Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai "Celtics" atmaksās Klīvlendai par zaudējumu savā laukumā?

Vai "Celtics" atmaksās Klīvlendai par zaudējumu savā laukumā?
Rejs Alens un Pols Pīrss
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt pulksten 2:00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas ietvaros Klīvlendā, Quicken Loans basketbola arēnā, laukumā dosies vietējā „Cavaliers” vienība ar 2011. gada drafta pirmo numuru Kairīju Īrvingu priekšgalā, kura mērosies spēkiem ar Bostonas „Celtics” vienību. Šī būs otrā no trijām abu komandu tikšanās reizēm šajā sezonā. Pirmajā cīņā aizvadītajā svētdienā Bostonā ar 88:87 pārāki bija „Cavaliers” basketbolisti.

Svētdien aizvadītajā mačā pārtrūka „Celtics” (bilance 9-10, bilance izbraukumā 3-4, 7. v. Austrumu konferencē) četru uzvaru sērija, un par to parūpējies viņu nākamie pretinieki „Cavaliers” basketbolisti, ceturtās ceturtdaļas izskaņā veicot 12:0 izrāvienu un izcīnot uzvaru visā mačā ar 88:87. Ļoti labu maču „Cavs” rindās aizvadīja saspēles vadītājs Kairījs Īrvings, kurš realizēja arī uzvaru nesošo divpunktu metienu caurgājienā 2.6 sekundes pirms finālsvilpes, izraujot uzvaru savai komandai.

Pēc Brendona Basa realizētā soda metiena 4 minūtes un 25 sekundes pirms pamatlaika beigām Bostonas vienība bija iekrājusi 11 punktu pārsvaru (87:76), tomēr ar to izrādījās par maz uzvarai visā mačā, jo komanda atlikušajā laikā nespēja gūt ne punkta.

Pirmgadnieks Īrvings „Cavaliers” (8-11, bilance savā laukumā 3-4, 9. v. Austrumu konferencē) labā guva 23 punktus, no kuriem sešus tieši izšķirošā 12:0 izrāviena laikā spēles galotnē. Saspēles vadītājs, kurš aizvadītās piektdienas zaudētajā mačā pret „Nets” guva 32 punktus, sasniedzot personīgo rekordu gūtajos punktos, pašlaik ir labākais punktu guvējs ar 17.9 punktiem ik mačā starp visiem līgas pirmgadniekiem. Rūkijs no spēles uzbrūk ar lielisku 51.6 procentu precizitāti, ieņemot 5. vietu līgā starp visiem aizsargiem. Īrvingam priekšā ir tieši „Celtics” aizsargi Rejs Alens un Reižons Rondo, ieņemot attiecīgi 3. un 4. vietu.

Tik augsts realizācijas procents metienos no spēles, kāds šobrīd ir Īrvingam, nevienam pirmgadniekam nav bijis kopš 1979. / 1980. gada NBA sezonas, kad leģendārais Īrvins Maģiskais Džonsons no spēles regulārajā sezonā uzbruka ar 53 procentu precizitāti.

Bostonai gaidāmajā mačā nevarēs palīdzēt Rondo, kurš joprojām ārstē savainojumu, bet laukumā varētu atgriezties kādā no nākamajām spēlēm šajā nedēļā. „Celtics” vienībai savukārt varēs palīdzēt Alens, kurš atgriešanās mačā pēc traumas sadziedēšanas pret „Cavs” guva 22 punktus, kas ir ļoti labs rādītājs, salīdzinot ar vidēji 9.3 gūtajiem punktiem iepriekšējos septiņos mačos.

„Celtics” vienībai Rondo prombūtnes dēļ vairāk bumbu uzticēt Polam Pīrsam, kurš pēdējo piecu maču laikā ir guvis vidēji 24.6 punktus un atdevis 8 rezultatīvas piespēles, bet tajā paša laikā pieļaujot arī vidēji 5.2 kļūdas. Mačā pret „Cavs” viņš kopumā pieļāva septiņas kļūdas.

Bostonas vienībai būs jāizdomā, kā apturēt Andersonu Varežao, kurš iepriekšējā mačā guva 18 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Varežao pēdējās piecās regulārā sezonas spēlēs pret „Celtics” vidēji mačā ir guvis 14.6 punktus un izcīnījis 10.2 atlēkušās bumbas, uzbrūkot grozam no spēles ar 68.9 procentiem.

„Kavalieriem” gaidāmajā mačā nevarēs palīdzēt traumētie aizsargi Entonijs Pārkers un Daniels Gibsons. Iespējams, Bairons Skots blakus Īrvingam laukumā aizsarga pozīcijā laidīs pirmgadnieku Maičelu Tompsonu.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Vai "Cavaliers" izcīnīs uzvaru arī savā laukumā?

  • 15

  • 32


  -1 [+] [-]

, 2012-02-01 15:59, pirms 12 gadiem
celtics zaudēja cavaliers savā laukumā? HAHAHAHAHAHA