Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Debitēt NBA 35 gadu vecumā? "Knicks" interesējas par Pridžioni...

Andrejs Siliņš

Debitēt NBA 35 gadu vecumā? "Knicks" interesējas par Pridžioni...
Pablo Pridžioni
Foto: AFP/Scanpix

Argentīniešu saspēles vadītājs Pablo Pridžioni visu profesionāļa karjeru aizvadījis Argentīnas un Spānijas klubos, taču pastāv ļoti reāla iespēja, ka 35 gadus vecais aizsargs jaunajā sezonā varētu debitēt Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

Ņujorkas "Knicks" vadība jau iepriekš izteikusies, ka pirmā saspēles vadītāja lomu jaunajā komandas modelī nākamsezon redz Džeremijam Linam, kura zvaigzne iemirdzējās aizvadītajā sezonā. Lai gan "Knicks" rīcībā ir līgumi arī ar Aimanu Šampertu un Toniju Duglasu, neviens no tiem īsti neatbilst kluba prasībām pirmā numura pozīcijā. Duglasam līdz šim bijusi vien epizodiska loma, savukārt Šamperts lieliski darbojas otrā numura pozīcijā.

Starp citu, arī Linam šobrīd nav līguma ar klubu uz nākamo sezonu, taču "Knicks" jau pavēstījusi, ka darīs visu, lai noturētu Linu. Tas nebūs nemaz tik sarežģīti, jo Lins ir ierobežoti brīvais aģents. Meklējumos pēc otrā saspēles vadītāja Ņujorkas organizācija atgriezusies pie argentīnieša Pablo Pridžioni kandidatūras.

35 gadus vecais basketbolists bijis "Knicks" redzeslokā jau vairākus gadus, bet visu līdzšinējo karjeru aizvadījis Argentīnā un Spānijā. 1999. gadā Pridžioni pārcēlās uz Spāniju, pievienojoties "Fuenlabrada" un citās līgās vairs nav spēlējis. Vēl karjera slaikā aizsargs pārstāvējis "Lucentum Alicante" un Madrides "Real" vienības, bet ilgāko laika posmu pavadījis Vitorijas "Caja Laboral", kur noslēdza arī aizvadīto sezonu.

Aizvadītajā sezonā Pridžioni Spānijas ACB līgā vidēji 27,7 minūtēs guva 6,6 punktus un atdeva 3,9 rezultatīvas piespēles. ULEB Eirolīgā vidēji 28,1 minūtē 7,3 punkti un 4,6 piespēles.

"Knicks" vadība jau tikusies ar spēlētāju. Pastāv gan bažas, vai 35 gadu vecumā Pridžioni būtu gatavs 82 spēļu regulārajai sezonai. Jaunu līgumu basketbolistam piedāvājot arī "Caja Laboral". "Knicks" varētu piedāvāt līdz diviem miljoniem dolāru, pie tam jāatceras, ka tas ir pirms nodokļu nomaksas. Eiropas prakse ir tāda, ka klubs pats nomaksā nodokļus par katru spēlētāju, līdz ar to, paliekot Vitorijā, Pridžino, iespējams, naudas ziņā pat būtu ieguvējs. Jautājums - vai Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējam nauda šajā gadījumā būs noteicošais faktors?

Izmantotie resursi:
New York News | Gossip | Sports | Entertainment...
European Basketball Main Page - EUROBASKET

Vai Pablo Pridžioni kādreiz uzspēlēs NBA?

  • 59

  • 116


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-19 20:12, pirms 12 gadiem
Ādolfs ?

  -4 [+] [-]

, 2012-06-19 20:30, pirms 12 gadiem
Ko Knicks jau ir aizmirsuši par savu brīnumbērnu Džeremiju Linu?
Jeremy Lin Takes New York: Knicks'...

  -1 [+] [-]

, 2012-06-19 20:40, pirms 12 gadiem
karabans rakstīja: Ādolfs ?
Rūdolfs?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-19 20:43, pirms 12 gadiem
Helmiss rakstīja: Ko Knicks jau ir aizmirsuši par savu brīnumbērnu Džeremiju Linu?
http://www.youtube.com/watch?v=3NZeaLOlqgM
''pirmā saspēles vadītāja lomu jaunajā komandas modelī nākamsezon redz Džeremijam Linam'' ko aizmirsusi?

  +1 [+] [-]

, 2012-06-19 20:46, pirms 12 gadiem
rekords varētu būt???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja