Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Van Gandijs atklāti izskaidro patiesību par NBA maiņu darījumu baumām

Emils Ozerinskis

Van Gandijs atklāti izskaidro patiesību par NBA maiņu darījumu baumām
Stens Van Gandijs
Foto: USA Today Sports

Līdz Nacionālās Basketbola Asociācijas maiņu darījumu gala termiņam atlicis viens mēnesis un medijos aizvien vairāk sāk cirkulēt dažādas baumas par iespējamajiem maiņu darījumiem. Detroitas "Pistons" galvenais treneris Stens Van Gandijs atklāti žurnālistiem pastāstīja par netīro patiesību, kas slēpjas aiz baumām, kuras līdzjutēju prātus nodarbina vairāk kā pati spēle laukumā.

Pēdējās dienās NBA baumu sarakstā viena no karstākajām ziņām bijusi Minesotas "Timberwolves" spāņu saspēles vadītāja Rikija Rubio iespējamā aizmainīšana pret Detroitas "Pistons" saspēlnieku Redžiju Džeksonu. Kā ierasts šādos gadījumos, tas bija kā karsts kartupelis mediju pārstāvju mutēs, kuri par potenciālo darījumu izjautāja "Pistons" galveno treneri un vienlaicīgi basketbola operāciju prezidentu Stenu Van Gandiju. Treneris noraidīja baumas par konkrēto maiņas darījumu un atklāti pastāstīja par procesu ar ko saskaras katrs līgas ģenerālmenedžeris.

"Man par šo nākas izteikties katru gadu... Līgas ģenerālmenedžeriem ir desmit līdz piecpadsmit zvani par dažādām maiņām katru dienu. Vai kāds ir pieminējis konkrēto maiņu kura nonāk līdz medijiem? Visticamāk, jā! Tomēr tas nenozīmē, ka šīs maiņas tiek apsvērtas. Visas šīs baumas, zinu, ka visiem ir interesantas un jums ir kāds avots, tās visas ir muļķības," situāciju ieskicē van Gandijs.

"Saruna par maiņu un maiņas apsvēršana ir divas dažādas lietas. Kāds paprasa, vai jūs apsvērtu Rikiju Rubio pret Redžiju Džeksonu? Šāda saruna varēja notikt, bet acīm redzami mēs šo maiņu neveicām. Ja mēs gribētu stāstīt par katru šādu sarunu, tad varētu teikt, ka es piedāvāju komandas 12. spēlētāju pret Lebronu," sarkastiski turpina "Pistons" treneris.

"Spēlētājiem ir jāsaprot to, ka mediji ir pilni ar sū****. Es gribētu paņemt visas baumas, kas publicētas gada laikā, un paskatīties cik no tām ir piepildījušās. Esmu pārliecināts, ka tās būtu mazāk par vienu procentu. Saprotu, tas ir jautri un visi ir ieinteresēti, bet drafts un maiņas izraisa līdzjutējos lielāku interesi kā pati spēle. Nekad neesmu to sapratis," kritikas devu mediju un līdzjutēju virzienā velta Van Gandijs.

Atbildot uz jautājumu par Redžija Džeksona vērtību "Pistons" komandā un potenciālo maiņu, Van Gandijs stāsta: "Kā jums liekas par kuriem spēlētājiem ir interese? Par komandas labākajiem spēlētājiem? Jā! Par tiem arī citas komandas zvana. Vienmēr ir sarunas par Redžiju (Džeksonu), Andrē (Dramondu), Markusu (Morisu), Tobiasu (Harisu), Stenliju (Džonsonu) un citiem. Par šiem spēlētājiem ir patstāvīgas sarunas katru dienu un citi menedžeri interesējas."

"Mani uzjautrina kad komanda saka, ka kāds spēlētājs ir neaizskarams. Es saviem puišiem nemeloju. Šajā līgā neviens nav ārpus rāmjiem, lai netiktu aizmainīts. Kurš spēlētājs līgā netiktu aizmainīts? Lebrons? Idomājieties, ja zvanītu Goldensteita un piedāvātu Stefenu Kariju un Kevinu Durantu. "Cavaliers" šo maiņu neapsvērtu?" retorisku jautājumu uzdod Van Gandijs.

