Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA komisija izvērtē iespējas regulārās sezonas saīsināšanai un citiem jauninājumiem

Rolands Eliņš

NBA komisija izvērtē iespējas regulārās sezonas saīsināšanai un citiem jauninājumiem
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komisija, kas sastāv no 12 NBA klubu vadības pārstāvjiem, pirms nedēļas apsprieda iespējas ieviest plašas izmaiņas līgas regulārās sezonas kalendārā, uzzinājis Ziemeļamerikas medijs ESPN. Šīs izmaiņas gan pilnīgi noteikti netiks ieviestas ātrāk par 2021.gadu, turklāt saistītas ar pamatīgām organizatoriskajām problēmām un pagaidām ir plānošanas stadijā.

NBA komisijas konferences zvanā, kas notika 17. jūnijā, tika plaši runāts par iespējamajām pārmaiņām līgas kalendārā un turnīra formātā. NBA pārstāvji izskatīja iespējas ieviest kausa izcīņu regulārās sezonas laikā, saīsināt regulāro sezonu un pārveidot izslēgšanas spēļu formātu.

Kausa izcīņa sezonas vidū tika minēts kā veids, ar kuru atsvaidzināt ilgstošo regulāro sezonu, taču NBA komisijā tika paustas bažas par to, kā šāds jauninājums ietekmētu biļešu pārdošanas radītājus un TV reitingus. Līdzīgas bažas paustas arī par regulārās sezonas saīsināšanu, taču nedaudz citās noskaņās, proti, tiek atzīts, ka ar mazāku spēļu skaitu tiks celts sportiskais gars, samazinot tā sauktās nesvarīgās spēles, taču daudzām komandām tas var radīt pamatīgus finansiālos zaudējumus savu noslēgto TV līgumu dēļ, jo tie paredz konkrētu spēļu skaita translēšanu.

NBA komisijas piedāvājumos izskanēja variants saīsināt regulāro sezonu līdz 58 spēlēm (divu apļu turnīrs), kas gan īpašu atsaucību neguva, kā arī tika piesaukti varianti par tikai dažu spēļu svītrošanu no regulārās sezonas. NBA regulārajā sezonā katrai komandai bijušas 82 spēles kopš 1967. gada.

Tāpat apskatīts ierosinājums par to, ka izslēgšanas turnīru varētu pārveidot un regulārās sezonas vadošās komandas pirmo kārtu varētu izlaist. Tas savukārt paaugstinātu regulārās sezonas turnīra tabulas nozīmi, taču reizē arī samazinātu vadošo komandu spēļu skaitu, radot tām finansiālus zaudējumus.

Visas šīs izmaiņas tiek apspriestas 2021./22. gada sezonas sakarā, kas būs NBA 75. jubilejas sezona un varētu tikt izmēģināta dažādiem eksperimentiem, kuri pēc to pārbaudīšanas praksē tiks virzīti apstiprināšanai ilgtermiņā. Pagaidām gan nekas no NBA komisijas apspriedē minētā nav ieguvis nekādu oficiālu plānu statusu, taču tas vēlreiz apliecina NBA vadības nopietnos nolūkus ieviest izmaiņas līgas formātā, kura pašreizējā versija saņem arvien lielāku kritiku un vairākas NBA superzvaigznes daudzus mačus izlaiž lielās slodzes dēļ.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-26 22:24, pirms 5 gadiem
58 spēles būtu labāk no sportiskā,bet tad nevares vairs salidzinat ar pagatnes sasniegumiem ,nakotnes sasniegumus!kauss ir galigi nevajadzigs!!!

Un playoff visiem jabut vienadam spelju skaitam ibio!

     [+] [-]

, 2019-06-26 23:06, pirms 5 gadiem
Spēļu skaita kritums nozīmētu algu kritumu.

     [+] [-]

, 2019-06-26 23:32, pirms 5 gadiem
Pagātnes rekordi būs neaizsniedzami un vispār statistikai zudīs jēga..

     [+] [-]

, 2019-06-26 23:57, pirms 5 gadiem
eevelee rakstīja: Pagātnes rekordi būs neaizsniedzami un vispār statistikai zudīs jēga..
pagātnes basketbols ir pavisam cits basketbols, nav arī jēgas ar to salīdzināt. Jāskatās nākotnē, jo priekša vēl pārsimts gadu basketbolam

     [+] [-]

, 2019-06-26 23:58, pirms 5 gadiem
chubaki rakstīja: Spēļu skaita kritums nozīmētu algu kritumu.
bet tas nozīmē arī to, ka būs kad algu tērēt kā arī spēlētāji biežāk varēs pievienoties izlasēm

     [+] [-]

, 2019-06-27 00:52, pirms 5 gadiem
Stūlbums

     [+] [-]

, 2019-06-27 05:30, pirms 5 gadiem
Sezonas MVP un citas balvas varētu pasniegt pēc sezonas, ne nedēļu pēc pēdējās play-off spēles...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-27 08:58, pirms 5 gadiem
Man jau liekas, ka viss kā tagad ir ļoti ok. Vienīgais ko varētu pamēgināt ir ņemt nost konforences kā tādas. Paliek tikai divīzijas. Tās spēles 4 reizes savā starpā un ar pārējām 2 reizes. Kopā sanāk 68 spēles. Playoff seed ir pēc kopējā standing: 1 vs 16 utt. Sanāk nedaudz mazāk spēles, bet priekš playoff būtu interesantāk.

     [+] [-]

, 2019-06-27 10:37, pirms 5 gadiem
Secinājums no šī visa - itkā jau varētu un būtu labi kaut ko mainīt, taču to nedarīs, jo finansiāli tas nesīs tikai zaudējumus.

     [+] [-]

, 2019-06-27 12:29, pirms 5 gadiem
D.Rose The best rakstīja: Man jau liekas, ka viss kā tagad ir ļoti ok. Vienīgais ko varētu pamēgināt ir ņemt nost konforences kā tādas. Paliek tikai divīzijas. Tās spēles 4 reizes savā starpā un ar pārējām 2 reizes. Kopā sanāk 68 spēles. Playoff seed ir pēc kopējā standing: 1 vs 16 utt. Sanāk nedaudz mazāk spēles, bet priekš playoff būtu interesantāk.
Tad jau pirmajās kārtās var sanākt garie pārlidojumi, kas nozīmē, ka jādod viena papildu brīvdiena, kas sanāk, ka viss ievelkas, un nevar spēlēt katru otro dienu.
Bet citādi 1-16 visā līgā iet uz play-off, tas būtu pareizi. Lielas iespējas gan, ka bizness nobrūk, jo, piemēram, divas Teksasas komandas vai divas Floridas komandas finālā nav baigi labs bizness līgai.

     [+] [-]

, 2019-06-27 16:02, pirms 5 gadiem
Da bļin ar šādā pārmaiņām NBA kļūs par lielu miskasti..
Kāds kauss? galīgi galvu saspieduši?