēc ilgās pauzes sabruka arī spāņu aizsardzība, Krievijai trešajā ceturksnī spējot gūt 27 punktus, Spānijai atbildot ar 13. Spānijas izlases vājā precizitāte Krievijai deva jau 19 punktu handikapu (59:40). Noslēdzošajā desmitminūtē spāņi uzsāka atspēlēšanās mēģinājumu, vienubrīd piekļūstot astoņu punktu attālumā, taču spēles izskaņā atkārtoti sabrūkot un piedzīvojot smagu neveiksmi.

Ar 14 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām krievu rindās rezultatīvākais bija Vitālijs Fridzons. Savukārt 11 punkti un astoņas bumbas zem groziem Semjona Antonova rēķinā. Spānijas sastāvā teju pusi no gūtajiem punktiem iemeta Villijs Ernangomess - viņš iekrāja 26 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Spānijai šī bija tikai otrā zaudētā spēle (no kopumā sešām cīņām) sagatavošanās periodā, kamēr Krievijai šis bija sestais panākums deviņos pārbaudes mačos. Spānija un Krievija finālturnīru uzsāks tā pirmajā dienā 31. augustā - spāņi C apakšgrupas ietvaros spēkosies ar Āfrikas čempioni Tunisiju, kamēr Krievija centīsies salauzt Nigērijas pretestību.

Paralēli notikušajā pārbaudes mačā starp Austrāliju un Vāciju vācieši sniedza teicamu precizitāti no perimetra. Vācija pilnībā dominēja spēles pirmajā daļā, trešās ceturtdaļas sākumā vāciešiem esot vadībā pat ar 22 punktu pārsvaru. Papildus tam ļoti vāju metienu precizitāti turpināja uzrādīt austrālietis Džo Inglss, kā arī potītes savainojumu guva cits Austrālijas izlases līderis Endrū Boguts.

Latviešu izcelsmes galvenā trenera Andreja Lēmaņa vadītie austrālieši, kas pagājušajā nedēļā ar 98:94 mājās apspēlēja ASV, gan spēja parādīt raksturu un cīņas izskaņā spēja Vācijai pietuvoties visnotaļ cienīgā attālumā.

Līdz ar to Austrālija pārbaudes spēļu maratonu pabeidza ar divām uzvarām un trim zaudējumiem, kamēr Vācija septiņās spēlēs vienīgo neveiksmi piedzīvoja pret Japānu (83:86). Abas izlases Pasaules kausu sāks 1. septembrī - Austrālija cīnīsies ar Kanādu, kamēr Vācija lūkos atkārtot 2017. gada Eiropas čempionāta astotdaļfinālā paveikto - pārspēt Franciju.

Pārbaudes spēles 28. augustā

SpēleRezultāts
Spānija – Krievija55:74
Austrālija – Vācija64:74

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/PickandRollAU
Federación Española de Baloncesto

  -1 [+] [-]

, 2019-08-28 18:21, pirms 5 gadiem
Še tev bija Spāņu spēks, un nevajag atrunāties ar rezervistiem. Es domāju, ka vesela LV izlase mierīgi varētu cīnīties ar spāņiem un pat viņus vinnēt.

     [+] [-]

, 2019-08-28 19:38, pirms 5 gadiem
Tāda haļava vairs krieviem nebūs...

     [+] [-]

, 2019-08-28 20:26, pirms 5 gadiem
Bez Boguta austrāļiem ies ļoti smagi !

  +2 [+] [-]

, 2019-08-28 20:52, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Še tev bija Spāņu spēks, un nevajag atrunāties ar rezervistiem. Es domāju, ka vesela LV izlase mierīgi varētu cīnīties ar spāņiem un pat viņus vinnēt.
1 spēlē zaudēt var jebkuram. Arī latvieši labā sastāvā ir zaudējuši otrās šķiras komandām - tiem pašiem ukraiņiem, beļģiem, turklāt nevis pārbaudes spēlēs bet turnīros. Un krievi nebūt nav tā vājākā komanda arī bez Šveda un Mozgova. Un par spāņu vai to pašu leišu spēku (atceros, ka vakar kaut kas komentāros ņirdza, ko ta šos pie favorītiem pieskaita ar švaku sastāvu) parāda ne jau tas ko vinnē vai zaudē pārbaudenēs, bet tas, ka šīs abas komandas jebkurā pieaugušo turnīrā cīnās par medaļām ne tikai uz papīra un fanu sapņos, bet arī laukumā. Lai arīviņiem ir (runa par leišiem) ir neveiksmīgi turnīri, kā iepriekšējais (9.v) un 11. un 12. vieta, pārējos turnīros nav bijusi zemāka vieta par 6. un ir 3 sudrabi, zelts un bronza. Spāņiem vispār kopš 1999. gada tikai 1x reizi nav bijušas medaļas. Latviešiem pēc okupācijas augstākais sasniegums, lai kādu sastāvu nenovāktu ir 5. vieta, toties ir kaudze ar padsmitajām vietām. Un tas ir tikai Eurobasket. OS un PK nav jēga salīdzināt, jo tur mūsu nav bijis. Un nevajag slapināt bikses stastot, ka ja spēlētu visi labākie mēs visus saliktu. Pēdējā Eirobasket mums bija praktiski visi labākie tobrīd un sanāca 5. vieta. Arī Tagad vai Nekad gadā mums bija praktiski visi tobrīd labākie - kas no tā iznāca zina visi, kas interesējās par basketu. Var šķendēties, ka tas, ka nebija KP vai kāds cits no līderiem patraucēja tikt uz PK, bet jāatcerās, ka arī tie paši turki, slovēņi un spāņi citos apstākļos būtu krietni stiprāki. Un tikšana uz PK negarantētu labāko sastāvu, tāpat kā labākais sastāvs negarantētu, ka visus uzvarētu.

  +3 [+] [-]

, 2019-08-28 22:01, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Še tev bija Spāņu spēks, un nevajag atrunāties ar rezervistiem. Es domāju, ka vesela LV izlase mierīgi varētu cīnīties ar spāņiem un pat viņus vinnēt.
Es domāju ka pietiek puļīt par to kāda LV izlase uzvarētu ko. Spānija kārtējo gadu spēles par medaļām kamēr mēs laiski varam gremdēties atmiņās par spēli Melnkalnē ...

     [+] [-]

, 2019-08-28 23:49, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Še tev bija Spāņu spēks, un nevajag atrunāties ar rezervistiem. Es domāju, ka vesela LV izlase mierīgi varētu cīnīties ar spāņiem un pat viņus vinnēt.
Še tev bija Latvijas spēks- nemaz netika vai vai vai.

     [+] [-]

, 2019-08-30 12:33, pirms 5 gadiem
kuklitis rakstīja: Bez Boguta austrāļiem ies ļoti smagi !
Kur teikts, ka viņiem jāspēlē bez viņa. Viņš pat ir "iespējams" un pirmo spēli.