Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Pussezona NBA

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pussezona NBA
Lebrons Džeimss ticis atzīts par aizvadītās pussezonas MVP eSports.lv lietotāju vērtējumā
Foto: SCANPIX SWEDEN

Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) komandas jau tikušas pāri ekvatoram, tādēļ laiks atskatīties uz komandu un spēlētāju iespēto. Komandām veicies dažādi - citām vairāk, citām mazāk. Tāpat kā spēlētājiem.

Bostonas fantastiskais sākums, pēcāk - fiasko

Sezonu vislabāk iesāka pagājušā gada NBA čempioni no Bostonas. "Celtics" izdevās sasniegt jaunu komandas rekordu, pirmajās 29 spēlēs uzvarot 27! Jāpiebilst - ''Celtics'' ir viens no visu laiku izcilākajiem klubiem ar sekmīgāko vēsturi, tādēļ šo rekordu labot nepavisam nebija viegli. Turpinājums gan viņiem nepadevās visai sekmīgs. Viss sākās ar principiālo dueli pret pagājušā gada NBA finālistiem "Lakers". Zaudējums un maisam gals bija vaļā. Nākamajās deviņās spēlēs "Celtics" spēja izcīnīt vien divas uzvaras, kas viņus atmeta tālu no tā snieguma, kas tika rādīts sezonas sākumā. Tas atspoguļojās arī turnīra tabulā, kur "ķelti" noslīdēja līdz trešajai vietai austrumu konferencē. Tagad gan bostonieši atjaunojuši uzņemto kursu un uzvarētas pēdējās septiņas cīņas, kas viņiem ļāva pakāpties par vietu augstāk. Nākamais mērķis - noķert "Cavaliers"?

"Lakers" stabilitāte

Otri pagājušās sezonas finālisti spēlē bez straujiem kāpumiem vai kritumiem. Kad pagājušās sezonas beigās tika iemainīts spāņu uzbrucējs Pau Gasols, bija skaidrs, ka arī šī sezona "Lakers" būs spoža, jo tad "leikeri" pat bez pamatcentra Endru Bainama, kurš tobrīd bija savainots, rādīja spožu spēli. Šogad komanda nemocas ar savainojumiem, lai gan spēlē pret "Cavaliers", ko Losandželosas pirmās basketbola komandas pārstāvji, pirksta savainojumā iedzīvojās komandas līderis Kobe Braients, kas spilgti atspoguļojās parādītajā sniegumā spēlē pret otru pilsētas komandu "Clippers". Kobes kontā vien 11 punkti, kas ir viņa šīs sezonas anti - rekords. Daudzi noteikti atceras kā viņš spēlē pret "Raptors" iemeta 81 (!) punktu.

Komandu līderi

Simboliski - katrai vadošajai komandai ir viens izteikts līderis, kas uz priekšu vel visu komandu. Kas notiktu, ja kāds (tfu, tfu, tfu) iedzīvotos savainojumā? Vislabāko līmeni, drošvien, spētu noturēt pagājušās sezonas finālisti - "Celtics" un "Lakers". "Ķeltu" rindās pat grūti atrast to vienu izteikto komandas līderi. Tas arī ir viņu galvenais pluss. Lai lokomatīvi nogrūstu no sliedēm, katrs vagons jāatāķē pa vienam. Tātad, lai "Celtics" pazustu no favorītu vidus, no ierindas jāizsit vismaz četri spēlētāji. "Lakers" gadījumā pietiktu ar diviem, ja vien kāds no otrā plāna spēlētājiem, kas precīzi pilda sev atvēlētās lomas, pēkšņi nesāktu izcili spēlēt. Kā izskatās, tad tieši "Lakers" ir labākais sastāvs no visām līgas komandām. Vismaz deviņi spēlētāji, kas var spēli ''uzņemties uz sevi''. Komandai pat nevienā līnija nav vajadzīgs redzams papildinājums. Arī ''Celtics'' nav sliktākā situācijā. Tiesa gan: viņu rezervistu soliņš ir īsāks kā galvenajiem (?) konkurentiem. Ja Dvaits Hovards vai Lebrons Džeimss iedzīvotos savainojumā - piedodiet, bet "Magic" vai "Cavaliers" izredzes uz čempionu titulu aizpeldētu zilajās tālēs. Jau iepriekšējā sezonā varējām pārliecināties - ja Džeimsam nāk pretī meistarīga aizsardzības komanda: šajā gadījumā "Celtics", tad čuš no tā visa vien sanāk - bezierunu zaudējums. Vai komanda ir pilnveidojusi savu arsenālu? Spēlētāji, kas var un prot izšķirt spēles iznākumu "Cavaliers" nav nākuši klāt. Tātad, atkal paliek viens pats Džemss. Bet ieročupienesēji ir kļuvuši meistarīgāki. Šeit, galvenokārt, jāuzteic Mo Viljamss. Klīvlendiešiem gan neveicas savainojumu frontē. No ierindas izsisti Delonte Vests un Židruns Ilgausks. Bet kam neveicas kārtīs (šoreiz - neizdodas izsļūt no savainojumu problēmām), veicas mīlestībā (šoreiz - izdodas izcīnīt NBA čempionu gredzenus). Vai tā būs. Līdz tam vēl jāgaida krietni daudz spēļu. Pat vairāk kā šosezon aizvadīts. "Magic" bez Dvaita Hovarda? Spēlētājs, kurš savu komandu stutē no visām debess pusēm. Spēlētājs, kurš "All-Star" balsojumā savāca jaunu rekordu, pirmais tiekot pāri trīs miljonu atzīmei, kas tik drīz nevienam var neizdoties, jo pat milzis Jao Miņs, ar savas izcili lielās nācijas palīdzību, nespēja pietuvoties Hovardam. Hovarda vērtība "Magic" sastāvā ir skaidri saskatāma šajos faktos. Ja nebūtu Hovarda, kurš ir galvenais pretendents uz līgas labākā aizsardzības spēlētāja titulu, nebūtu šī izcilā "Magic" komanda. Lai kā spēlētu Rašads Lūiss vai Džamirs Nelsons - bez Hovarda "Magic" nebūtu "Magic". Orlando komandas fani var pateikties visiem Dieviem, ka Hovardam nav bijušas likstas ar veselības problēmām.

Kā tad veicies citām komandām?

Kā vienmēr stabilu sezonu aizvada Sanantonio "Spurs" spēlētāji (spēli starp "Spurs'' un "Lakers" rītvakar varēsit vērot savos televizora ekrānos, jo spēli noskatīties piedāvā LTV-7). Stabila vieta aiz "Lakers" muguras, ar ko arī rītdien spēle. Aiz viņu muguras atrodas Denveras "Nuggets", kura, iesaistījusies sezonas skaļākajā darījumā, savā komandā ieguva Čonsiju Bilapsu. Bilapss, sasniedzis savu otro jaunību, tagad rāda pavisam citu spēli. Iespējams, "Pistons" rindās Bilapss sevi izsmēla 2004. gadā, kad ieguva savu pirmo un, pagaidām, vienīgo čempionu gredzenu. Mērķis, pārnākot uz "Nuggets", protams, ir tikai viens. Atkārtot jau reiz sasniegto. "Nuggets" pretī atdeva savu spožo zvaigzni - Alenu Aiversonu. Jāsaka, ka katra komanda no maiņas kaut ko ieguva. Piemāram, "Pistons" rindās uzmirdzēja Rodnijs Stakijs, kurš pelnīti var pretendēt uz "Visvairāk progresējušā spēlētāja" balvu. Bet pats Aiversons nebūt nerāda to, uz ko cerēja "Pistons" vadība un/vai līdzjutēji. Tātad, par maiņas ieguvēju jāpasludina "Nuggets". Pateicoties Dveina Veida spožajai sezonai pie favorītiem jāpieskaita arī Maiami "Heat". Pagājušo sezon piedzīvojot pamatīgu izgāšanos (15 uzvaras visas sezonas laikā), šosezon "Heat" ir augšāmcēlušies. Jau tagad ir skaidrs, ka viņu bilance būs labāka, jo 15 uzvaru robeži ir pārkapta jau krietnu laiku. Atlantas "Hawks" aizvadītajā sezonā teju, teju no tālākas cīņas izslēdza "Celtics". Iekļūstot ''playoff'' kā astotā vienība, nākamajiem čempioniem viņi piekāpās septiņu spēļu sērijā. Šosezon "Hawks", vismaz agrīnā stadijā, izdosies izvairīties no "ķeltu" uzlidojuma, kas viņiem sola patīkamu rezultātu. Komanda, kurā nākotnes potenciāls mijas ar pieredzi (Maika Bibija personā). Izskatās - šie salikumi ir ideālās proporcijās.

