Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģis norāda, ka šobrīd nevar kļūt par "Knicks" uzbrukuma līderi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Porziņģis norāda, ka šobrīd nevar kļūt par "Knicks" uzbrukuma līderi
Kristaps Porziņģis
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā 40. zaudējumu sezonā piedzīvoja Ņujorkas "Knicks", kas izbraukumā ar 92:112 piekāpās Detroitas "Pistons". Kluss vakars vienam no līderiem Karmelo Entonijam, kamēr Kristaps Porziņģis norādīja, ka pašlaik uzbrukumā nevar kļūt par centrālo figūru.

Ņujorkas "Knicks" prezidents Fils Džeksons ceturtdien sapulcināja visus komandas aizsargus un veica apmācību, kā spēlēt trijstūra uzbrukumu. Eksperiments turpinās, un neapmierināts ir Karmelo Entonijs, kuram Detroitā vajadzēja gūt 16 punktus, lai viņš "Knicks" rindās būtu iemetis apaļus desmit tūkstošus.

Tā vietā Entonijs 36 minūšu laikā grozam uzbruka nieka deviņas reizes, realizēja četrus metienus un iemeta 13 punktus. Pēc mača viņš izteica neapmierinātību par eksperimentu, liekot noprast, ka trijstūra uzbrukums ierobežos viņa spēli. Karmelo pēdējās piecās spēlēs iemetis mazāk par 20 punktiem.

"Nolēmām mainīt sistēmu, kurā spēlējam," pēc zaudējuma teica Entonijs, kuram jautāja, cik uzbrukumos "Knicks" izmantoja trijstūra uzbrukumu. "Man ar procentiem neiet pārāk labi. Ir grūti runāt par sistēmām marta vidū, kad mums vajadzētu spēlēt basketbolu." Tikmēr Kristaps Porziņģis teica, ka trijstūra uzbrukums izmantots aptuveni 90% gadījumu.

"Nedomāju, ka aizsardzība paveica ko īpašu, lai mani ierobežotu. Viss lēpjas uzbrukumā, un es izmantoju situācijas, kuras man tika dotas. Centos spēlēt tā, kā man lika," turpināja Entonijs. "Tātad šobrīd svarīgākais ir spēlēt izplānotajā sistēmā, klausīt norādījumiem un palīdzēt komandas biedriem."

"Joprojām vainīga ir aizsardzība. Katru vakaru, katru spēli," citus zaudējuma iemeslus saskatīja saspēles vadītājs Deriks Rouzs. Ņujorkas "Knicks" pirmajā puslaikā ielaida 60 punktus, un pakaļdzīšanās mēģinājumi bija neveiksmīgi. Džeksons aizsargiem skaidrojis trijstūra uzbrukuma nianses, bet aizsardzības shēmām nav pievērsies.

Ja Entonijs grozam uzbruka deviņas reizes, tad 16 metienus izdarīja Porziņģis, kurš guva 18 punktus. Komandas galvenais treneris Džefs Hornačeks norādījis, ka labprāt izveidotu latvieti par uzbrukuma centrālo figūru. "Ir grūti kādam kļūt par galveno uzbrukumā, ja tiek spēlēts trijstūris. Jebkurš var uzbrukt grozam. Tas ir basketbols bez robežām. Viss ir mazliet nejaušs,," teica Porziņģis, kurš ceturtajā ceturtdaļā tika pie viena metiena.

Ņujorkas "Knicks" nākamo spēli aizvadīs šovakar, pulksten 0:00 izbraukumā tiekoties ar līgas vājāko komandu Bruklinas "Nets".

Izmantotie resursi:
New York Post

 +19 [+] [-]

, 2017-03-12 12:02, pirms 7 gadiem
SMiekli vienmēr nāk,kad ROuzs mēģina runāt par aizsardzību Viens no diviem lieākājiem grēkāžiem defā vispār par to varēja nerunāt,un sākt spēlēt to

  +5 [+] [-]

, 2017-03-12 12:13, pirms 7 gadiem
Rouzam slinkums skriet aizsardzībā, bet ja nu tomēr atskrien, tad neko vairāk par apspēlējamu stabu no sevis neizveido. Neredzu NYK vēlmi kapāties.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 12:23, pirms 7 gadiem
Basketbols bez robežām - viens metiens ceturtdaļā?

     [+] [-]

, 2017-03-12 12:29, pirms 7 gadiem
Redzams, ka spēlētāji kritizē to trīsstūri. Tas ir acīmredzams šķērslis, kas ierobežo spēlētāju meistarību. Šī sezona norakstīta, taču nākamajā jāizmanto cita filozofija, citādi nekas nemainīsies.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-12 12:35, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Redzams, ka spēlētāji kritizē to trīsstūri. Tas ir acīmredzams šķērslis, kas ierobežo spēlētāju meistarību. Šī sezona norakstīta, taču nākamajā jāizmanto cita filozofija, citādi nekas nemainīsies.
Vai kaut kas liecina par to, ka nākošsezon nebūs trijstūris? Ja pat tagad sezonas beigu daļā Džeksons vēl rīko "trijstūra lekcijas"... Ja paliks Džeksons, paliks arī trijstūris, to veco āzi neviens vairs nepārmācīs.

  +4 [+] [-]

, 2017-03-12 12:37, pirms 7 gadiem
Reaali izskataas, kad dzeki neciinas, sajuuta, ka kaut kam taupaas, tikai kam???

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 12:42, pirms 7 gadiem
Tad novēlam Kā Pē kļūt par uzbrukuma līderi citā eNBēĀ blicē. Ņujorka nav Amērika.

  +6 [+] [-]

, 2017-03-12 13:20, pirms 7 gadiem
Busim godigi...Rose un Carmelo nav sistemu speletaji.Mauc ar vieniem kaut rombu,ja velies.Vinu plusi nav domati,lai speletu komandas speli.Nu nesanaks NY Spurs labi izveidots mehanisms.Pie Popovica no NY sastava ari Porzingim butu japasvist..nerunajot par parejiem

     [+] [-]

, 2017-03-12 13:40, pirms 7 gadiem
Pārāk pieticīgs

 +21 [+] [-]

, 2017-03-12 13:48, pirms 7 gadiem
Trīsstūris būtu perfekts priekš šiem spēlētājiem. Stulbi, ka esi profesionālis, tev maksā nenormālo naudu, un redz Tu negribi, jūties nēerti spēlēt trīsstūri. Itkā tas nebūtu basketbols. Problēma ir tur, ka spēlētāji jūtas nēerti tāpēc, ka viņi nevar darīt to ko grib, proti, puļīt pa grozu, kad iedomājas un močīt ISO katrā uzbrukumā. Tāpēc man riebjas Melo. Tā vietā, lai atrastu savu vietu trīsstūra uzbrukumā kā Kobe un MJ, viņš pīkst un īd. Pretojas kā mazs bērns, tas pats ar Rouzu. Nu tak esat veči un spēlējat. Ja jau Kobe spēja mest punktus, un MJ ripinot to tizlo trīsstūri, tad darat arī tāpat jūs.

Kas attiecās uz aizsardzību, tad tur jau resnā pakaļa pie vainas un Rouza negribēšana. Rouzs ar savu atlētismu varētu tikt kājās līdzi jebkuram, un skriet caur blokiem, bet viņš vienkārši to nedara. Bet Entonijs ... nu viņš laikam ne īsti var, ne īsti grib.

KP? Viņam pa lielam tā ir otrā sezona, no viņa vēl nevajadzētu prasīt tik daudz, kautgan viņš dod komandai vairāk kā iepriekšminētie Tikai dēļ Ņujorkas slavas no viņa tiek gaidīts pārāk daudz un pārāk ātri.

  +7 [+] [-]

, 2017-03-12 14:00, pirms 7 gadiem
Izskatās, ka KP izlasē šogad nespēlēs jo vajadzēs pa vasaru trenēt trīsturi

  +1 [+] [-]

, 2017-03-12 14:28, pirms 7 gadiem
ROSE rakstīja: Reaali izskataas, kad dzeki neciinas, sajuuta, ka kaut kam taupaas, tikai kam???
Augstākam drafta pikam taupās!

  +6 [+] [-]

, 2017-03-12 14:29, pirms 7 gadiem
Marcello92 rakstīja: Redzams, ka spēlētāji kritizē to trīsstūri. Tas ir acīmredzams šķērslis, kas ierobežo spēlētāju meistarību. Šī sezona norakstīta, taču nākamajā jāizmanto cita filozofija, citādi nekas nemainīsies.
Patiesībā līdz pat sezonas beigu daļai trīsstūris vispār nekad netika spēlēts uzbrukumā. Tieši kopš sāka trīsstūri spēlēt, komanda ir palikusi daudz skatāmāka uzbrukumā un arī piespēles viens otram dod krietni vairāk.

Trīsstūris vienkārši ir pārāk sarežģīts dažiem, acīmredzot.

  +9 [+] [-]

