Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Hārdens un Vestbruks bažīgi par "Rockets" nākotni, taču maiņas vēl nepieprasa

Rolands Eliņš

Hārdens un Vestbruks bažīgi par "Rockets" nākotni, taču maiņas vēl nepieprasa
Džefs Grīns un Džeimss Hārdens. Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas vadošais sporta medijs ESPN vēsta, ka NBA kluba Hjūstonas "Rockets" superzvaigznes Džeimss Hārdens un Rasels Vestbruks ir bažīgi noskaņoti par kluba nākotni un iespējām tuvākajās sezonās cīnīties par čempionu titulu.

Hjūstonas "Rockets" šajā starpsezonā nomainīja gan galveno treneri, gan ģenerālmenedžeri. Maika d`Antoni vietā par galveno treneri kļuva Stīvens Sailass, kamēr Derila Morija vietā kluba vadības pienākumus uzņēmies Rafaels Stouns. Viņi abi pauduši gatavību turpināt "Rockets" centienus iegūt čempionu titulu jau tuvākajā laikā, izmantojot laiku, kad sastāvā ir divas augstākās līmeņa superzvaigznes savos brieduma gados – Rasels Vestbruks un Džeimss Hārdens.

Taču Hārdens un Vestbruks savās sarunās ar saviem aģentiem un kluba pārstāvjiem nav pārliecināti, ka "Rockets" pie šiem nodomiem paliks ilgi, proti, ka Hjūstonas kluba durvis uz panākumiem pamazām sākušas vērties ciet. ESPN uzsver, ka ne Hārdens, ne Vestruks nav pieprasījuši maiņu, taču šāds pavērsiens tiek uzskatīts par loģisku variantu nākotnē. Vestbruks vakardien tika piesaukts maiņas darījumu baumās, tostarp norādot par viņa iespējamo nonākšanu "Knicks" rindās.

Hārdenam ir 32 gadi, kamēr Vestbrukam 32 gadi apritēs rītdien, un viņi abi NBA finālā līdz šim spēlējuši tikai vienreiz, darot to pirms astoņiem gadiem, kad "Thunder" sastāvā zaudēja Maiami "Heat". Hārdenam ar Hjūstonu ir līgums uz vēl trim sezonām par 131 miljonu dolāru, turklāt iespēja pagarināt uz vēl vienu gadu par 47 miljoniem. Līdzīgs līguma termiņš un summas ir arī Vestbrukam, un viņi abi kopā aizņem lielu daļu kluba algu sarakstu.

Gan Hārdens, gan Vestbruks bija iesaistīti starpsezonas pārmaiņās klubā, un abi deva savu piekrišanu galvenā trenera jautājumā. Taču jautājumi ir par komandas sastāva pastiprināšanu, par ko gan Hārdens ir lobējis arī iepriekšējās vasarās. "Rockets" vadība publiski ir iestājusies par savu gatavību krietni tērēt algām un pārsniegt greznības nodokļa limitu, taču iepriekšējās trīs sezonās no šī finansiāli nepatīkamā scenārija izvairījusies.

"Rockets" iepriekšējos gados veikusi vairākas maiņas, kas šobrīd ierobežo tās iespējas pastiprināt sastāvu, tāpat maiņās citām komandām atdotas vairākas drafta izvēles. Nākamajā sezonā "Rockets" algu saraksts jau šobrīd ir 130 miljonu dolāru apmērā, kamēr aiznākamajā sezonā - 120 miljoni. Tas neļauj domāt par augsta līmeņa brīvā aģenta piesaisti.

"Rockets" ar Hārdenu sastāvā jau vairākas sezonas pēc kārtas tiek pieskaitīta pie līgas spēcīgākajām komandām un iekļuvusi "play-off" otrajā kārtā piecās sezonās pēc kārtas, tiesa, šajā laikā konferences finālā spēlējusi tikai vienreiz, un arī šovasar izstājās jau otrajā kārtā, ar 1:4 ciešot sakāvi pret topošo čempioni "Lakers".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +2 [+] [-]

, 2020-11-11 17:58, pirms 3 gadiem
Nu divas superzvaigznes idejiski pietiktu uzvarai, ja vien tās ir tiešām superzvaigznes.. Arī LAL ir divas superzvaigznes un īsti nekā cita.
Ļoti grūti iedomāties šo pāri sasniedzam titulu

  +4 [+] [-]

, 2020-11-11 18:08, pirms 3 gadiem
šitie džeki der tikai reguļarkai. pēc tam nekāds aršana nav un nebūs..

     [+] [-]

, 2020-11-11 18:17, pirms 3 gadiem
Labs pierādījums, ka džeki leks nost no tanka pat karam nesākoties, jo pat reāli nekas vēl nav noticis vai sācies, tad kāpēc ir šie muļķīgie rumori, kad abi bažās par nākotni? Pati komanda jau nav slikta, tikai varbūt derētu iegūt kādu piku draftā, savādāk šamējiem nav pat viens...
Un, ja tā ir patiesība, ka abi ir sākuši domāt par komandas pamešanu, tad šie former MVP nav nekādi baigie špīleri, kas var sevi pierādīt par īstiem večiem...

  +1 [+] [-]

, 2020-11-11 22:11, pirms 3 gadiem
isor rakstīja: šitie džeki der tikai reguļarkai. pēc tam nekāds aršana nav un nebūs..
Abi uzspēlēja kopā un saprata, ka triple-double rekordi izpaliek, ja bumba jādala...
Labak katrs savā komandā un statistika smukāka...

