Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" Rouzam piesprieda maksimālo 200 tūkstošu dolāru sodu

Rolands Eliņš

"Knicks" Rouzam piesprieda maksimālo 200 tūkstošu dolāru sodu
Deriks Rouzs
Foto: AFP/Scanpix

Kā noskaidrojis Ņujorkas laikraksts "Post", Deriks Rouzs par neierašanos uz spēli pret "Pelicans" saņēmis gandrīz 200 tūkstošu dolāru lielu naudas sodu.

Ņujorkas "Knicks" jau iepriekš paziņoja, ka vienīgā sankcija, kas vērsta pret Deriku Rouza par viņa neierašanos uz spēli, ir naudas sods, taču šī soda apmērs netika oficiāli paziņots. Taču "NY Post", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka Rouzam piemērots maksimālais NBA un NBPA kolektīvajā līgumā paredzētais sods - 193.8 tūkstoši ASV dolāru.

Soda maksimālais tiek aprēķināts no spēlētāja sezonas kopējās algas (21 miljons ASV dolāru), izdalot to ar 110, kas Rouza gadījumā sniedz norādītos 193 tūkstošus dolāru. Uz to norādīja arī "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, izsakoties, ka kluba vadība Rouzam piespriedusi "pamatīgu sodu". Tiesa, tas ir maksimālais sods tieši par vienas spēles izlaišanu, kamēr "Knicks" teorētiski varēja viņam piemērot arī disciplinārsodu par nevēlēšanos sazināties ar komandu

Rouzs uz spēli pret "Pelicans" neieradās ģimenes apstākļu un sava emocionālā stāvokļa dēļ, turklāt vairākas stundas atstāja "Knicks" vadību un komandas biedrus neziņā par savu atrašanās vietu. Rouzs gan noliedzis, ka vēlējies paņemt brīvu ilgāku laiku un neatgriezties arī uz vakardienas maču Filadelfijā: "Cenšos uzturēt labas attiecības ar Filu Džeksonu un Stīvu Mailzu (kluba prezidentu un ģenerālmenedžeri), man nebūtu problēmu viņiem palūgt ilgāku atvaļinājumu, ja tas man būtu nepieciešams. Es jūtos labi. Notikušais ir jau pagātnē."

Rouza karjerā tas ir lielākais naudas sods, ko viņš saņēmis šajā līgā. Pirms pieciem gadiem viņš par tiesnešu darba kritizēšanu sodīts ar 25 tūkstošiem dolāru, kā arī vairākas reizes saņēmis 2-3 tūkstošu dolāru automātisko sodu par tehniskās piezīmes saņemšanu. Tie visi gan bija sodi, kas bija jānomaksā līgas budžetā.

No konkrētas naudas summas nācās šķirties arī citam "Knicks" spēlētājam Kailam O`Kvinam, kurš mačā pret Ņūorleānu asi pārkāpa noteikumus pret pretinieku līderi Entoniju Deivisu un par nesportisko piezīmi tika izraidīts no spēles. Viņam piešķirts 25 tūkstošu dolāru sods, taču O`Kvins paziņojis, ka uzņemas pilnu atbildību par to un cer, ka Deiviss nav guvis paliekošu traumu.

Izmantotie resursi:
Derrick Rose much angrier over retirement talk...
NBA fines New York Knicks center Kyle O'Quinn...

     [+] [-]

, 2017-01-12 20:50, pirms 7 gadiem
200 pakas, Ņujorkai piedzīvojumi turpinās 😀😀

  -1 [+] [-]

, 2017-01-12 20:51, pirms 7 gadiem
Loti labi,zinas ka nevar akstities,skopais pertikis!!!

  -4 [+] [-]

, 2017-01-12 20:53, pirms 7 gadiem
varēja to soda naudu uz manu kontu pārskaitīt

     [+] [-]

, 2017-01-12 20:56, pirms 7 gadiem
kas par bablu psc... un kas par daunu.
profesionals sportists,kas jau entos gadus liga vareja izvairities no shadas naudas pazaudeshanas, ja vien atveletu 1 minuti laika un kaut uzrakstitu sms kadam no kluba vadibas ar situaciju,vai vismaz bridinajumu,ka paskaidros velak kas un ka.
Man tas nav saprotams , bet ta ir amerika. man tadu naudu varbut visu dzivi japelna bus

  -1 [+] [-]

, 2017-01-12 20:57, pirms 7 gadiem
...padàrgàks kniebiens par 200 kilo $...jānovēl, ka tas bija to vērts!

     [+] [-]

, 2017-01-12 21:01, pirms 7 gadiem
Tas nozīmē, ka pārmainjas var ietekmēt visus spēlētājus un Fils nespēlēs pele - kakjis. Tur visam starteram jāpārdomā ko vinji piedāvā no sevis.. money playeri tur daudz, bet tas arī ir līdz vienam brīdim.. kad līdzjutēji pateiks pašol na, tad sapratīs ka nav nekādas pasaules nabas. Tāds vecis kā Fils to saprot un ir izcils šahists