Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Delavedova parakstīs kvalifikācijas līgumu ar "Cavs"

Delavedova parakstīs kvalifikācijas līgumu ar "Cavs"
Metjū Delavedova
Foto: AFP/Scanpix

Kā ziņo ESPN baskebola apskatnieks Deivs Mankmenamins, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Klīvlendas "Cavaliers" parakstīs viena gada kvalifikācijas līgumu ar austrāliešu saspēles vadītāju Metjū Delavedovu.

24 gadus vecais Metjū Delavedova piekritis "Cavs" piedāvājumam noslēgt vienošanos ar klubu uz nākamo sezonu par kopēju atalgojumu 1,2 miljonu ASV dolāru (~1 miljons eiro) robežās. Pēc kontrakta iztecēšanas nākamajā vasarā austrālietis kļūs par neierobežoti brīvo aģentu un, visticamāk, parakstīs ilgtermiņa līgumu ar aizvadītās sezonas finālisti. Iepriekš tika ziņots, ka aizsargs vēlas noslēgt līgumu uz vairākām sezonām par ikgadējo atalgojumu vismaz četru miljonu apmērā.

Nosacīti pieticīgais līgums izskaidrojams ar Klīvlendas komandas jau tā milzīgo greznības nodokli, kas vienībai būs jāmaksā par neiekļaušanos noteiktajos spēlētāju algu "griestos". Iepriekš jau ziņojām, ka "Cavs" tieši šī iemesla dēļ veica maiņas darījumu ar "Trail Blazers", kā rezultātā uz Oregonas štata komandu tika aizsūtīti veterāni Maiks Millers un Brendans Heivuds. Austrumu konferences čempioniem vēl jānoslēdz jauns ilgtermiņa līgums ar spēka uzbrucēju Tristanu Tompsonu, kura vērtība tiek lēsta vismaz 13 miljonu ASV dolāru (~12 miljoni eiro) apmērā par sezonu.

193 centimetrus garais Delavedova aizvadītajā sezonā kļuva par vienu no "Cavaliers" komandas līderiem ceļā uz NBA finālsēriju. Izslēgšanas spēļu ievadā savainojumu guva komandas sākuma sastāva saspēles vadītājs Kairijs Īrvings, kas ļāva Metjū pārņemt šo lomu un basketbolists to izmantoja pilnībā, aizvadot vairākas spīdošas spēles un liekot par sevi runāt visā pasaulē. Kopumā austrālietis, kura galvenais trumpis ir nepiekāpīga cīņa par katru laukuma centimetru, "play-off" aizvadīja 20 mačus, katrā no tiem caurmērā pavadot 24,9 minūtes, gūstot 7,2 punktus un atdodot 2,7 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Maiami "Heat" neilgi pēc Šabaza Napjēra aizmainīšanas (uz "Magic") atbrīvojusies no vēl viena aizsarga - uz Bostonas "Celtics" apmaiņā pret otrās kārtas drafta izvēli devies slovēnis Zorans Dragičs, kurš aizvadītajā sezonā laukumā devās vien 16 spēlēs. Atbrīvojoties no Napjēra un Dragiča kotraktiem "Heat" ietaupīs apmēram trīs miljonus ASV dolārus algu izmaksās, taču klubs vēl joprojām ir vairāk kā astoņus miljonus virs līgas noteiktajiem algu "griestiem".

Report: Cavaliers sign Matthew Dellavedova |...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-27 20:39, pirms 9 gadiem
Nu Dragiču gan Heat varēja paturēt,par ļaunu nenāktu. Labāk Džonsonu varēja treidot prom.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-27 20:57, pirms 9 gadiem
CIk ilgi Thompsons gaidis ligumu?

  +1 [+] [-]

, 2015-07-27 22:57, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: CIk ilgi Thompsons gaidis ligumu?
Beigās neparakstīs!

     [+] [-]

, 2015-07-27 22:57, pirms 9 gadiem
Heat arii atlaida Henriju Volkeru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-07-27 23:36, pirms 9 gadiem
Bostonietis rakstīja: CIk ilgi Thompsons gaidis ligumu?
Gaida, jo noslēdzot ar viņu uzreiz ir visi līdzekļi aizņemti. (liekas, ka tāpat ir). Un tad viņu ar birdie rights noslēdz tāpat.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-27 23:37, pirms 9 gadiem
HuliManiBano rakstīja: Kaa otrs PG loti neslikts, bet nu skaidrs ka aiz Iirvinga muguras minutes vinam buus maz, bet pats saprot ka iisti neatbilst nevienas NBA komandas pirmaa PG statusam, tapec sanemt 4 limakus sezonaa un spelet komandaa ar Lebrounu un cinities par gredzeniem nebut nav tas sliktakais variants.
Tur jau tā lieta, ka nesaņem vēl tos 4M.

Un minūtes viņš dabūs. It sevišķi, ja tagad nepaņems JR atpakaļ...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-27 23:50, pirms 9 gadiem
Vēl jau Mo Williams ir atpakaļ, un viņš drīzāk būs tas otrais PG.

  -1 [+] [-]

, 2015-07-28 00:02, pirms 9 gadiem
Taupot līdzekļus, Heat atvadās no top 4 austrumos... Aizsargu pozīcija no soliņa vispār nav...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-28 09:08, pirms 9 gadiem
Šampertam 10M, Delavedovam nedaudz virs 1M. kāds bija Delavedovas un kāds bija Šamperta pienesums? njaa...

  -1 [+] [-]

, 2015-07-28 09:44, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: Šampertam 10M, Delavedovam nedaudz virs 1M. kāds bija Delavedovas un kāds bija Šamperta pienesums? njaa...
Ādas krāsa