Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Arī Ariza atsakās no piedalīšanās NBA sezonas turpinājumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Ariza atsakās no piedalīšanās NBA sezonas turpinājumā
Trevors Ariza un Denijs Grīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubam Portlendas "Trail Blazers" sezonas turpinājumā, kas norisināsies Disnejlendā, būs jāiztiek bez uzbrucēja Trevora Arizas, vēsta ESPN.

Vakar tika vēstīts, ka lēmumu par nepiedalīšanos sezonas turpinājumā pieņēmis latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns, kurš pārstāv Vašingtonas "Wizards". Viņam pēc sezonas beigsies līgums, un basketbolists pieņēmis lēmumu neriskēt. Spēlētājiem ir tiesības līdz 24. jūnijam paziņot par nespēlēšanu, par to nesaņemot nekādas soda sankcijas.

Lēmumu nedoties uz Disnejlendu pieņēmis arī Trevors Ariza, Portlendas "Trail Blazers" starta piecinieka uzbrucējs. Viņam šobrīd notiek tiesa par aizbildniecības tiesībām uz 12 gadus veco dēlu, un Ariza nolēmis veltīt laiku ģimenei, nevis pievienoties komandai.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Trail Blazers" ieņem devīto vietu, taču priekšā esošā Memfisas "Grizzlies" ir četru uzvaru attālumā. Sezonas turpinājumā katra no 22 vienībām aizvadīs astoņas regulārā čempionāta spēles, un tad, pirms play-off sākuma, iespējams duelis starp astoto un devīto vietu.

Atsakoties no spēlēšanas, Ariza arī atsakās no atlikušās algas daļas. Pieredzējušais basketbolists neiegūs vienu miljonu līdz 1,8 miljonus dolāru, atkarībā no tā, vai "Trail Blazers" izdosies kvalificēties play-off. Nākamās sezonas kontekstā Arizam ir garantēti vismaz 12,8 miljoni.

34 gadus vecais Ariza pievienojās "Trail Blazers" februārī, tiekot iekļauts maiņas darījumā ar Sakramento "Kings". Viņš laukumā devies 21 spēlē, visas sākot starta pieciniekā. Vidēji Ariza izcēlies ar 11,0 punktiem, 4,8 atlēkušajām bumbām un 1,0 pārtvertām bumbām. Viņš realizējis 40% tālmetienu. Arizam šī ir 16. sezona NBA.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...