Sezonas negatīvie pārsteigumi

Šajā atkāpē var minēt vairākas komandas, bet kā pārsteigumu var uztvert divu komandu ''izcilās'' sekmes. Visupirms jau galvaspilsētas komanda. "Wizards" neveiksmju sakne meklējama vienuviet - Gilberta Arenasa personā. Šis aizsargs vienmēr bijis no tiem, kas traumās māk un arī iedzīvojas. Šī sezona, laikam, aizsargam ir beigusies. Pats Arenas jau kaļ plānus par piedalīšanos "Vasaras līgā". Aizgājušajā sezonā "Wizards" iekļuva ''playoff'' turnīrā, kur gan nācās stāties pretī Lebronam Džeimsam jeb "Cavaliers". Rezultāts - zaudējums. Šosezon "Wizards" var sapņot par izkļūšanu no pēdējās vietas konferencē. Vai viņi to izdarīs? Ja nenoplīsīs Denija Grendžera motors, tad NĒ! Par otru galveno neveiksminieci cits uzskatīs "Thunder", varbūt kāds "Kings", bet, manuprāt, tas nav pārsteigums, ka šīs komandas kuļas pa rietumzonas apakšgalu. Kā galvenais negatīvais pārsteigums jāuztver "Clippers". Jā, jau pagājušo sezon "Clippers" atradās zemāk par "Kings", bet pirms šīs sezonas komandām bija atšķirīgi mērķi. "Clippers" savā paspārnē ieguvuši bijušo ''kareivi'' Beironu Deivisu, cerēja uz veiksmīgāku sezonu. Traumatiskais aizsargs atkal jau sēž mājās un vēro komandas spēles savā televizorā. Arī ar Deivisu ierindā komandai spēle nevedās kā gaidīts. Vai ir iespējams, ka "Thunder" apsteigs "Clippers"? Ja salīdzinam komandu parādīto sniegumu, tad tas nebūt nav neiespējami, lai gan savstarpējo spēli uzvarēja "Clippers".

"Warriors"

