Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA apstiprina bargus sodus klubiem par neatļautu komunikāciju ar spēlētājiem

Rolands Eliņš

NBA apstiprina bargus sodus klubiem par neatļautu komunikāciju ar spēlētājiem
NBA komisārs Adams Silvers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

NBA direktoru padome vienbalsīgi apstiprināja izmaiņas līgas noteikumos, kas paredz daudz bargākus sodus par neatļautu spēlētāju vilināšanu pievienoties komandai un algu griestu apiešanu.

Visi 30 NBA klubi nobalsojuši par jauno noteikumu pieņemšanu. NBA komisārs Adams Silvers, komentējot pieņemtos lēmumus, norādīja, ka klubu vadītāji piekrituši nostājai, ka nepieciešams bargāk vērsties pret noteikumu pārkāpējiem, lai varētu nodrošināt vienlīdzīgus apstākļus brīvo aģentu tirgū. NBA noteikumi paredz, ka klubi nedrīkst veikt pārrunas ar spēlētāju vai viņa aģentu, ja viņam vēl ir aktīvs līgums ar citu komandu, pastāv arī citi ierobežojumi.

Pēdējos gados par šo noteikumu pārkāpšanu NBA piespriedusi vairākus sodus, taču kopējā nostāja bija tāda, ka šie sodu apmēri ir pārāk mazi, lai atturētu klubus no cenšanās izmantot visus līdzekļus, lai pierunātu līgumu noslēgt, piemēram, Lebronam Džeimsam vai Kevinam Durentam. Šovasar brīvo aģentu tirgus oficiāli atvērās 30. jūnijā sešos vakarā (pēc ASV laika), taču vēlāk tapa skaidrs, ka vienošanās par vairākiem darījumiem bijusi panākta jau iepriekš.

NBA jaunie noteikumi paredz, ka maksimālā soda nauda pieaugusi līdz desmit miljoniem dolāru. Papildus finansiālajiem zaudējumiem klubi riskēs zaudēt arī drafta tiesības, kluba amatpersonas var tikt diskvalificētas un līga patur sev tiesības anulēt noslēgtos līgumus ar spēlētājiem.

NBA klubiem arī uzdots saglabāt visa veida komunikāciju ar spēlētāju aģentiem viena gada periodā, turklāt līgas vadībai būs tiesības pārbaudīt nejauši izvēlētas komandas komunikāciju ar spēlētāju aģentiem.

NBA arī pieņēma jaunus noteikumu par to, ka klubiem būs jādara zināms savs sākumsastāvs 30 minūtes pirms spēles sākuma. Iepriekš šis laika periods bija tikai desmit minūtes.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +1 [+] [-]

, 2019-09-21 10:12, pirms 5 gadiem
Tāpat spēlētāji savā starpā atrunās iespējamās spēlēšanas kopā...
Nav jau arī grūti nopirkt burner telefonus