Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

O'Nīls iegādājas daļu Sakramento "Kings"

Andrejs Siliņš

O'Nīls iegādājas daļu Sakramento "Kings"
Šakils O'Nīls
Foto: AP/Scanpix

Viens no visu laiku labākajiem centra spēlētājiem Šakils O'Nīls, kurš nu jau ilgāku laiku TNT televīzijā analizē spēles, iegādājies Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Sakramento "Kings" daļas, kļūstot par vienu no tā mazajiem īpašniekiem.

Ironiski, ka "Kings" iegādājies tieši O'Nīls - savulaik Šaks bija viens no galvenajiem Sakramento komandas racējiem trīs sezonas pēc kārtas. Proti, 2000. gada izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā Šaks ar "Lakers" uzveica "Kings" pirmajā kārtā (sērijā 3-2), gadu vēlāk otrajā kārtā (4-0), bet 2002. gada izslēgšanas mačos Rietumu konferences finālā O'Nīls ar "Lakers" uzveica "karaļus" septītajā sērijas mačā. Pirms nākamās sezonas O'Nīls Sakramento "karaļus" nodēvēja par "karalienēm".

Tagad O'Nīls pats kļuvis par daļu no "Kings" un mēģinās atgriezt organizāciju tās kādreizējā gaismā. Kluba vēsturē pēdējie gadi vairs nav bijuši tik spoži - septiņas sezonas pēc kārtas komanda nav iekļuvusi izslēgšanas spēlēs. Nesen ESPN publicētajā sporta organizāciju rangā, kur iekļauti gan NBA, gan NHL, gan MLB un NFL klubi, "Kings" ierindojās pēdējā 122. vietā.

"Mani šajā darījumā ieinteresēja jauna vīzija, jauna "Kings" organizācija, viss jauns," O'Nīls pamatoja kluba daļu iegādāšanos. "Vienmēr esmu gribējis būt daļa no kaut kā šāda. Tas būs lieliski!"

Berijas universitātes doktora grāda ieguvējs O'Nīls drīzumā plāno tikties ar komandas spēlētājiem un treneriem, bet pēc tam doties vakariņās ar "Kings" uzlecošo NBA zvaigzni Demarkusu Kazinsu.

Izmantotie resursi:
USA Today

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-09-24 13:31, pirms 11 gadiem
Nez īpašnieka godā dominēs tāpat kā uz laukuma?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-09-24 14:40, pirms 11 gadiem
Neesmu eksperts, bet kādā jomā un kādā veidā Šaks ir ieguvis Doktora grādu? Visu cieņu, bet nu kaut kas ar USA izglītības sistēmu nav kārtībā..

  -1 [+] [-]

, 2013-09-24 14:52, pirms 11 gadiem
Oficiāli tā katoļu universitāte skaitās otrās šķiras un nopietni nav ņemama. Doktora disertācijas darba tēma - The Duality of Humor and Aggression in Leadership Styles

     [+] [-]

, 2013-09-24 20:23, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: butu njeemis Bulljus vai kko tadu, Kings pat play-off netiks.
Nemāki lasīt, ka viņš grib ko jaunu pacelt saulītē, nevis paņemt ko esošu. Tad jau mož vajadzēja MIA ņemt. Vai mož daļu no Lebrona nopirkt. Lai kur ietu, būs labi.

     [+] [-]

, 2013-09-25 22:42, pirms 11 gadiem
Vairāk interesē vakariņas ar Demarkusu... Varbūt Šaks vēlas kļūt par "mentoru" šim cietpaurim?