Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Heivords oficiāli aizmainīts uz "Hornets", Batums pievienosies "Clippers"

Rolands Eliņš

Heivords oficiāli aizmainīts uz "Hornets", Batums pievienosies "Clippers"
Nikolā Batums. Foto: AFP/Scanpix

Francijas basketbolists Nikolā Batums šovakar oficiāli atbrīvots no NBA kluba Šarlotas "Hornets". Viņš kļuvis par brīvo aģentu un plāno pievienoties Losandželosas "Clippers". Drīz pēc tam sekoja arī paziņojums no Bostonas "Celtics", apliecinot, ka Gordons Heivords ticis aizmainīts uz "Hornets" pret vienu drafta izvēli. Bostona par piekrišanu iesaistīties šajā darījumā saņems milzīgu maiņas izņēmumu nākotnei.

"Hornets" šajā starpsezonā parūpējās par Gordona Heivorda jāvārdu, viņam solot pievienoties komandai. Taču to vēl bija jārealizē praksē, kas prasīja laiku un izdomu un beigās arī "Celtics" piekrišanu. Šovakar process noslēdzies ar šādu notikumu ķēdīti - "Celtics" parakstīja četru gadu līgumu ar Heivordu par 120 miljoniem dolāru un uzreiz viņu aizmainīja uz "Hornets" principā par velti, proti, saņemot pretim tikai 2022. gada drafta otrās kārtas izvēli. Turklāt Bostonai darījumā nācās vēl iekļaut 2023. un 2024. gada draftu otrās kārtas izvēles no savas puses.

Bostona toties šī darījuma rezultātā saņēma milzīgu tā saukto "trade exception", kas ļaus komandai kādā nākotnes darījumā izdarīt izņēmumu NBA noteikumos algu griestu ierobežojuma ziņā. "Celtics" ieguvusi šo maiņas izņēmumu 27.9 miljonu dolāru vērtībā, kas ir lielākais maiņas izņēmums līgas vēsturē. Tas attiecīgi ļauj "Celtics" maiņas darījumā iegūt spēlētāju, kura alga nepārsniedz šo summu, pretim neatdodot kādu citu savu basketbolistu. Protams, tādam darījumam tik un tā jāsaņem otras iesaistītās komandas piekrišana.

Realizējot Heivorda maiņu, "Hornets" gan tāpat bija vispirms jāsamazina savs algu saraksts, un tika nolemts "upurēt" francūzi Nikolā Batumu, kurš bija iepriekšējais lielais "Hornets" papildinājums, pirms četriem gadiem noslēdzot 120 miljonu dolāru vērtu līgumu. "Hornets" ar lēmumu atlaist Batumu gan nedaudz nogaidīja, sākumā izskatot iespējas viņu aizmainīt. Ņemot vērā, ka Batumam šosezon ir 27 miljonu dolāru vērts līgums, tas nebija īpaši ticams scenārijs un beigās neizdevās. Šovakar "Hornets" oficiāli pavēstījusi, ka Batums atbrīvots no sastāva.

Batuma līgumu tagad var pārņemt kāda cita komanda, taču skaidrs, ka tas nenotiks. "Hornets" gan tāpat nāksies samaksāt Batumam līgumā noteikto summu, taču komanda izmantos līguma izstiepšanu, attiecīgi padarot elastīgākas savas iespējas algu sarakstos. Praksē tas nozīmē to, ka "Hornets" Batuma līguma atlikusī summa tiks sadalīta vienādās daļās trīs nākamajās sezonās, un šī summa arī tiks ņemta vērā, aprēķinot algu sarakstus.

31 gadu vecais Batums NBA aizvadījis gandrīz 800 spēles, vidēji mačā gūstot 11.6 punktus un savācot 5.2 atlēkušās bumbas. Batums savas karjeras pirmajā pusē veiksmīgi pārstāvēja Portlendas "Trail Blazers", kas arī ļāva noslēgt bagātīgo līgumu ar "Hornets", taču viņa pievienošanās komandai lielus panākumus nenesa, turklāt Batumam iepriekšējā sezona neizdevās – viņš piedalījās tikai 22 spēlēs un guva 3.6 punktus vidēji spēlē, kas ir viņa mazākais rādītājs karjerā.

Batums kā universāls uzbrucējs ar spēcīgām dotībām aizsardzībā un plašu NBA pieredzi piesaistījis vairāku citu NBA komandu interesi, taču "The Athletic" vēsta, ka Batums piekritis "Clippers" aicinājumam. Viņš ar "Clippers" noslēgs līgumu pēc tam, kad būs beidzies termiņš komandām pārņemt viņa pašreizējo līgumu, proti, pēc divām dienām.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-29 23:03, pirms 3 gadiem
Smieklīgais Eindžš..
Pacers piedāvāja par Gordiju- Turneru un 1 raund draft picku!!!
Vājprāts vnk..
Protams ir liels trade exception,bet droši to arī izniekos

  +2 [+] [-]

, 2020-11-29 23:53, pirms 3 gadiem
Batums meistars: saņems savus 27 miljonus no Hornets un vienlaicīgi arī aldziņu no Clippers. Normāls biznesmenis.

     [+] [-]

, 2020-11-30 00:23, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Smieklīgais Eindžš..
Pacers piedāvāja par Gordiju- Turneru un 1 raund draft picku!!!
Vājprāts vnk..
Protams ir liels trade exception,bet droši to arī izniekos
Bet tas ir stulbi tā teikt, ja tu uzvari 4 gadijumos no 5 vienmēr un to vienu mest acīs un arī tad izgāja diezgan labi, kas zina, labāk nekā nekas. Ja runā par Šarloti un Jordanu tad ir labs raksts par to ka Šarlote praktiski ir 8-10 mazakā marketa komandā NBA, bet ar ipašnieku uzvarētāju un viņa lēmumiem, es godīgi sakot lai arī esmu divanā sedetājs utt Tomēr vel vairāk kā SAC nesaprotu CHA visus lēmumus pedejo 5-6 gadu laikā, sakot ar drausmigākajiem draftiem, līgumiem, šī gada drafta izvēle un Heivorda līgums + Batuma atlaišana 18mil iekonomētu, un šosezon viena no pedejām 4 vietām ligā. LAC lēmums par batumu manuprāt ir ļoti labs, neparprotami vieglāk pieņemt nekādu līgumu pēc ši, jo cik saprotams bija augstāki piedāvājumi . Praktiski noslēdzoties FA mans uzskats HAWKS ir ļoti labi nospēlejuši un šo sagalabāšu ka TAB, bet uzskatu un būs man likmes utt daudz HAKS konferences finalā!!

     [+] [-]

, 2020-11-30 01:19, pirms 3 gadiem
Ja Heivords neattaisnos cerības, tad MJ kā funkcionārs būs sasniedzis sava trenera Fila Džeksona līmeni. Pats smieklīgākais būs tad,ja pēc 3 sezonām Šarlote ar Heivorda līgumu izdarīs to pašu ko tagad ar Batuma līgumu.

     [+] [-]

, 2020-11-30 06:49, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Smieklīgais Eindžš..
Pacers piedāvāja par Gordiju- Turneru un 1 raund draft picku!!!
Vājprāts vnk..
Protams ir liels trade exception,bet droši to arī izniekos
Kada starpiba galvenais ,ka tev bus jagaida vel paris gadi lidz titulam ekspertin!!!!!!!

     [+] [-]

, 2020-11-30 09:38, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Smieklīgais Eindžš..
Pacers piedāvāja par Gordiju- Turneru un 1 raund draft picku!!!
Vājprāts vnk..
Protams ir liels trade exception,bet droši to arī izniekos
Nu ja tāds tiešām bija piedāvājums, tad es vēl paprasītu Makdermotu un nokārtotu darījumu līdz galam. Nesaprotu, kāpēc bija tā jābremzē.
It kā runā, ka BOS par Tērneru nav lielā sajūsmā un līgums arī vēl pagarš un neatbilst mūsdienu centru cenai, un nebūtu viņiem tā finanšu elastība.
Tagad viņi dabūja lētu Centru (bez metiena) un vēl varēs izmantot savu milzīgo izņēmumu. Tagad viņi, ja sapratīs, ka kaut kas nestrādā ar Tomsonu, ātri un vienkārši varēs iemainīt kaut kādu Aldridžu pret pāris pikiem, nedodot neko pretī (nu varbūt vienu ar rukija līgumu). Tā kā varbūt nemaz tik traki nav.

     [+] [-]

, 2020-11-30 10:05, pirms 3 gadiem
Denijs ir viens no labākajiem GM līgā. Viņš riskēja un šoreiz zaudēja. Tā dažkārt notiek.

     [+] [-]

, 2020-11-30 10:34, pirms 3 gadiem
Bija tāda sajūta, ka tas Heywards Celtics komandā nebija laimīgs. Neiederējās.

     [+] [-]

, 2020-11-30 11:50, pirms 3 gadiem
Limpompo rakstīja: Batums meistars: saņems savus 27 miljonus no Hornets un vienlaicīgi arī aldziņu no Clippers. Normāls biznesmenis.
Ja dod, tad jāņem!