Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Motejūns: "Popovičs ieradās uz pusdienām ar dārzeņu plati Lietuvas karoga krāsās"

Andrejs Siliņš

Motejūns: "Popovičs ieradās uz pusdienām ar dārzeņu plati Lietuvas karoga krāsās"
Donāts Motejūns. Foto: AFP / Scanpix

Lietuviešu spēka uzbrucējs Donāts Motejūns intervijā lrytas.lt atzina, ka nekad iepriekš nebija ticies ar tādu cilvēku, kāds ir Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Sanantonio "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs, pie kura Motejūns uzspēlēja sezonas izskaņā.

Motejūns pēdējās divas sezonas pavadījis Ķīnā, bet pēc aizvadītās sezonas Āzijā aprīļa sakumā parakstīja līgumu līdz sezonas beigām ar Sanantonio "Spurs", atgriežoties NBA pēc divu gadu pārtraukuma. Motejūns laukumā devās minimāli, taču pieredze Teksasas komandā iespiedusies atmiņā "Spurs" galvenā trenera Popoviča dēļ.

"Nekad iepriekš nebiju saticis cilvēku ar tādu personību. Grūti salīdzināt Popoviču ar jebkuru citu cilvēku," sacīja Motejūns. "Pirmajā tikšanās reizē vispirms divdesmit minūtes runājām par manu ģimeni un bērnu. Runājām par to arī vēlāk. Pirmo reizi [no kāda trenera] jutu tādu uzmanību. Ir grūti aprakstīt viņu. Man pat trūkst vārdu." Lietuvietis atcerējās pusdienošanu kopā ar pieredzējušo treneri: "Devāmies pusdienās. Viņš pie galda pienāca ar dārzeņu plati līdzīgās krāsās Lietuvas karogam un teica, ka mums vajadzētu ēst tikai šo ēdienu."

213 centimetrus garais basketbolists šosezon NBA aizvadīja vien piecus mačus, bet iepriekš 2011. gada drafta 20. numurs spēlēja Hjūstonas "Rockets" un Ņūorleānas "Pelicans" vienībās. Individuāli labākā Motejūnam bija 2014./2015. gada sezona Hjūstonā, kad lietuvietis vidēji mačā 29 minūtēs guva 12 punktus, izcīnīja 5,9 atlēkušās bumbas un atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles.

Pēdējos divus gadus Motejūns spēlēja Ķīnā, kur izcēlās ar ievērojamu statistiku. Šosezon Šaņdunas komandas sastāvā 37 mačos Motejūyns vidēji 34 minūtēs guva 27,3 punktus, izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, atdeva 4,2 piespēles un pārtvēra 1,8 bumbas. 28 gadus vecais spēlētājs nav zaudējis cerību atgriezties NBA kā pilna laika spēlētājs un šovasar tā būs prioritāte, meklējot jaunu darba vietu.

"Mans aģents ar komandām nedrīkst runāt līdz 1. jūlijam, taču man jau tagad ir daudz iespēju. Ķīniešu klubi jau izteikuši piedāvājumus, Tāpat ir vairāki piedāvājumi no Eirolīgas klubiem. Aizvadīju vienu no savas karjeras labākajām sezonām, tāpēc esmu pateicīgs ikvienam, kurš man palīdzēja to paveikt."

Izmantotie resursi:
https://www.lrytas.lt/

     [+] [-]

, 2019-05-30 10:43, pirms 5 gadiem
Visu cieņu Popovičam,joprojām nesaprotu kas sagāja šķērsām ar Lenardu

     [+] [-]

, 2019-05-30 10:48, pirms 5 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Visu cieņu Popovičam,joprojām nesaprotu kas sagāja šķērsām ar Lenardu
Lenardam daudz no svara nospēlēja, ja nemaldos, ģimene un aģents.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-30 10:51, pirms 5 gadiem
blackx rakstīja: Lenardam daudz no svara nospēlēja, ja nemaldos, ģimene un aģents.
Ģimene un aģents ir viena persona kuram patīk investēt Kawhi naudu

     [+] [-]

, 2019-05-30 13:06, pirms 5 gadiem
Tikmēr Rockets jau pavēstījuši, ka pieejami visi tās spēlētāji. Mavericks jau noskatījuši Kapelu.

     [+] [-]

, 2019-05-30 13:19, pirms 5 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Tikmēr Rockets jau pavēstījuši, ka pieejami visi tās spēlētāji. Mavericks jau noskatījuši Kapelu.
Neteiktu,ka Dalasa ir noskatījusi viņu,bet drīzāk Hou zvana viņiem