Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Priecājos, ka bērnībā nevarējām atļauties videospēles"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dāvis Bertāns: "Priecājos, ka bērnībā nevarējām atļauties videospēles"
Dāvis Bertāns
Foto: Matt Slocum / Associated Press

Laikrakstā "San Antonio Express-News" publicēts plašs raksts par to, kā Dāvis Bertāns kļuva par Nacionālās basketbola asociācijas kluba Sanantonio "Spurs" spēlētāju.

"Mums nebija daudz, bet ar to pietika. Mums nebija nekādu papildus lietu, nekādu videospēļu. Taču par to pat priecājos. Varējām savākties kopā ar draugiem un katru dienu pavadīt sportojot," par bērnību Latvijā stāstīja Dāvis Bertāns. "Alga bija no mēneša uz mēnesi, nauda tika tērēta ēdienam. Nebija iespēju krāt naudu. Paši audzējām kartupeļus. Apmēram 50 procenti Latvijas dzīvoja tāpat."

Jaunākajam brālim piebalsoja arī Eirolīgā un Turcijā spēlējošais Dairis Bertāns: "Tas palīdzēja mums novērtēt lietas un saprast, ka nekas nepienākas tāpat vien, ka viss jānopelna ar smagu darbu. Un tas palīdzējis pārāk neuztraukties par sīkumiem. Tagad necenšamies atstāt iespaidu ar lietām, kas mums pieder. Novērtējam visu, kas mums ir, jo zinām, cik smags darbs ieguldīts."

"Visa ģimene nodarbojās ar sportu. Es basketbola laukumā esmu kopš dzimšanas," norādīja Dāvis, kuram NBA iepatikusies pēc Maikla Džordana un Čikāgas "Bulls" vērošanas. "Tas bija brīdis, kad sapratu, ka reiz vēlos spēlēt NBA. Bet pirmais eiropietis, kuram jutu līdzi, bija Dirks Novickis."

Viena no Bertāna spilgtākajām atmiņām esot brīdis, kad 14 gadu vecumā izdevies realizēt desmit no desmit tālmetieniem. "Kopš tā brīža zināju, kāda būs mana spēle." Dāvis nav smādējis arī hokeju, un pieļauj iespēju, ka pēc karjeras beigām varētu spēlēt amatieros.

"Es katru dienu raudāju," Dāvis stāstīja par attiecībām ar brāli. "Viņš man darīja pāri. Kad spēlējām basketbolu, viņš reizēm piespēlētu visiem, tikai ne man." Protams, Dairis pārmetumus noraidīja, sakot, ka skarbā attieksme palīdzējusi jaunākajam brālim nonākt līdz NBA.

"Disciplīna bija visbiežāk lietotais vārds mūsu ģimenē," teica Dairis. "Nespējām pat iedomāties, ka varētu runāt pretī vecākiem. Viss, ko viņi teica, bija jādara, patika tas vai ne. Tāpat ir arī basketbolā. Viss, ko treneris saka, ir jādara. Pat tad, ja nedomā, ka tas ir pareizi, ir jādara."

Pēc tam, kad Dāvis Bertāns 2014. gadā parakstīja līgumu Spānijā, viņš nopiricis pirmo auto. Tomēr drīz viņš to uzdāvinājis tēvam. "Vecāki ir pieticīgi – viņi negaida lielas dāvanas. Bet domāju, ka vēlāk nopirkšu viņiem ko lielāku."

"Man nevajag neko daudz. Pelnu naudu kopš 18 gadu vecuma, man ir viss, kas nepieciešams," norādīja Bertāns, kurš atklāja – par spīti savainojumiem, viņš katru dienu ticējis, ka nonāks NBA. "Neteikšu, ka esmu ļoti uzmanīgs ar naudu. Man patīk baudīt dzīvi, tāpēc neskaitu katru dolāru. Ja gribu aiziet vakariņās, tad īsti nepievēršu uzmanību iztērētajai naudai."

"Dāvis ir klasisks "Spurs" spēlētājs," teica komandas biedrs Denijs Grīns. "Var redzēt, ka viņš ir pieticīgs. Viņš iederas lieliski."

"Viņš ir ļoti labs spēlētājs," norādīja "Spurs" galvenais treneris leģendārais Gregs Popovičs. "Viņš bloķē metienus un aizsardzībā strādā smagi. Viņa meistarība kā metienu izdarītājam ir unikāla. Tāpat viņš var driblēt vai piespēlēt. Dāvis ir vispusīgs spēlētājs, kuram priekšā lieliska nākotne. Pašlaik viņam nepieciešamas minūtes un pieredze."

