Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Popovičs: "Nekad vēl neesmu bijis tik lepns par savu komandu"

Rolands Eliņš

Popovičs: "Nekad vēl neesmu bijis tik lepns par savu komandu"
Petijs Milzs un Gregs Popovičs dalās uzvaras emocijās
Foto:AFP/Scanpix

Sanantonio "Spurs" pēc šonakt izcīnītā čempionu titula varēja ļauties emocijām, kurās galvenais treneris Gregs Popovičs, kurš ar vārdiem parasti apkārt nemētājas, atzina, ka vēl nekad nav bijis tik lepns par savu komandu. Savukārt Tims Dankans un Lebrons Džeimss pagaidām atturējās no konkrētu plānu izpaušanas par savu nākotni, attiecīgi, karjeras beigām un līguma pagarināšanu.

"Jūs parādījāt pasaulei, cik skaista ir basketbola spēle," apsveicot "Spurs" basketbolistus, sacīja NBA komisārs Adams Silvers, un būs pagrūti atrast kādu, kurš viņa vārdiem nepiekritīs. Šīs nakts uzvara bija 12. "Spurs" panākums šajās izslēgšanas spēlēs, kas gūts ar vismaz 15 punktu pārsvaru (līgas rekords), un tās finālsērijā realizētie 52,8% metienu no spēles ir labākais sasniegums līgas vēsturē (tuvākās sekotājas ir 1991. gada "Bulls" un 1989. gada "Pistons" ar 52,7%), turklāt tas paveikts ar komandu, kura pagājušajā sezonā bija ļoti tuvu titulam, tomēr piedzīvoja sāpīgu zaudējumu.

"Esmu teicis vairākas reizes- nav pagājusi ne diena, kurā es nebūtu domājis par (pagājušās sezonas fināla) sesto spēli," pēc triumfa sacīja saviļņotais "Spurs" treneris Gregs Popovičs. "Domāju, ka šo vīru spējas nokļūt atpakaļ finālā un tas, ko viņiem nācās izdarīt šī mērķa labad, ļoti skaidri parāda, no kāda dzelzs viņi ir kalti."

Popovičs savā uzrunā komandai novērtēja visu iesaistīto personu (ieskaitot skautus un komandas personālu) ieguldījumu šī mērķa sasniegšanā. "Protams, Kavai (Lenards) domā, ka viņš izdarīja visu viens pats," pajokoja Popovičs 22 gadus vecā basketbolista virzienā, kurš saņēma finālsērijas MVP balvu. Leģendārais treneris arī pavēstīja, ka vēl nekad nav bijis tik lepns un vēl nekad nav tik ļoti izbaudījis trenera darbu kā šajā sezonā ar "Spurs" komandu.

Emocijas bija pārņēmušas arī 38 gadus veco Timu Dankanu, kurš jau atkal pierādījis visus savus kritiķus kā greizus un kļuvis par pirmo spēlētāju NBA vēsturē, kurš izcīnījis čempionu titulu trīs dažādās desmitgadēs. "Šis ir mans karjeras noslēguma posms," sacījis Dankans. "Zinu, ka tas ir tuvu, un nezinu, vai man jelkad izdosies piedzīvot ko tādu, kā šovakar. Ir pavisam neticama sajūta atgriezties šeit pēc 15 gadu pārtraukuma un būt daļai no šādas komandas. Viss ir mainījies, bet mēs esam adaptējušies."

Lai arī Dankans apgalvo, ka pilnīgi droši par karjeras beigām vēl nav izlēmis, viņa komandas biedri un treneris nosveras, ka Dankans spēlēs līdz brīdim, kamēr sajutīsies noderīgs "Spurs" komandā. "Viņš jūt atbildību par saviem komandas biedriem un izbauda basketbolu. Dankans ļoti smagi strādā vasarās, trenējas gan boksā, gan peldēšanā, ievēro īpašu uzturu, lai noturētu savu ķermeni formā. Kādā brīdī tam būs jāliek punkts."

"Heat" atzīst pretinieku spēku, Džeimss par nākotni pagaidām nerunā

"Mums izdevās lieliska pirmā ceturtdaļa," pēc mača savu sarūgtinājumu neslēpa Lebrons Džeimss, "taču pēc tā "Spurs" bija labāka komanda, un tas arī ir iemesls, kādēļ viņi ir NBA čempioni. Par nākotni? Vēl neesmu domājis, taču par finālu es un visa komanda esam sarūgtināti. Acīmredzami, ka šoreiz sacentāmies ar daudz spēcīgāku pretinieku."

Džeimsa komandas biedrs Dveins Veids atzina, ka sagaidījis no sevis labāku sniegumu, taču nevēlējās problēmu meklēt nogurumā. Viņš uzsvēra, ka fiziski juties pietiekami komfortabli, bet vienkārši nav spējis nospēlēt maksimāli labi uzbrukumā. Pretinieku pārākumu uzsvēra arī "Heat" treneris Eriks Spolstra: "Viņi spēlēja brīnišķīgu basketbolu, it īpaši pēdējās trīs spēlēs, un bija daudz labāka komanda nekā mēs. Neredzu citu veidu, kā to varētu pateikt vai izskaidrot."

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +3 [+] [-]

, 2014-06-16 10:47, pirms 10 gadiem
gregs ir janotur par katru cenu taa pat kaa dankans.

  +3 [+] [-]

, 2014-06-16 10:49, pirms 10 gadiem
frizbijs rakstīja: gregs ir janotur par katru cenu taa pat kaa dankans.
Nav janotur abi.Ja paliks viens,tad otrs uzreiz izdaris to pasu.Dels ar tevu.

     [+] [-]

, 2014-06-16 11:29, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Nav janotur abi.Ja paliks viens,tad otrs uzreiz izdaris to pasu.Dels ar tevu.
nu bet ja viens aiziet un otrs paraksta, tad otrs vairs nevar aiziet

  -1 [+] [-]

, 2014-06-16 11:49, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: nu bet ja viens aiziet un otrs paraksta, tad otrs vairs nevar aiziet
Var izpirkt līgumu. Un var arī tēlot slimu. Viss ir iespējams.

Man gan vairāk interesē no kura raksta ir šitas teksts. Tulkots no kaut kāda murga, vai paštukots no rīta konferences. Jo no rīta pecspēles konferencē(un uz podesta) neko tādu nedzirdēju. Aptuvenu domu jā- bet noteikti ne atreferējumu šim rakstam.

  -1 [+] [-]

, 2014-06-16 11:51, pirms 10 gadiem
frizbijs rakstīja: gregs ir janotur par katru cenu taa pat kaa dankans.
Atkal jāatkārtojas- ja ies Pops, tad ies arī Manu un Dankans. Tas ir tikai laika jautājums. Es domāju, ka šogad tas noteikti nenotiks. Un, ja labi ies nākamgad, tad arī nākam gad tas nenotiks.
Slēpts komentārs: Bulls-Celtics

     [+] [-]

, 2014-06-16 13:43, pirms 10 gadiem
Bulls-Celtics rakstīja: 3 izcilākais NBA,aiz Auerbaha un Džeksona.
Kurā wikipēdijā tas rakstīts?