Pēc latviešu fanu vārdiem: "Nelliju atlaist", "Korijs Spagetī", "Monta - mopēdu kings". Liela tiesa šajos vārdos, protams, ir. Ja Monta Eliss būtu savaldījis savu divriteņu braucamo, tad... Kā būtu, ja būtu! Šonakt varējām redzēt uz ko spējīgs Eliss, jau savā pirmajā spēlē pēc atgriešanās apritē nodemonstrēja labu sniegumu un savāca pieklājīgu sniegumu. Par Koriju... Aizbēdzis no bezcerīgās nometnes vārdā "Clippers", ieradies "Warriors" un sācis čakarēt komandas fanus ne tikai Latvijā vien. Ja spēlētājs ik maču gūst 19.5, bet atdod vien divas rezultatīvas piespēles, tad tas normāli varētu skaitīties centram, bet ne ārējās līnijas spēlētājam. Magetī pieder pie otrās kategorijas. Skatītāji noteikti atceras epizodi mačā starp "Warriors" un "Celtics". Ierasts - ja spēlē ir noteikts uzvarētājs un aizsardzības komanda vairs necenšas nosegt pretspēlētājus, tad bumba mierīgi tiek noturēta līdz beigu sirēnai. Ko izdarīja Korijs? Aizskrēja un iemeta divus punktus, lai uzspodrinātu savu statistiku. Tikai pats Magetī zin, kādus vārdus viņam veltīja mājinieku spēlētājs Kevins Gārnets. Viens, ko zinam mēs visi - tie nebija patīkami vārdi. Pat Beirons Deiviss mēdza uzspēlēt uz komandu. Dona Nelsona aiztrasportēšana no Oklendas. Iespējamāks notikums būtu "Oracle Arena" pārcelšana uz tuksnesi. Bet, cerams ar Elisa atgriešanos spēles kvalitāte uzlabosies un Nelsona demisiju kāds pieprasīs arvien retāk.

eSports.lv lietotāju MVP

Nekāds brīnums nav noticis. Ar iespaidīgu pārsvaru par labāko ticis atzīts Lebrons Džeimss. Pagājušās sezonas MVP balvas ieguvējs Kobe Braients ticis vien trešajā vietā, priekšā palaižot arī "All-Star" spēles balsojuma uzvarētāju Dvaitu Hovardu. Varbūt tas skaidrojams ar to, ka "Magic" rāda teicamu sniegumu, lai gan pēc zaudējuma "Celtics" nācās atkāpties tabulā. Ceturto vietu ieņēma sezonas rezultatīvākais spēlētājs Dveins Veids. Bija arī citi varianti, bet šie četri bija izteiktākie līderi.

Balsu sadalījums

Spēlētājs%
Lebrons Džeimss43
Dvaits Hovards22
Kobe Braients19
Dveins Veids16

Sezonā vēl atlikušas daudz spēles un interesantākie notikumi vēl tikai priekšā. Sezonas gaitā iezīmējušies favorīti, autsaideri... Gaidam ''playoff''!

Izmantotie resursi:
nba.com
espn.com

 +10 [+] [-]

, 2009-01-25 00:35, pirms 15 gadiem
Šosezon "Warriors" sapnis par ''playoff'' pārtrūcis neizsapņots.
Mulina kungs ar selekciju ir nošāvis garām....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2009-01-25 00:36, pirms 15 gadiem
es nepiekritu galigi sim teikumam - Jau iepriekšējā sezonā varējām pārliecināties - ja Džeimsam nāk pretī meistarīga aizsardzības komanda: šajā gadījumā "Celtics", tad čuš no tā visa vien sanāk - bezierunu zaudējums. -- Celtics uzvareja pateicoties majas spelu prieksrocibam tapat kaa pret Hawks.. abas sijas serijas bija 3-4 ... un pec pirmajam divam serijam celtics bija uzvarejusi tikai majas speles... un lebrons jau nemaz tik loti nosegts netika.. vel to speli kuru radija pa ltv7 lebrons iemeta pari 40p Bostonaaa, kas ari bija 7 spele sija serija

 +15 [+] [-]

, 2009-01-25 00:43, pirms 15 gadiem
nevajag jau paarspiileet - Maggette vismaz tagad saacis speeleet krietni labaak - tas, protams, mans subjektiivais viedoklis.

  +5 [+] [-]

, 2009-01-25 00:51, pirms 15 gadiem
ir šis tas kam es nepiekrītu, bet vsp Paldies par interesanto rakstu!

