Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Slavas zālē uzņemtais Alens: "Es joprojām varētu spēlēt"

Andrejs Siliņš

Slavas zālē uzņemtais Alens: "Es joprojām varētu spēlēt"
Rejs Alens
Foto: AFP / Scanpix

Pirms dažām dienām Basketbola Slavas zālē uzņemtais Rejs Alens, viesojoties amerikāņu žurnālista Dena Petrika šovā, norādīja, ka joprojām ir tādā formā, lai varētu spēlēt, taču ir daudz dažādu apstākļu, kas šādu lēmumu ietekmētu.

Uz jautājumu, vai Rejs šobrīd varētu joprojām spēlēt profesionāli, bijušais basketbolists bez domāšanas un pārliecinoši pateica: "Jā!" Sarunas turpinājumā Alens gan atzina, ka šāda iespēja viņu šobrīd neinteresējot: "Tas, ka es to varu, nenozīmē, ka man tas jādara. Jāpaskatās no visām pusēm un šobrīd nespēlēšana ļāvusi izvairīties no dažādām [sadzīviskām] problēmām."

"Šobrīd ir tik daudz dažādu lietu, kas būtu jāņem vērā. Kā gados vecāks spēlētājs, vairs nevari vienkārši ierasties uz spēli. Jāieliek liels darbs. Un jāspēlē, jo spēles laika raustīšana nodara vislielāko postījumu [veselībai]. Nekad neesmu gribējis būt [viena basketbola elementa] speciālists, vienmēr esmu gribējis būt spēlētājs."

Raidījuma vadītājs gan turpināja tirdīt Reju par iespējamo atgriešanos, vaicājot, vai viņš atteiktu arī Lebronam Džeimsam, ja Lebrons vēlētos Reju savā komandā. Alens atzina, ka sāktu apdomāt piedāvājumus, kas būtu desmit miljonu dolāru robežās.

43 gadus vecais Alens septembrī tika iecelts Basketbola Slavas zālē. Pēdējo reizi Alens spēlēja 2014. gada jūnijā, vēlāk aizsargs paziņoja, ka izlaidīs nākamo sezonu, lai koncentrētos uz atgriešanos pēc gada. 2016. gada vasarā Alens veica pārrunas ar vairākām komandām par iespējamo pievienošanos tām, taču tas nenotika, un Alens 2016. gada septembrī pavēstīja, ka liek punktu spēlētāja karjerai.

Alens ienāca līgā 1996. gadā, kad ar piekto numuru viņu draftēja Minesotas "Timberwolves", bet uzreiz aizmainīja uz Milvoki "Bucks". Pēc sešarpus sezonām Milvoki Alenu aizmainīja uz Sietlas "SuperSonics", 2007. gada vasarā Alens pievienojās Bostonas "Celtics", vēlāk kopā ar Polu Pīrsu un Kevinu Gārnetu izcīnot savu pirmo NBA čempiontitulu. Pēdējās divas sezonas karjerā (2012-2014) Alens pavadīja Maiami "Heat" kopā ar Lebronu Džeimsu, Dveinu Veidu un Krisu Bošu, izcīnot vēl vienu čempiontitulu.

1995. gadā Alens tika atzīts par ASV gada sportistu, vairākas reizes karjerā saņēmis dažādas balvas par attieksmi un darbu ārpus laukuma, bet laukumā kļuvis par desmitkārtēju Visu zvaigžņu spēļu dalībnieku, 2000. gada olimpisko čempionu, 2003. gada Amerikas čempionu un vienu no visu laiku labākajiem trīspunktnieku metējiem. Šobrīd Alens ir vēsturē visvairāk trīspunktniekus NBA iemetušais basketbolists (2973).

Lai tiktu iekļauts Slavas zālē, jebkurš spēlētājs nedrīkst būt spēlējis pēdējās trīs sezonas. Hokejā bijuši vairāki gadījumi, kad spēlētāji pēc iekļaušanas Slavas zālē vēlreiz atgriežas laukumā, taču tā nepavisam nav ierasta prakse profesionālajā sportā.

     [+] [-]

, 2018-09-17 13:51, pirms 6 gadiem
Lebim tāds līdzās būtu pats labums