, 2017-03-12 14:34, pirms 7 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Busim godigi...Rose un Carmelo nav sistemu speletaji.Mauc ar vieniem kaut rombu,ja velies.Vinu plusi nav domati,lai speletu komandas speli.Nu nesanaks NY Spurs labi izveidots mehanisms.Pie Popovica no NY sastava ari Porzingim butu japasvist..nerunajot par parejiem
Neiet runa kuram nāktos pie Popoviča pasvīst, bet runa iet par attieksmi - Knicks aizsardzība ir teju nekāda, bet vienīgais, kas varbūt cenšas nospēlēt aizsardzībā ir KP (6 bloki pret Pistons ir tam viens no rādītājiem) KP arī ir viens no labākajiem bloku meistariem NBA līgā, bet ar to ir par maz, lai uzveiktu komandas, kas aizsardzībā spēlē vēl agrsīvāk.
Titulus paņem tie klubi, kas kā komanda cīnās uzbrukumā un aizsardzībā un titulus nekad nepaņem viens spēlētājs+komanda, tāpēc arī Melo nav vēl dabūjis titulu spēlējot Nuggets, Aiversons spēlējot 76ers, Rose spēlējot Bulls, Monta Ellis spēlējot Warriors vai citi induviduāli spilgti spēlētāji, kas tā arī nav dabūjuši čempionu gredzenus.
Lebrons Džeims spēlējot Cavaliers pirms pārcelšanās uz Heat arī bja tam dzīvs piemērs (viens nav karotājs, lai cik lielisks Tu būtu) - tāpēc tagad var redzēt, ka čalis ir nomierinājies un saprot, ka komandā ir arī citi spēlētāji, kas spēj gūt punktus, bet pašam ir jāstrādā daudz vairāk aizsardzībā un nekāda traģēdija nenotiks, ja viņš nebūs katras spēles punktu līderis savā komandā.
Visā šajā stāstā mani nedaudz izbrīna Westbrooks iekš OKC Thunder - tas tiešām velk viens pats komandu, bet tas būs tik ilgi kamēr viņš viens spēs gūt 40+ punktus teju katrā spēlē!

  +4 [+] [-]

, 2017-03-12 14:59, pirms 7 gadiem
Aizsardzības shēmas nav skaidrojis

Aizsardzība ir 70% fiziskā sagatavotība 25% galva un 5% veiksme.
Viss pārējais ir sačotāju atrunas.

  -3 [+] [-]

, 2017-03-12 16:52, pirms 7 gadiem
Pret netiem speele shodien 1:00 ne 0:00, brozhe ar kkadam hokejam komandaam kko sajaucis

  +2 [+] [-]

, 2017-03-12 17:35, pirms 7 gadiem
irbiitegsw_821170169032691713 rakstīja: Pret netiem speele shodien 1:00 ne 0:00, brozhe ar kkadam hokejam komandaam kko sajaucis
Tev šoreiz nav taisnība, irbīt

  +3 [+] [-]

, 2017-03-12 17:35, pirms 7 gadiem
One Man Show! rakstīja: Trīsstūris būtu perfekts priekš šiem spēlētājiem. Stulbi, ka esi profesionālis, tev maksā nenormālo naudu, un redz Tu negribi, jūties nēerti spēlēt trīsstūri. Itkā tas nebūtu basketbols. Problēma ir tur, ka spēlētāji jūtas nēerti tāpēc, ka viņi nevar darīt to ko grib, proti, puļīt pa grozu, kad iedomājas un močīt ISO katrā uzbrukumā. Tāpēc man riebjas Melo. Tā vietā, lai atrastu savu vietu trīsstūra uzbrukumā kā Kobe un MJ, viņš pīkst un īd. Pretojas kā mazs bērns, tas pats ar Rouzu. Nu tak esat veči un spēlējat. Ja jau Kobe spēja mest punktus, un MJ ripinot to tizlo trīsstūri, tad darat arī tāpat jūs.

Kas attiecās uz aizsardzību, tad tur jau resnā pakaļa pie vainas un Rouza negribēšana. Rouzs ar savu atlētismu varētu tikt kājās līdzi jebkuram, un skriet caur blokiem, bet viņš vienkārši to nedara. Bet Entonijs ... nu viņš laikam ne īsti var, ne īsti grib.

KP? Viņam pa lielam tā ir otrā sezona, no viņa vēl nevajadzētu prasīt tik daudz, kautgan viņš dod komandai vairāk kā iepriekšminētie Tikai dēļ Ņujorkas slavas no viņa tiek gaidīts pārāk daudz un pārāk ātri.
Pilnīgi piekrītu, nezinu vai tie, kas komentāros nozākā Filu un trijstūra uzbrukumu pareizi domā. Kā nekā viņš ar Bulls un Lakers "pāris" kausus paņēma. Vienkārši Melo un Rouzs grib vislaik iso kapāt un būt uzmanības centrā, kaut gan Melo ir labs metiens un tieši trijstūrim vajag labus metējus. Visu sezonu spēlētāji un NBA eksperti skandina, ka ar uzbrukumu pa lielam viss labi, bet aizsardzība viena no sliktākajām līgā.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 19:57, pirms 7 gadiem
Grēbers rakstīja: Tev šoreiz nav taisnība, irbīt
Pulkstenis ny pagriezts ?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 21:36, pirms 7 gadiem
irbiitegsw_821170169032691713 rakstīja: Pulkstenis ny pagriezts ?
Varbūt vaina ir tavā galvā?

  -1 [+] [-]

, 2017-03-12 22:20, pirms 7 gadiem
eevelee rakstīja: Varbūt vaina ir tavā galvā?
Kepka, kepka

     [+] [-]

, 2017-03-14 21:17, pirms 7 gadiem
Tas ir normāli ka Fils martra vidū pāris stundas pamāca čaļiem trijstūri ?