"Mediji raksta, ka Redžijs Džeksons pieejams par "pareizo cenu". Protams, visi šajā līgā ir pieejami par "pareizo cenu". Tikai taviem galvenajiem spēlētājiem šī cena ir augsta un reti tiek piedāvāta. Tāpēc saku, šīs visas baumas ir trakums. Es nebūšu tas kurš teiks, ka neviens no mūsu spēlētājiem nav pieejams. Es šeit netaisos nevienam melot," atklāti atzīst Van Gandijs.

Stens Van Gandijs par NBA maiņu darījumu baumām

Stena Van Gandija trenētā Detroitas "Pistons" šosezon cīnās par iekļūšanu "play-off" spēlēs, ar 21 uzvaru un 24 zaudējumiem atrodoties Austrumu konferences devītajā vietā. "Pistons" no astotajā vietā esošās Čikāgas "Bulls" atpaliek par vienu uzvaru.

Izmantotie resursi:
NBA | FOX Sports

  +1 [+] [-]

, 2017-01-22 17:12, pirms 7 gadiem
jebaķ, jebaķ, tik daudz interpunkcijas kļūdu reti kurā rakstā sanāk redzēt.

     [+] [-]

, 2017-01-22 17:45, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: jebaķ, jebaķ, tik daudz interpunkcijas kļūdu reti kurā rakstā sanāk redzēt.
Jebaķ, jebaķ! Tik daudz interpunkciju kļūdu, tik īsā komentārā, reti kad sanāk redzēt.

     [+] [-]

, 2017-01-22 17:48, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: jebaķ, jebaķ, tik daudz interpunkcijas kļūdu reti kurā rakstā sanāk redzēt.
Grūta diena acīmredzot, vakar taču sestdiena bija!

     [+] [-]

, 2017-01-22 17:53, pirms 7 gadiem
Robelzssss rakstīja: Jebaķ, jebaķ! Tik daudz interpunkciju kļūdu, tik īsā komentārā, reti kad sanāk redzēt.
Tas tā kā par Tevi?

  +4 [+] [-]

, 2017-01-22 18:03, pirms 7 gadiem
Robelzssss rakstīja: Jebaķ, jebaķ! Tik daudz interpunkciju kļūdu, tik īsā komentārā, reti kad sanāk redzēt.
Kāda izgāšanās.

  -4 [+] [-]

, 2017-01-22 18:03, pirms 7 gadiem
GaršīgsTomāts rakstīja: Tas tā kā par Tevi?
Nē, par Tevi. Nemeklē interpunkcijas kļūdas citiem, ja pats nejēdz teikumu iesākt ar lielo burtu, kā arī salikt komatus.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-22 18:26, pirms 7 gadiem
Robelzssss rakstīja: Nē, par Tevi. Nemeklē interpunkcijas kļūdas citiem, ja pats nejēdz teikumu iesākt ar lielo burtu, kā arī salikt komatus.
Tur jau tas joks, ka tajā komentārā komatiem nemaz nebija jābūt. Kā tu pamato komatu lietojumu tajā teikumā?

     [+] [-]

, 2017-01-22 18:43, pirms 7 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2017-01-22 19:03, pirms 7 gadiem
Da labi, Redžijs pret Rubio? Redžijs daudz vērtīgāks, tāpēc jau ir tikai plikas baumas.

  -1 [+] [-]

, 2017-01-23 11:26, pirms 7 gadiem
Mani uzjautrina kad komanda saka, ka kāds spēlētājs ir neaizskarams

KAD

  -1 [+] [-]

, 2017-01-23 14:57, pirms 7 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Mani uzjautrina kad komanda saka, ka kāds spēlētājs ir neaizskarams

KAD
Kas tur tik uzjautrinošs? Tikai komata trūkst.