  +4 [+] [-]

, 2009-01-25 00:54, pirms 15 gadiem
JānisEglīte rakstīja: ir šis tas kam es nepiekrītu, bet vsp Paldies par interesanto rakstu!
Katram ir savs viedoklis un ir tikai loģiski, ka viss nesakrīt.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-25 01:03, pirms 15 gadiem
Miami jaapieliek pie uzvaru izciiniisanas un D.Wade MVP rokaas !

     [+] [-]

, 2009-01-25 01:09, pirms 15 gadiem
ja Džeimsam nāk pretī meistarīga aizsardzības komanda: šajā gadījumā "Celtics", tad čuš no tā visa vien sanāk - bezierunu zaudējums.

Manuprāt Klīvlenda bija vistuvāk, lai izslēgtu Celtics no cīņas par gredzenu un kaut kā neizskatas, ka vienalga uzbrukuma vai aizsrdzības komandai būtu viegli nosegt Džeimsu- tas vienkārši nav iespējams.
Slēpts komentārs: Leonarda_Dravnieka_Mamma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: yuka

  +5 [+] [-]

, 2009-01-25 02:56, pirms 15 gadiem
Mazaa_vaaveriite rakstīja: jaa...lielais runaataajs. kas bija kobem ? bezierunu zaudeejums. puisiiti nosedza ka nemetas. pluss veel- ja labak sekotu liidz un kaut ko sajeegtu, tad visticamaak arii saprastu, ka Hawks bija tie, kuri pirmajaa kaartaa visvairaak lika nodrebeet kjeltiem. taa kaa...labaak neruna tik daudz. kluseejot tu shkjiti gudraaks.
sāksim ar to, ka runa bija par Džeimsu nevis Kobi, vāveres kungs!
neesi jau ciema gudrākais NBA experts ne, patin pats atpakaļ un apskaties kas notika septītajā spēlē Bostonā, kad ķelti spēlēja pret Hawks un kas notika 7. geimā, kad tika uzņemta Klīvlenda? ēēm vai tik nebija tā, ka vanagi pamatīgi ierija, bet Cavs nepaveicās, kad Džeimss aizpūta garām izšķirošo trosi, tā kā par lielāko aizķeršanos, manuprāt, nemaz nevar būt ne runas!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-25 05:26, pirms 15 gadiem
Mazaa_vaaveriite rakstīja: jaa...lielais runaataajs. kas bija kobem ? bezierunu zaudeejums. puisiiti nosedza ka nemetas. pluss veel- ja labak sekotu liidz un kaut ko sajeegtu, tad visticamaak arii saprastu, ka Hawks bija tie, kuri pirmajaa kaartaa visvairaak lika nodrebeet kjeltiem. taa kaa...labaak neruna tik daudz. kluseejot tu shkjiti gudraaks.
Vispār jau Cavs uzvarai 7. spēlē bija daudz daudz tuvāk kā Hawks! Un es neteiktu, ka Džeimsu noslēdza visās spēlēs kā nemetas, varbūt tikai pirmajās 2!

  +7 [+] [-]

, 2009-01-25 09:54, pirms 15 gadiem
Ha ha Bostonas fisasko 7 uzvaras pēdējās 7 spēlēs , GW tādu fiasko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: McRELE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-25 12:43, pirms 15 gadiem
Ļoti interesants raksts, it īpaši par Warriors- Korijs Spagetī

  +2 [+] [-]

, 2009-01-25 12:53, pirms 15 gadiem
Horneti un CP3 nekur nav pieminēti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-01-25 13:06, pirms 15 gadiem
Mazaa_vaaveriite rakstīja: jaa...lielais runaataajs. kas bija kobem ? bezierunu zaudeejums. puisiiti nosedza ka nemetas. pluss veel- ja labak sekotu liidz un kaut ko sajeegtu, tad visticamaak arii saprastu, ka Hawks bija tie, kuri pirmajaa kaartaa visvairaak lika nodrebeet kjeltiem. taa kaa...labaak neruna tik daudz. kluseejot tu shkjiti gudraaks.
Kobi nenosedza
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja