Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2933, Did:0, useCase: 3

Popovičs slavē Serbijas spēles stilu, serbi uzsver milzīgo motivāciju pēc fiasko

Agris Suveizda

Popovičs slavē Serbijas spēles stilu, serbi uzsver milzīgo motivāciju pēc fiasko
Gregs Popovičs. Foto: Zumapress.com/Scanpix

ASV basketbola izlase piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, ar 89:94 pusfinālā par 5.-8. vietu piekāpjoties Serbijai, un finišēs visu laiku zemākajā vietā.

ASV izlases galvenais treneris Gregs Popovičs: "Mani ļoti iedvesmo viņu raksturs, viņu pieturēšanās savam spēles stilam, noturība un prasme spēlēt kopā. Šis vakars tam bija lielisks piemērs. Serbija ir ļoti pieredzējusi komanda, Saša [Aleksandars Džordževičs] ar to veic labu darbu, taču viņi nav tikai talantīgi – viņi arī spēlē fantastiskā manierē, konsekventi katrā uzbrukumā atrod brīvu spēlētāju."

Serbijas izlases galvenais treneris Aleksandars Džordževičs: "Laba un lepna reakcija [pēc zaudējuma Argentīnai]. Mums ļoti palīdzēja tas, ka beidzot vairākas naktis pēc kārtas varējām gulēt savās gultās. Visa šī ceļošana un veids, kādā tika organizēts turnīrs, mums nepavisam nepalīdzēja. Parādījām, ka esam laba komanda un ka esam viena komanda arī tad, kad ne viss iet labi. Šī kopības sajūta ļāva mums šeit nokļūt un arī mūsu valstij vēsturiski ir dāvājusi daudz medaļu un pjedestālu. Tas ir tas, ko mēs mācām un pēc kā tiecamies. Mums ir jāciena šis turnīrs līdz pat pēdējai spēlei, un mēs to arī darīsim. Mani komentāri pirms turnīra ["lai Dievs palīdz ASV, ja tai būs jāspēlē pret Serbiju"]? Viesojos nacionālās televīzijas vakara ziņās. Ja atņemsiet man ironiju, tad manā ieroču arsenālā kā trenerim nekā daudz pāri vairs nepaliks. Nebiju domājis izrādīt necieņu, tieši pretēji, taču es to pateicu, lai iedrošinātu savus puišus justies pārliecinātiem un drošiem par sevi. Ļoti daudz strādāju ar viņu prātiem, un tas bija vēstījums, ka esam gatavi. Nedomāju, ka es kādu aizvainoju, jo katrs drīkst izpaust savas domas. Un mani vārdi šovakar varbūt pat piepildījās."

ASV izlases uzbrucējs Herisons Bārnss: "Pārlidojumi un smagā vasara? Tas nemaz nav tik traki. Sirdī esmu basketbolists un ne mirkli neminstinātos, ja man piedāvātu vasarā piedalīties šādā turnīrā. Un iespēja pārstāvēt savu izlasi nav katru dienu, vismaz man. Šādas iespējas ir jāizmanto. Man tas ir bijis gods. Nometnes sākumā vienojāmies kopīgam mērķim uzvarēt spēles un cīnīties par medaļām. Pieļāvām iespēju, ka varam arī neuzvarēt. Neko nenožēlojam no tā, ko šajā periodā esam atdevuši un ziedojuši komandas labā. Sestdien mums būs vēl viena iespēja iziet laukumā un pārstāvēt savu valsti. Kādam no mums - potenciāli pat visiem – tā var būt pēdējā iespēja uzvilkt ASV kreklu. Vai varbūt arī [iespēja uzvilkt kreklu] pirms vēl daudzām reizēm nākotnē."

Serbijas izlases saspēles vadītājs Vasilije Mičičs: "Sākām ļoti labi un bijām ļoti motivēti, jo zinājām, ka mums pēc ļoti sāpīga zaudējuma ir jāizmanto iespēja reabilitēties ar godu un lepnumu. Esmu ļoti priecīgs par mūsu reakciju un domāju, ka bijām pelnījuši uzvarēt. Pirms turnīra daudzi domāja, ka esam pelnījuši kopā ar ASV būt finālā. Kvalitātes ziņā bijām to pelnījuši, bet diemžēl neaizvadījām labāko spēli pret Argentīnu. Domāju, ka ASV šodien spēles sākumā arī nebija pārāk motivēta, jo arī viņi piedzīvoja sāpīgu zaudējumu un no viņiem tika gaidīts ļoti daudz. Mūsu profesijā tas ir normāli: reizēm uzvari, reizēm zaudē. Domāju, ka abas komandas daudz iemācījās no zaudējuma, taču viņi nebija tik ļoti gatavi spēlēt kā mēs."

  -2 [+] [-]

, 2019-09-12 22:01, pirms 5 gadiem
Kas tad tam loham atliek kā slavēt ikkatru kas viņus izdr.ž... vakar frančus, šodien serbus

     [+] [-]

, 2019-09-12 22:47, pirms 5 gadiem
Popovs nebija īstais treneris, šitos čaļus vajadzēja nomotivēt kaut kā savādāk!