Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bostona lūkos trešo reizi sezonā pieveikt "Heat" un nodrošināt 4. vietu Austrumos

Bostona lūkos trešo reizi sezonā pieveikt "Heat" un nodrošināt 4. vietu Austrumos
Lebrons Džeimss cenšas apspēlēt Polu Pīrsu
Foto: AFP

Šonakt pulksten 3.00 pēc Latvijas laika Bostonā, TD Garden basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā turnīra maču aizvadīs vietējā „Celtics” vienība, kura mērosies spēkiem ar Dveina Veida un Lebrona Džeimsa pārstāvēto Maiami „Heat”. Šī būs ceturtā un pēdējā abu vienību savstarpējā cīņa šajā regulārajā sezonā.

„Celtics” (bilance 37-27, savā laukumā 22-9, 4.v. Austrumu konferencē) gaidāmajā mačā trešo reizi šajā mēnesī centīsies pieveikt „Heat” (46-18, izbraukumā 18-13, 2.v. Austrumu konferencē) vienību, kura, iespējams, mačā pret Bostonu ļaus atpūsties saviem līderiem.

Maiami vēl ir vien maza iespēja izcīnīt 1. vietu Austrumos, jo, lai to izdarītu, atlikušajos divos mačos tai ir jāuzvar, bet Čikāgas „Bulls” vienībai ir jāzaudē abos pēdējos regulārā turnīra mačos. Šāda variants gan izklausās ļoti neticams, jo regulārā čempionāta pēdējo maču „Bulls” aizvadīs savā laukumā pret Klīvlendas „Cavaliers” vienību, kura šosezon jau divas reizes ir pārspēta.

Bostonas galvenais uzdevums pēdējos mačos ir nosargāt 4. vietu turnīra tabulā, kas garantētu sava laukuma priekšrocības izslēgšanas turnīra 1. kārtā pret Atlantas „Hawks” (38-26) vienību, kura pašlaik ieņem 5. vietu turnīra tabulā.

Piektdienas zaudējumā pret „Hawks” ar 92:97 Bostonas klubam nepalīdzēja ne Reižons Rondo, ne Kevins Gārnets, ne Pols Pīrss un arī ne Rejs Alens. Pīrss un Gārnets gaidāmajā cīņa pret Maiami varētu piedalīties, bet Alens (potītes trauma) un Rondo (muguras trauma) sastāvā varētu atgriezties tuvāko dienu laikā. Tālmetienu speciālists Alens traumas dēļ ir izlaidis iepriekšējos septiņus mačus.

Labs Alena aizstājējs pēdējos mačos ir bijis otrgadnieks Eiverijs Bredlijs, kurš ir izgājis laukumā „Celtics” pamatsastāvā 16 no pēdējiem 17 mačiem. Aizsargs pēdējos 17 mačos ir vidēji guvis 15,5 punktus, bet piektdienas uzvarā pār Hjūstonu viņš pamanījās gūt 28 punktus, kas ir viņa karjeras rekords.

„Heat” vienība vēl nav atklājusi, vai pēdējos regulārā turnīra mačos ļaus atpūsties saviem līderiem vai arī tie tomēr piedalīsies mačos. Sestdien Maiami cieta sāpīgu neveiksmi pret „Wizards”. Mača pirmajā ceturtdaļā Dveins Veids, kurš vienīgais no lielā trijieka piedalījās šajā mačā, izsita no vietas kreisā rokas pirkstu un nespēja turpināt spēli.

Maiami svētdienas uzvarā ar 97:88 pār „Rockets” vienību nepiedalījās ne Veids, ne Kriss Bošs (kājas muskuļa trauma), ne Mario Čalmerss (gripa) un arī ne Ronijs Turiafs (paceles cīpslas trauma). Bošs ir izlaidis pēdējos četros mačus.

Lebrons Džeimss nepiedalījās sestdienas mačā, bet svētdien bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 32 gūtajiem punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm. Džeimss šosezon vidēji mačā gūst 27,1 punktu un ir guvis vismaz 30 punktus sešos šomēnes aizvadītajos mačos. „Heat” galvenais treneris Ēriks Spoelstra uzskata, ka Džeimss šosezon ir pelnījis trešo reizi karjerā iegūt MVP balvu.

„Katrā mačā es cenšos būt savas komandas MVP,” tā Džeimss izteicās pēc svētdienas mača. „Individuālie sasniegumi nav svarīgi, jo man rūp tikai komandas panākumi un tas, kā padarīt manus komandas biedrus laimīgus.”

Džeimss 10. aprīļa mačā pret „Celtics” guva 36 punktus, taču „Heat” savā laukumā piekāpās ar 107:115. Bostona ir izcīnījusi uzvaras abos divos šajā mēnesī aizvadītajos savstarpējos mačos, bet Maiami vienība bija pārāka 27. decembra mačā ar 115:107.

Būt vai nebūt mačs Jūtā

Aizraujošs mačs šonakt gaidāms Jūtā, kur vietējā „Jazz” (34-30) vienība savā laukumā mērosies spēkiem ar Fīniksas „Suns” (33-31) vienību. Jūta šobrīd ieņem 8. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, bet Fīniksa atrodas 9. vietā. „Suns” šajā mačā der tikai uzvara, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu play-off turnīrā. Savukārt, ja „Jazz” gūs uzvaru šajā mačā, tā nodrošinās 8. vietu Rietumos.

Ja „Suns” gūst uzvaru Jūtā, bet cieš neveiksmi sezonas pēdējā mačā savā laukumā pret „Spurs”, savukārt, ja „Jazz” izcīna uzvaru pēdējā mačā savā laukumā pret Portlendu, tā iekļūst izslēgšanas mačos.
Vienādas bilances gadījumā priekšroka ir „Suns” vienībai, jo tā ir izcīnījusi uzvaras divos pirmajos abu vienību savstarpējos mačos šajā sezonā.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 25

  • 28


  +4 [+] [-]

, 2012-04-24 19:58, pirms 12 gadiem
Protams,ka Ķelti,es vismaz ceru!

  -1 [+] [-]

, 2012-04-24 20:12, pirms 12 gadiem
kas notiek ar komentariem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-04-24 20:20, pirms 12 gadiem
Bostona lūkos trešo reizi sezonā pieveikt "Heat" un nodrošināt 4. vietu Austrumos
Labāk pasaki, kā Bostona var pazaudēt 4. vietu Austrumos, ja NYK ir 3 spēles aiz muguras?
Bostona tak jau labu laiku sev garantējuši 4. vietu

  +2 [+] [-]

, 2012-04-24 20:35, pirms 12 gadiem
Uzvarees tas kas vairaak gribees nu a pa MVP balvu tas jau kaadu laicinu taa kaa skaidrs,ka Lebrons panems!Visu cienu Durantam,bet Lebrons 99.99% MVP.Fantastisks sniegums visas sezonas garumaa un cerams,ka turpinaas taa pat ja ne veel labaak playofos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-24 21:14, pirms 12 gadiem
Subaars rakstīja: Heat nekur tālu netiks play-off, Džeimsam nav ne smakas no MVp..un protams, Bostona pacels šo spēli.
Ak subaarin subaarin...

  +1 [+] [-]

, 2012-04-24 22:07, pirms 12 gadiem
Subaars rakstīja: Heat nekur tālu netiks play-off, Džeimsam nav ne smakas no MVp..un protams, Bostona pacels šo spēli.
ļoti argumentēts un pamatots komentārs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja