Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" uz darba interviju uzaicina arī "Warriors" asistentu Braunu

Andrejs Siliņš

"Knicks" uz darba interviju uzaicina arī "Warriors" asistentu Braunu
Maiks Brauns un Stīvs Kers. Foto: USA Today Sports / Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgākā kluba Ņujorkas "Knicks" vadība turpina meklēt komandai jaunu galveno treneri, un uz darba interviju vakantajai pozīcijai uzaicinājusi arī 2009. gada labāko līgas treneri Maiku Braunu, kurš šobrīd ir Goldensteitas "Warriors" asistents.

"Knicks" aizvadīto sezonu noslēdza ar 21 uzvaru 66 mačos, ar ko pietika vien 12. vietai Austrumu konferencē. Galvenais treneris Deivids Fizdeils tika atbrīvots jau sezonas laikā un pēc tam komandu vadīja pagaidu galvenais treneris Maiks Millers, kurš līdz tam bija asistents.

Arī Millers tiek izskatīts kā pilnvērtīgs galvenais treneris, bet "Knicks" nav steigusies ar izvēles veikšanu. Uz darba intervijām aicināta virkne speciālistu, un tagad šo virkni papildinājis arī Maiks Brauns. 50 gadus vecais Brauns pēdējos četrus gadus ir Goldensteitas "Warriors" galvenā trenera Stīva Kera asistents, divreiz (2017, 2018) izcīnot NBA čempiontitulus.

Tā gan nebija pirmā reize, kad Brauns kā asistents tika pie titula, jo 2003. gadā viņš bija Grega Popoviča asistents, kad titulu izcīnīja Sanantonio "Spurs". Kā asistents Brauns strādājis arī "Wizards" un "Pacers", bet galvenā trenera amatā Brauns strādājis Klīvlendas "Cavaliers" un Losandželosas "Lakers" vienībās.

Par "Cavs" galveno treneri Brauns strādāja no 2005. līdz 2010. gada, tomēr komandu ar Lebronu Džeimsu spēja aizvest līdz tikai vienam NBA finālam, 2007. gadā tajā zaudējot tieši sava skolotāja Popoviča vadītajai "Spurs" komandai. 2009. gadā Braunu atzina par NBA sezonas labāko treneri. Ar "Lakers" Brauns nostrādāja vienu pilnu sezonu, bet otrās sezonas pašā sākumā tika atbrīvots. Pēdējo reizi kā galvenais treneris NBA Brauns strādāja 2013./2014. gada sezonā, atkal vadot "Cavaliers".

Galvenā trenera amatā Brauns jau atgriezies, tiesa, izlašu līmenī, nevis NBA. Proti, februārī Brauns noslēdza līgumu ar Nigērijas federāciju par vīriešu valstsvienības galvenā trenera pienākumu veikšanu. Ar Nigērijas izlasi Braunam priekšā divi lieli starti - 2021. gada vasarā jāpiedalās Tokijas olimpiskajās spēlēs, bet jau rudenī Āfrikas čempionāta finālturnīrā.