Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gailītis: "Pēc sezonas pieci seši NBA klubi vairāk interesējās par Artūru Kurucu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gailītis: "Pēc sezonas pieci seši NBA klubi vairāk interesējās par Artūru Kurucu"
Artūrs Kurucs un Jānis Gailītis. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

"VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis norāda, ka aģenta darbs nav 12-13 gadīgos spēlētājus vilināt no zālēm un trenerim aiz muguras zvanīties. Tajā pašā laikā ir arī spējīgi aģenti, kuri tostarp palīdzējuši Latvijas basketbolistiem nokļūt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Pār to tika vēstīts raidījumā "Basketstudija 2+1".

Aizvadītajā sezonā 20 gadus vecais Artūrs Kurucs "VEF Rīga" sastāvā kļuva par Latvijas čempionu, bet pēc tam "Baskonia" rindās izcīnīja Spānijas zeltu. Gatavs piedalīties NBA draftā, kas ieplānots 16. oktobrī Ņujorkā.

No NBA klubiem arī vasarā zvana un interesējas par Artūru Kurucu? "Pēc sezonas pieci seši klubi bija vairāk ieinteresēti. Nu skaidrs, ka tas tirgus ir ļoti segmentēts, tāpēc ne katram klubam vajadzīgs tāds spēlētājs kā Artūrs," norāda Jānis Gailītis. "NBA ir ļoti interesants tirgus. Vairs nav tā, ka tur savākušies 200 vai 300 labākie pasaules spēlētāji. Tur ir vajadzīgi arī lomu spēlētāji, vajadzīgi spēlētāji par nosacīti mazām naudiņām, lai varētu iekļauties tajos [algu] griestos un tā tālāk.

"Aģenta loma ir saprast, kā bīdīt šo spēlētāju uz attiecīgo vietu un vai tur viņam būs labākie sakari," uzskata Latvijas čempionu treneris. "Manuprāt, mums ir diezgan spējīgi aģenti, jo ir aizbīdījuši veselu virkni spēlētāju līdz NBA - un tas notika ne jau pēc ļoti labām sezonām Eiropā. Tas ir tas darbs, ko es atzīstu, kad aģenti tiešām izdarījuši kaut kādu darbu. Protams, par detaļām es nezinu, kā tas notika, bet tas ir tas atzīstamais darbs."

Atgādinām, ka NBA sezonas turpinājumā plāno piedalīties arī mūsu Kristaps Porziņģis ("Mavericks"), Anžejs Pasečņiks ("Wizards") un Artūra vecākais brālis Rodions Kurucs ("Nets"), savukārt Dāvis Bertāns ("Wizards") ir atteicies.

"Pelnīt uz vietējiem spēlētājiem, kuri nopelna 700 eiro mēnesī - tas nav aģentu darbs, tas nevienam nevienam nepalīdz. 12-13 gadīgos spēlētājus vilināt no zālēm un trenerim aiz muguras zvanīties un darīt tādas lietas - tas nav aģenta darbs, tas nav pareizs darbs kā tāds. Ja mēs varam iedabūt Eirolīgā spēlētājus, kuri tur nosacīti nav pelnījuši būt par labām naudām un tā tālāk, tad cepuri nost! Bet domāju, ka mums jāsaprot, ka ir kaut kāda ētika un tai jābūt."

Guntis Keisels: tu gribi konkrēti par to parunāt? "Tu gribi," iesmejas treneris. "Nedomāju, ka te ir kādi skandāli vai lielas problēmas. Tā vienkārši ir izveidojusies sistēma jau sen. Mēs esam atkarīgi no aģentiem. Arī izlase ir atkarīga no aģentiem, būsim godīgi! Līdz ar to brīžiem nevaram teikt, ko domājam."

"Viennozīmīgi, ka aģenti dara daudz laba darba, bet mēs nevaram maksāt aģentiem maksāt vienādu naudu par katru darījumu. Dažādos darījumos aģentu pienesums ir pilnīgi dažāds, taču takse visu laiku vienāda. Ja man kaimiņos dzīvo spēlētājs, kuru es sarunāju savai komandai, tad šeit neredzu nekādu aģenta darbu, nosacīti sakot. Situācija tirgū ir mainījusies - kādreiz aģents bija kā ģimenes loceklis (ja no viņa biji aizgājis, tad jau esi apmēram ienaidnieku sarakstā), bet tagad tas ir cilvēks, kas tev atrod darbu," informē Jānis Gailītis.

.

Izmantotie resursi:
Raidījums "Basketstudija 2+1"

     [+] [-]

, 2020-07-20 05:45, pirms 4 gadiem
Kuri diez..