"Latvija ir zaļa valsts, gandrīz 50 procentus aizņem meži, ir skaista daba. Kad braucu mājās, patīk aizbraukt uz laukiem, kur dzīvo mans vectēvs. Kad nepieciešams atpūsties, aizbraucam, noliekam telefonus malā un pavadām laiku ārā. Aizbraukt tur nozīmē nedarīt neko un vienkārši relaksēties. Miers un klusums," teica Bertāns.

"Bērnības dēļ novērtēju visu, kas man ir pašlaik. Negribu būt bezatbildīgs ar naudu un palaist to vējā," norādīja Dāvis Bertāns, kurš pirmajā sezonā otrpus okeānam vidēji mačā guvis 4,3 punktus un tālmetienus realizējis ar 39% precizitāti.

Izmantotie resursi:
News, Sports, Business | San Antonio...

     [+] [-]

, 2017-03-31 20:29, pirms 7 gadiem
4,3 vārti spēlē - tas ir daudz vai maz?

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 20:30, pirms 7 gadiem
M rakstīja: 4,3 vārti spēlē - tas ir daudz vai maz?
videeji,ja nem vera ka vins biezi stav uz zilas linijas

     [+] [-]

, 2017-03-31 20:33, pirms 7 gadiem
biedza22 rakstīja: videeji,ja nem vera ka vins biezi stav uz zilas linijas
Nu nē, vidēji vārti spēlē ir ļoti labs rādītājs.

  -4 [+] [-]

, 2017-03-31 20:35, pirms 7 gadiem
Nabags nezina ko ir palaidis garām! Īpaši tās sajūtas, ko deva raidiošana augsta līmeņa vanilla World of Warcraft ģildē...

  +8 [+] [-]

, 2017-03-31 20:42, pirms 7 gadiem
chemist_dk rakstīja: Nabags nezina ko ir palaidis garām! Īpaši tās sajūtas, ko deva raidiošana augsta līmeņa vanilla World of Warcraft ģildē...
Jā, kurš gan bērns nav sapņojis izaugt liels un atcerēties spēlētās videospēles! Kāda gan starpība, ka nepelni miljonus un dzīvo uz roltoniem nedēļu pirms algas. Bet tās videospēles!!! Uff, nabaga Bertāni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-31 20:45, pirms 7 gadiem
M rakstīja: 4,3 vārti spēlē - tas ir daudz vai maz?
Ņemot vērā to, ka viņš tomēr spēlē basketbolu, es domāju - Krosbija līmenis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-03-31 20:49, pirms 7 gadiem
Vai esmu vienīgais kuram šķiet,ka Bertāna karjera ilgtermiņā būs spilgtāka ,nekā Porziņģa?
Slēpts komentārs: chemist_dk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2017-03-31 20:57, pirms 7 gadiem
Supermencs rakstīja: Vai esmu vienīgais kuram šķiet,ka Bertāna karjera ilgtermiņā būs spilgtāka ,nekā Porziņģa?
Ja Ņujorkā nekas nemainīsies, tad var sanākt tā, ka Bertānam būs vairāk komandas sasniegumu, kamēr Porziņģis individuāli tāpat būs lielāks stārs NBA.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-31 21:03, pirms 7 gadiem
Bertāns astoņdesmit gados būs nopircis sev jaunus ceļus par sapelnīto naudu un spēlēs hoķi virslīgā

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 21:04, pirms 7 gadiem
Supermencs rakstīja: Vai esmu vienīgais kuram šķiet,ka Bertāna karjera ilgtermiņā būs spilgtāka ,nekā Porziņģa?
Protams ka bus, jo jau pec paris mēnešiem šams tiks pie NBA gredzena!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-31 21:19, pirms 7 gadiem
Supermencs rakstīja: Vai esmu vienīgais kuram šķiet,ka Bertāna karjera ilgtermiņā būs spilgtāka ,nekā Porziņģa?
Gandriizjaa

  -3 [+] [-]

, 2017-03-31 21:20, pirms 7 gadiem
zaxx rakstīja: Protams ka bus, jo jau pec paris mēnešiem šams tiks pie NBA gredzena!!!!
Ne kursh katrs ir tik tuvu gredzenam speeleejot 1-2 min speelee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-31 21:55, pirms 7 gadiem
Es jūtos, kā vecs krabis

  +2 [+] [-]

, 2017-03-31 22:29, pirms 7 gadiem
Nav tāds zīmulis, kā zingers.

     [+] [-]

, 2017-03-31 22:48, pirms 7 gadiem
Kardināls rakstīja: Ja Ņujorkā nekas nemainīsies, tad var sanākt tā, ka Bertānam būs vairāk komandas sasniegumu, kamēr Porziņģis individuāli tāpat būs lielāks stārs NBA.
Potenciāls tik bagātam klubam ir liels un KP var nonākt ar to pašu Knicks pie titula. Atskaiti par peļņām redzējām? Jā! Nafig kaut ko mainīt, ja naļiks nāk kaut pakās teju visas spēles... te būtu jāievieš kaut kas līdzīgs Latvijas ''nauda seko skolēnam'' tikai uz ''nauda seko uzvarām'', savādāk tādam īpašniekam po. Ko tādā Ņujorkā darīt tiem 8-9 ļimoniem iedzīvotāju? pie tādiem skaitļiem un pārticībā tā arēna pienāks pilna šā vai tā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-31 22:49, pirms 7 gadiem
Tas, ka KP nokļuvis neīstajā komandā, par to šaubu nav. Tas, ka Dāvis ir īstajā, arī šaubu nav.

Cerams tuvāko gadu laikā tiks pie gredzena. Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2017-03-31 23:18, pirms 7 gadiem
Supermencs rakstīja: Vai esmu vienīgais kuram šķiet,ka Bertāna karjera ilgtermiņā būs spilgtāka ,nekā Porziņģa?
laikam gan ka esi vienīgais

  +5 [+] [-]

, 2017-04-01 01:33, pirms 7 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Tak labāk spēlēt videospeles, nekā dzīvot mucā, palaidis viss bērnību vēja un veselība jau redz pats, nekā tur nava, šī sezona Spurs, tad ceļos mājās un strādās sportlenda pa 340 eiro mēnesī
Tu esi pilnīgs idiots.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-01 03:51, pirms 7 gadiem
prieks lasīt un zināt šos puišus! un nav pat Zvaigžņu slimība!!! viseim tiem kompa un datora spēlētājiem vēlos pajautāt- ko jūsu bērni,mazbērni teiks, ka mantojuma dzeltanas kasetes vai peti,zombeni utt kaut kādas datoru spēlēs? kauns!!! skamēr reāls, domājoš, daroš latvietis bērniem/mazbērniem spēs dot ne tikai cieņu ,godu pret viņu ,bet arī daudz mantiskās vērtibas un leposies ar saviem senčīem,! kamēr skaudīgie slinkie datorpēlmaņi un "bērnības dzīvotāji" knapinās no savām pensījām!! jau jums skauž ,tad arī ta pasakat, nevis gudri d*rš*t!!! prieks par šiem brāļiem un visu ģimeni!!

     [+] [-]

, 2017-04-01 09:40, pirms 7 gadiem
Supermencs rakstīja: Vai esmu vienīgais kuram šķiet,ka Bertāna karjera ilgtermiņā būs spilgtāka ,nekā Porziņģa?
Domāju, ka esi gan. Zingers būs starp komandas līderiem un allstar, kamēr Dāvis, visdrīzāk, role player. Neredzu kā Bertāns jr. varētu būt komandas zvaigzne.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-01 10:47, pirms 7 gadiem
AnimalZ rakstīja: Domāju, ka esi gan. Zingers būs starp komandas līderiem un allstar, kamēr Dāvis, visdrīzāk, role player. Neredzu kā Bertāns jr. varētu būt komandas zvaigzne.
Nu zvaigzne varbuut nee..bet nu Korvera tipa speeleetaajs, ar savaam 20 minuuteem uz laukuma domaaju ka mieriigi vareetu buut...

     [+] [-]

, 2017-04-01 11:33, pirms 7 gadiem
Viss, ko treneris saka, ir jādara. Pat tad, ja nedomā, ka tas ir pareizi, ir jādara."

  +1 [+] [-]

, 2017-04-01 12:13, pirms 7 gadiem
avipopo rakstīja: Tas, ka KP nokļuvis neīstajā komandā, par to šaubu nav. Tas, ka Dāvis ir īstajā, arī šaubu nav.

Cerams tuvāko gadu laikā tiks pie gredzena. Lai izdodas!
Domāju, ka arī KP ir nonācis pareizajā komandā, jo NY tomēr ir komanda ar vislielāko atbalstītāju skaitu un tas palīdzējis KP jau tagad kļūt par NBA superzvaigzni. aizies karameļu Antons, aizies Rouzs, komanda pārbūvēsies un agri vai vēlu būs arī plovos un cīnā par gredzniem.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-01 15:29, pirms 7 gadiem
Nav videospēles liela problēma, galvenā ir attieksme - gan vecāku, gan bērna