     [+] [-]

, 2020-11-11 22:49, pirms 3 gadiem
Nu drīz jau gan KD prasīs maiņu, tad varbūt var savākties vecā brandža.
Bet nu, Vestbrūks ir diezgan liels āzis ja par basketbola IQ, un nepatīk, ne Hardena, ne Vestbrūka spēle... Bet es teiktu, ka trenera spēles stils ir iemesls tam, ka titulu neredzēt, iemesls tam, ka role players riebjas vispār būt komandā..

  +1 [+] [-]

, 2020-11-11 22:50, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Nu divas superzvaigznes idejiski pietiktu uzvarai, ja vien tās ir tiešām superzvaigznes.. Arī LAL ir divas superzvaigznes un īsti nekā cita.
Ļoti grūti iedomāties šo pāri sasniedzam titulu
Nu, nu, uz Rockets fona Lakeriem tur zvaigznes bez tiem diviem. Rindiņa ar labākajiem aizsargiem. Protams liela daļa vairs nav savā labākajā formā, bet tāds Green, Howard, Rondo, Mcgee tomēr ir bijuši solīdi spēlētāji + vēl Pops. Tāpat arī Kuzma Caruso. Hosutona Bradlijam var likt pretī Tuckeru un kaut kādam Pope Gordonu. Pārējais sastāvs tur visās citās komandās būtu rezervisti. LJ plus ir tāds, ka izbijušās zvaigznes viņam iet līdz pa minimālo algu, lai dabūtu gredzenu. Uz papīra par LAL sastāvu labāks varbūt ir tikai LAC.

     [+] [-]

, 2020-11-12 03:54, pirms 3 gadiem
Gatis rakstīja: Abi uzspēlēja kopā un saprata, ka triple-double rekordi izpaliek, ja bumba jādala...
Labak katrs savā komandā un statistika smukāka...
precīzi!!!

     [+] [-]

, 2020-11-12 13:42, pirms 3 gadiem
funkyz rakstīja: Nu, nu, uz Rockets fona Lakeriem tur zvaigznes bez tiem diviem. Rindiņa ar labākajiem aizsargiem. Protams liela daļa vairs nav savā labākajā formā, bet tāds Green, Howard, Rondo, Mcgee tomēr ir bijuši solīdi spēlētāji + vēl Pops. Tāpat arī Kuzma Caruso. Hosutona Bradlijam var likt pretī Tuckeru un kaut kādam Pope Gordonu. Pārējais sastāvs tur visās citās komandās būtu rezervisti. LJ plus ir tāds, ka izbijušās zvaigznes viņam iet līdz pa minimālo algu, lai dabūtu gredzenu. Uz papīra par LAL sastāvu labāks varbūt ir tikai LAC.
Labāk nekomentē, ja neko nejēdz. Bredlijs nemaz nebija burbulī. Viens pats Kovingtons ir vērtīgāks par visiem Grīniem, Hovardiem, Mcgee. Tāpat arī Takers. Kuzma, Hovards, Mcgee ir kā vistas bez galvas. Viens ik pa laikam iemet truli, visādi citādi vsp nesaprot kur atrodas un ko darīt. Abi garie lenteņi, kaut ko iedanko reizēm, a tā no viņiem jēgas nekādas. Tik vietu aizņem soda laukumā, jo nejēdz neko iemest tālāk par diviem metriem no groza.
Varēji vēl piemināt Veitersu un Smitu kā ahūnākos palīgus LJ. Solīdus un pieredzējušus aizsargus

     [+] [-]

, 2020-11-13 13:50, pirms 3 gadiem
trupac rakstīja: Labāk nekomentē, ja neko nejēdz. Bredlijs nemaz nebija burbulī. Viens pats Kovingtons ir vērtīgāks par visiem Grīniem, Hovardiem, Mcgee. Tāpat arī Takers. Kuzma, Hovards, Mcgee ir kā vistas bez galvas. Viens ik pa laikam iemet truli, visādi citādi vsp nesaprot kur atrodas un ko darīt. Abi garie lenteņi, kaut ko iedanko reizēm, a tā no viņiem jēgas nekādas. Tik vietu aizņem soda laukumā, jo nejēdz neko iemest tālāk par diviem metriem no groza.
Varēji vēl piemināt Veitersu un Smitu kā ahūnākos palīgus LJ. Solīdus un pieredzējušus aizsargus
Vispār saproti, ko pats esi uzrakstījis? Cik atceros Kovingtonam vispār karjera ļoti miglaini aizsākās, reāli viņš kā SPĒLĒTĀJS, un vēl pie tam zolīds spēlētājs, parādījās, kādā 3. sezonā, un pats sevi nolika uz NBA kartes, kad arī Simmons parādījās. Un nu jau kā uzskatāms veterāns vismaz ir pieredzējis aizsargs, taču viņš arī nav ne baigi pavilcis kādu komandu, ne arī spēlējis finālā, pat ne pusfinālā... Tos pārējos, ko salīdzināji, tie veči bija diezgan solīdi jau ienākot NBA, un puse jau bija finālos pabijuši. Vēl dažam labam pat gredzens, tākā puika tu salīdzini dzimumorgānu ar pirkstu...Viņi visi (Tie kurus noliki) ir pieņēmuši savu lomu komandā kāda nu kuram ir, tāpēc ir tādi aizspriedumi, ka viņi ''itkā'' ir slikti spēlētāji.
Ja pats esi spēlējis basketbolu kaut tuvu līmenim, kur spēlē pēc noteiktas sistēmas, tad sapratīsi, ka loma komandā ir svarīga sastāvdaļa, un tiem džekiem spēlējot kopā ar LBJ ir pagrūtāk, tikai retais, piemēram, Kyrie un Dwade ir tādi kalibra superzvaigznes, kurus LBJ pats apzinas, ka jāizmanto visi viņu dotumi.