Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Par Sakramento "Kings" apzagšanu bijušais darbinieks saņem septiņus gadus cietumā

Rolands Eliņš

Par Sakramento "Kings" apzagšanu bijušais darbinieks saņem septiņus gadus cietumā
"Kings" īpašnieks Viveks Ranadive. Foto: AP/Scanpix

Bijušais NBA kluba Sakramento “Kings” darbinieks Džefrijs Deivids ir notiesāts uz septiņiem gadiem cietumā par 13.4 miljonu ASV dolāru nozagšanu no kluba budžeta.

Džefrijs Deivids, strādājot “Kings” komandā, pārliecināja divus komandas sponsorus veikt maksājumus, kurus pēc tam ar krāpnieciskām darbībām pārvirzīja savos personīgajos bankas kontos. Viņa rīcībā līdz ar to nonāca finansiālie līdzekļi vairāk nekā 13 miljonu dolāru apjomā, kurus Deivids pēc tam izmantoja dārgu nekustamo līdzekļu iegādei, privātajai lidmašīnai, kā arī nodeva ģimenes locekļiem.

Tiesā Deivids skaidroja tiesnesim, ka viņš šo naudu vēlējies izmantot nekustamo īpašumu tirdzniecībai, vēlāk atmaksāt “Kings” komandai, taču paturēt peļņu sev. Taču tiesnesis šo liecību augstu nevērtēja. “Šis stāsts neraisa ticību. Man nav nekādas ticības tam, ka tāds patiešām bija apsūdzētā nolūks,” tiesas sēdē paziņoja tiesnesis Viljams Šubs.

Deivids “Kings” komandā saņēma gada algu gandrīz 300 tūkstošu dolāru apjomā, bet viņa shēma tika atklāta tikai tad, kad viņš bija pārgājis uz līdzīgu pozīciju “Heat” sastāvā. “Kings” darbinieki toreiz izmantoja Deivida veco datoru un atklāja tur saglabātas zādzības detaļas.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/basketbal...