Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA konstatē vairākus pārkāpumus "Mavericks" klubā, Kjūbans ziedos 10 miljonus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NBA konstatē vairākus pārkāpumus "Mavericks" klubā, Kjūbans ziedos 10 miljonus
Marks Kjūbans. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans piekritis veltīt desmit miljonus dolāru organizācijām, kas cīnās par sieviešu tiesībām, un nesaņems soda sankcijas no līgas. Tomēr komisārs Adams Silvers notikušo nosauca par ļoti nepatīkamu un sirdi plosošu.

Pirms septiņiem mēnešiem NBA sāka izmeklēšanu par notiekošo Dalasas "Mavericks" organizācijā, jo žurnāls "Sports Illustrated" publicēja plašu rakstu, kurā veltīja uzmanību attieksmei pret sievietēm "Mavericks" iekšienē. Tika norādīts, ka korporācijā valda seksisms un uzmākšanās, kas neatbilst pilnīgi nekādām normām. Tika norādīts, ka starp vaininiekiem bija arī prezidents Terdema Aserijs, kurš 2015. gadā pameta "Mavericks".

Trešdien NBA paziņoja par izmeklēšanu, kuru veica neatkarīga juristu firma, kas sarunājās ar 215 bijušajiem un esošajiem darbiniekiem, kā arī apskatīja vairāk nekā 1,6 miljonus dokumentu, e-pastu un īsziņu. Izmeklēšanā noskaidrojās, ka Aserijs nepiedienīgi uzvedies pret 15 darbiniecēm – bijuši nevēlami komentāri, pieskaršanās un piespiešana skūpstīties. Tāpat tika konstatēti pārkāpumi no Krisa Haida, kurš strādāja biļešu pārdošanas nodaļā. Viņš sievietēm veltījis seksuāla rakstura komentārus un sūtījis nevēlamus pornogrāfiska satura video un attēlus.

Tika secināts, ka "Mavericks" menedžments rīkojies neprofesionāli, pietiekami neuzraugot darbiniekus. Tāpat izmeklēšanā secināts, ka kluba vadība ne tikai pieļāva nevēlamus apstākļus, bet arī ļāva valdīt uzskatam, ka šādi apstākļi var plaukt un zelt.

"Secinājumi ir biedējoši un sirdi plosoši, jo nevienam NBA darbiniekam un nevienam cilvēkam nevajadzētu strādāt apstākļos, kādi tika konstatēti izmeklēšanas gaitā," teica Silvers. "Novērtējam, ka Kjūbans sadarbojās un palīdzēja."

"Pirmkārt, vēlos atvainoties visām sievietēm, kuras bija ierautas nepatīkamajā situācijā. Tas nav vienkāršs negadījums, pēc kura dzīve turpinās. Tas paliek kopā ar cilvēkiem. Tas paliek kopā ar viņu ģimenēm. Lūdzu piedošanu, ka to nepamanīju. Vēlos atvainoties, ka nezināju par to," teica Kjūbans. NBA norādīja, ka īpašnieks nav pievērsis pietiekamu uzmanību notiekošajam.

"Kā Marks norādīja, beigās tieši viņš ir atbildīgs par organizācijā valdošo kultūru un darbinieku attiecībām un uzvedību. Lai gan nekas nespēs atspēkot dažu cilvēku nodarījumus, veiktās izmaiņas un Marka ziedojums desmit miljonu apmērā ir svarīgi soļi uz priekšu, lai beidzot tiktu pamanītas sabiedrības kļūdas un daudzu organizāciju nespēja nodrošināt sievietēm drošu darba vidi," pauda Silvers.

Ziedojums tiks veltīts organizācijām, kuras palīdz sievietēm kļūt par līderēm, īpaši sporta jomā, kā arī cīņā pret vardarbību. NBA maksimālais sods, ko iespējams piespriest, ir četras reizes mazāks – 2,5 miljoni.

Izmantotie resursi:
Dallas Mavericks owner Mark Cuban will not face...

     [+] [-]

, 2018-09-20 12:56, pirms 6 gadiem
10 miljonus ''ziedot'' tīrais nieks.

     [+] [-]

, 2018-09-20 15:06, pirms 6 gadiem
Nav man ne konkrētu faktu, ne pierādījumu, loģiski, taču attiecībā uz visām šīm te n-tajām labdarbibas organizācijām, biedrībām uc. veidojimiem, kas atbalsta sievietes, bērnus, globālo sasilšanu utt utjp. Tas viss ir pilnīgs bullšits, konkrētākā naudas mazgāšana un sazin kas vēl. Nu tās nav kait kādas Latvijas biedrības vai dzīvnieku patversmes, kuras dzīvo, kā saka - no rokas mutē. Te ir runa par miljoniem, miljoniem $$$, ar kuriem tiek darīts kas? Kaut kas jau tiek darīts, gan jau, taču, vai tiešām, lai integrētu sievietes sabiedrībā un ļautu viņām sajusties kā līderēm, procesos tiek ieguldīti, piemēram, 100M USD gadā? Šaubos, ka tur kaut kas tiek baigi auditēts un pārbaudīts resursu izlietojums.

     [+] [-]

, 2018-09-20 16:14, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Nav man ne konkrētu faktu, ne pierādījumu, loģiski, taču attiecībā uz visām šīm te n-tajām labdarbibas organizācijām, biedrībām uc. veidojimiem, kas atbalsta sievietes, bērnus, globālo sasilšanu utt utjp. Tas viss ir pilnīgs buļļa kaka, konkrētākā naudas mazgāšana un sazin kas vēl. Nu tās nav kait kādas Latvijas biedrības vai dzīvnieku patversmes, kuras dzīvo, kā saka - no rokas mutē. Te ir runa par miljoniem, miljoniem $$$, ar kuriem tiek darīts kas? Kaut kas jau tiek darīts, gan jau, taču, vai tiešām, lai integrētu sievietes sabiedrībā un ļautu viņām sajusties kā līderēm, procesos tiek ieguldīti, piemēram, 100M USD gadā? Šaubos, ka tur kaut kas tiek baigi auditēts un pārbaudīts resursu izlietojums.
Manuprāt, tas seksisms ir uzpūsts burbulis, tā pat kā par melnajiem kā minoritāti, tiek nabadziņi visur aizskarti un apdalīti. Sievietes ar paut1em, vienmēr, izsitīsies un vadīs kkādu uzņēmumu vai pieņemsim iekrāvēju un būs kā mužiks..

     [+] [-]

, 2018-09-20 17:02, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Manuprāt, tas seksisms ir uzpūsts burbulis, tā pat kā par melnajiem kā minoritāti, tiek nabadziņi visur aizskarti un apdalīti. Sievietes ar paut1em, vienmēr, izsitīsies un vadīs kkādu uzņēmumu vai pieņemsim iekrāvēju un būs kā mužiks..
Attiecībā uz tā dēvēto, seksismu vispār ir ļoti grūti noteikt robežas - kur ir vienkārši uzmanības pievēršana, kur ir flirts, kur ir kantes pieciršana, kur jokošana un kur uzmākšanās. Galvenokārt tādēļ, ka katrs to visu saprot savādāk. Ne tikai veči un meičas to uztver dažādi. Var būt tā, ka viena to uztevrs kā joku vai neveksmīgu pieciršanas mēginājumu, bet cita - kā rupju seksuālu uzmākšanos. Tāpat ar večiem - viens teiks, ka es jau tikai āktos, bet cits tik tiešām tādā veidā grib tikt pie fiksā. Bet viena lieta gan ir skaidra - ja tas ir iepazīšanās mēģinājums vai tizls joks - var vienkārši pasūtīt dillēs, bet, ja tiešām klaja uzmākšanās - nu, tad uz policiju... Bet šitie te - gadiem itkā kaut ko cieš, bet īsti nezin ko - itkā izmācās, itkā neuzmācās - nu kamooon!

     [+] [-]

, 2018-09-20 21:26, pirms 6 gadiem
Emilio rakstīja: Nav man ne konkrētu faktu, ne pierādījumu, loģiski, taču attiecībā uz visām šīm te n-tajām labdarbibas organizācijām, biedrībām uc. veidojimiem, kas atbalsta sievietes, bērnus, globālo sasilšanu utt utjp. Tas viss ir pilnīgs bullšits, konkrētākā naudas mazgāšana un sazin kas vēl. Nu tās nav kait kādas Latvijas biedrības vai dzīvnieku patversmes, kuras dzīvo, kā saka - no rokas mutē. Te ir runa par miljoniem, miljoniem $$$, ar kuriem tiek darīts kas? Kaut kas jau tiek darīts, gan jau, taču, vai tiešām, lai integrētu sievietes sabiedrībā un ļautu viņām sajusties kā līderēm, procesos tiek ieguldīti, piemēram, 100M USD gadā? Šaubos, ka tur kaut kas tiek baigi auditēts un pārbaudīts resursu izlietojums.
Par visu naudas atmazgāšanu neko nesaku, bet "organizācijas, kas atbalsta globālo sasilšanu" gan ir interesants veidojums