Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA Attīstības līgā spēlēs jauna komanda - talantiem, kas pirms drafta negrib studēt koledžā

Andrejs Siliņš

NBA Attīstības līgā spēlēs jauna komanda - talantiem, kas pirms drafta negrib studēt koledžā
Džeilens Grīns. Foto: usab.com

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā jaunajā sezonā būs vēl viena īpaši veidota komanda - paredzēta talantiem, kas pēc vidusskolas pabeigšanas nevēlas doties studēt kādā no universitātēm, bet uzreiz pievērsties profesionālai basketbola spēlēšanai.

NBA noteikumi paredz, ka amerikāņi draftam var pieteikties tikai gadu pēc vidusskolas pabeigšanas, tādējādi mudinot izvēlēties vismaz vienu gadu pavadīt kādā no koledžām un spēlēt ASV studentu čempionātā (NCAA). Tomēr aizvien vairāk labāko vidusskolas spēlētāju izvēles uzreiz sākt profesionāļa karjeras vai nu NBA Attīstības līgā, Eiropā, Āzijā vai Austrālijā.

Austrālijā kopš pagājušās vasaras pat ieviesta programma "Next Stars" jeb "Nākamās zvaigznes", mudinot Nacionālās līgas (NBL) komandas parakstīt šādus jauniešus, kuru atalgojums netiek iekļauts algu griestos un kuri var būt kā papildus spēlētājs sastāvā. Piemēram, šī gada drafta favorīts Lamelo Bols izmantoja tieši šādu iespēju, šosezon 12 mačus aizvadot "Hawks" komandas rindās. Līdzīgi rīkojās cits šī gada favorīts Ārdžejs Hemptons, kurš pārstāvēja "Breakers".

Arī NBA Attīstības līga jau iepriekš spēra soļus virzienā, kas motivētu vidusskolu beidzējus izvēlēties tieši šo līgu, kur pavadīt gadu līdz NBA draftam. Šādiem spēlētājiem bija iespēja nopelnīt 125 000 dolāru. Tomēr tagad izdarīts vēl vairāk - no jaunās sezonas būs papildus komanda, kas aizvadīs 20 mačus (pārējām komandām jāaizvada 50 spēles). Tajā pārsvarā būs atvēlētas vietas tieši jaunajiem talantiem, un par pirmo, kurš izvēlējies šādu iespēju, kļuvis šī gada labākais vidusskolu spēlētājs Džeilens Grīns, kuram ESPN prognozē 1. numuru 2021. gada NBA draftā.

Turklāt šai programmā iekļautajiem atalgojums varētu sasniegt pat pusmiljonu dolāru, kā arī papildus bonusus par aizvadītajām spēlēm un apmeklētajiem sabiedriskajiem pasākumiem. Tāpat programma nodrošinās apmācības dažādām par profesionāla sportista dzīvi saistītām tēmām.

Izmantotie resursi:
ESPN

  -1 [+] [-]

, 2020-04-17 11:02, pirms 4 gadiem
Šis būs milzīgs plus G līgas popularitatei un noteikti var iedragāt koledžu pasaulu. Domāju,ja ka daudzi izvēlēsies nemāžoties vienu gadu pa kolledžām,bet lekt pēc naudas

     [+] [-]

, 2020-04-19 21:29, pirms 4 gadiem
Šis ir reāls pluss, ne visi var atļauties koledžu!