Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Robinsons pēc sezonas Eirolīgā mēģinās atgriezties NBA, "Spurs" vienojas ar draftēto Metu

Andrejs Siliņš

Robinsons pēc sezonas Eirolīgā mēģinās atgriezties NBA, "Spurs" vienojas ar draftēto Metu
Tomass Robinsons
Foto: TASS / Scanpix

Amerikāņu centrs Tomass Robinsons, aizvadījis vienu sezonu Eirolīgā, pārstāvot Maskavas apgabala "Khimki", jaunajā sezonā atgriezīsies Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) - spēlētājs parakstījis līgumu ar Atlantas "Hawks".

208 centimetrus garais Robinsons tika izvēlēts 2012. gada NBA draftā ar augsto 5. kārtas numuru, un to paveica Sakramento "Kings". Jau debijas sezonā Robinsons tika aizmainīts uz Hjūstonas "Rockets", bet nākamo četru gadu laikā uzspēlēja četrās dažādās komandās - "Trail Blazers", "76ers", "Nets" un "Lakers". Piecās sezonās NBA Robinsons vidēji spēlēja 13 ar pusi minūtes, guva 4,9 punktus un izcīnīja 4,8 bumbas.

Palicis bez līguma NBA pagājušā gada starpsezonā, Robinsons septembra beigās piekrita Maskavas apgabala "Khimki" piedāvājumam un parakstīja līgumu uz vienu sezonu. Eirolīgā Robinsons 20 mačos vidēji spēlēja 15 ar pusi minūtes, guva 8,2 punktus un izcīnīja 5,8 atlēkušās bumbas.

"Khimki" sastāvā pirmo oficiālo spēli Robinsons aizvadīja 9. oktobra vakarā Arēnā Rīga, spēlējot pret "VEF Rīga". Himki tovakar izcīnīja graujošu uzvaru (104:64), bet Robsinsons 18 minūtēs guva sešus punktus un izcīnīja trīs bumbas. Sezonā kopumā VTB līgā atlētiskajam centram 16 ar pusi minūtēs 9,3 punkti un 5,5 bumbas zem groziem.

Robinsons noslēdzis ar "Hawks" līgumu uz treniņnometni, līdz ar to atgriešanās NBA nav garantēta. "Hawks" rindās šobrīd ir 18 spēlētāji, divi no tiem ir ar divvirzienu līgumiem, līdz ar to līdz sezonas sākumam komandā nepaliks vēl viens spēlētājs.

Tikmēr Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienojusies par trīs gadu līgumu ar šogad draftēto centru Čimezī Metu. Trīs gadus Dienvidkalifornijas universitātē pavadījušais basketbolists tika izvēlēts ar 49. numuru otrajā kārtā. Vēlāk 21 gadu vecais Metu piedalījās vasaras līgā, bet tagad ticis pie līguma ar Sanantonio klubu. 208 centimetrus garais Metu pēdējā koledžas sezonā USC rindās vidēji guva 15,7 punktus un izcīnīja 7,8 bumbas pie groziem.

     [+] [-]

, 2018-08-31 10:44, pirms 6 gadiem
Vienmēr esmu brīnijies, kā visādi Kvinsiji Eisiji, Lensi Tomasi un Dakari Džonsoni tiek pie līgumiem un nekrīt ārā no NBA komandu rotācijas, kamēr, piemēram, tāds Tomass Robinsons, kurš, manā uztverē, varētu būt viens no labākajiem rebaunderiem līgā, ir ātrs, atlētisks un nesačko defā, nevienam nav vajadzīgs pat par minimālo līgumu. Aģenta vaina? Slikts komandas biedrs? Kur ir problēma?

     [+] [-]

, 2018-08-31 10:51, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Vienmēr esmu brīnijies, kā visādi Kvinsiji Eisiji, Lensi Tomasi un Dakari Džonsoni tiek pie līgumiem un nekrīt ārā no NBA komandu rotācijas, kamēr, piemēram, tāds Tomass Robinsons, kurš, manā uztverē, varētu būt viens no labākajiem rebaunderiem līgā, ir ātrs, atlētisks un nesačko defā, nevienam nav vajadzīgs pat par minimālo līgumu. Aģenta vaina? Slikts komandas biedrs? Kur ir problēma?
Wtf ? Kāds tev vēl "rībaunderis" ? Koledžā vienkārši ātrāk nobriedis bija un tur tikai statistiku vāc. Nekas pilnīgi viņš nav Otrkārt, sen tādi rībaunderi vairs NBA nav vajadzīgi (ja arī viņš būtu ohoho, kas par rībaunderi), jo daudz komandās atlēkošās vāc PG. Ja nu vienīgi tādam Drumondam pie punktu gūšanas, gribot negribot nāk atlēkošās līdzi

     [+] [-]

, 2018-08-31 15:44, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Wtf ? Kāds tev vēl "rībaunderis" ? Koledžā vienkārši ātrāk nobriedis bija un tur tikai statistiku vāc. Nekas pilnīgi viņš nav Otrkārt, sen tādi rībaunderi vairs NBA nav vajadzīgi (ja arī viņš būtu ohoho, kas par rībaunderi), jo daudz komandās atlēkošās vāc PG. Ja nu vienīgi tādam Drumondam pie punktu gūšanas, gribot negribot nāk atlēkošās līdzi
Nu, nu... paskaties labāk uz viņa NBA statistiku PTS+REB uz 36 minūtēm, kā amīšiem patīk rēķināt. Un labi, ka pieminēji Dramondu - abiem līdzīgi spēles stili un ķermeņa uzbūves, tikai, protams, Dramondam tā talanta vairāk bija iekšā un karjera krietni labāk iegrozījās. Nebūtu Robinsons Kings nonācis, gan jau arī karjera iegrozītos savādāk, taču, kā kļuva par 10-15min spēlētāju, tā arī palika. Un, lai nu ko, garos Kings prot čakarēt. Labi, Kazinsu izaudzināja, jo viņu grūti likt grožos, bet paskaties uz pārējiem. Tā vietā, lai mauktu ar jaunajiem, strīķē laukumā vecos Zbo un Kufusu.