Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kauns: "Spēlēšu tikai tad, ja tikšu NBA"

Andrejs Siliņš

Kauns: "Spēlēšu tikai tad, ja tikšu NBA"
Aleksandrs Kauns
Foto:AP/Scanpix

Pēc Krievijas (VTB līgas) čempiontitula izcīnīšanas negaidīti par karjeras beigšanu paziņojušais Maskavas CSKA basketbolists Aleksandrs Kauns precizējis savu lēmumu - centrs tomēr atgriezīsies laukumā, ja izdosies tikt pie līguma Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

30 gadu vecumā fiziski veseli basketbolisti reti beidz karjeru, tāpēc Kauna paziņojums pēc VTB līgas pēdējās finālspēles bija negaidīts basketbola sekotājiem. Izrādās, tas bijis arī neprecīzs. "Vēl ir par agru teikt, ka beidzu karjeru pilnībā. Esmu tikai beidzis savu Eiropas karjeru," savus izteikumus precizēja Kauns. "Ja man būs iespēja parakstīt līgumu NBA, es spēlēšu."

"Joprojām gribu tur spēlēt, tāpēc ceru, ka izdosies. Mans aģents ir gatavs sarunām par līgumu. Piedāvājums varētu nākt ne tikai no "Cavaliers", bet arī no kādas citas komandas," Kauns noliedza iepriekš sezonas gaitā dzirdētās runas par to, ka jau ticis pie vietas "Cavaliers" sastāvā nākamās sezonas komandas modelī.

"Cavaliers" galvenais treneris ir Deivids Blats, kurš labi pazīst Kaunu, jo savulaik vadīja Krievijas izlasi. Abi kopā 2012. gadā izcīnīja Londonas olimpisko spēļu bronzas godalgas. Tāpat Klīvlendas komandā jau spēlē cits krievu centrs Timofejs Mozgovs, bet galvenais iemesls - "Cavaliers" pieder tiesības uz Kaunu.

213 centimetrus garais un 116 kilogramus smagais basketbolists 2008. gadā izcīnīja NCAA čempiontitulu Kanzasas universitātes rindās, bet vēlāk tika izvēlēts NBA drafta otrajā kārtā. To ar 56. numuru izdarīja Sietlas "SuperSonics", kas vēlāk tiesības uz spēlētāju pārdeva "Cavaliers".

Līdz šim Kauns profesionālajā karjerā pārstāvējis tikai Maskavas CSKA.

Izmantotie resursi:
Александр Каун: "За Евролигой можно гоняться...

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 09:32, pirms 9 gadiem
Nu nē, kā Cavs starting 5 neiederēsies, rezerves centrs arī diez vai, C un PF pozīcijas Klīvlendai ir labi nodrošinātas uz nākamo sezonu, citām komandām arī īsti nav vajadzīgs, manuprāt, varbūt vienīgi kā rezervists

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 09:35, pirms 9 gadiem
Domāju, ka spēlēšana NBA ir diezgan reāla, bet tikai kā rezervistam.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 09:40, pirms 9 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Nu nē, kā Cavs starting 5 neiederēsies, rezerves centrs arī diez vai, C un PF pozīcijas Klīvlendai ir labi nodrošinātas uz nākamo sezonu, citām komandām arī īsti nav vajadzīgs, manuprāt, varbūt vienīgi kā rezervists
Nū, nebūtu jau arī tā, ka visas NBA komandas skriešus skries pakaļ kaut kādam krievam, kurš ''vai nu beidz karjeru, vai arī tiek beidzot tajā NBA''. Aiz dīķa tur baigi nerausta vai tu beidz karjeru, vai ko citu dari. Cavaliers ir uz viņu tiesības un kā jau teici, dziļums garajā galā ir diezgan stabils (ar Lovu un Varežao klāt nākamsezon). Ja pats Kauņs ir gatavs, domāju, ka Cavs kādas 2-3 minūtes izbrīvēs viņam, bet vai tas ir tas, ko viņš gaidīja no tā sava NBA? Tad drīzāk jāaizmaina tiesības uz viņu kādam citam, jo nevienu citu no četriem galvenajiem garajiem viņi prom nemainīs. + vēl jāierēķina, ka Pērkinss nākamsezon drošvien ieņems Heivūda lomu kā ''tas viens veterāns, kas vienmēr uz soliņa sēž un neko nedara'' (ja šosezon jau vēl bišku tika pie spēles laika sezonā).

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 09:41, pirms 9 gadiem
Blatam pašam vēl jānoturas Cavalieros, lai varētu runāt par sastāva komplektēšanu nākamajam gadam...
kas attiecas uz Kaunu, tad neticu, ka viņš kādā NBA klubā varētu tikt pie pienācīga spēles laika. lai gan kā 2.-3. t.i. 5-7min. centrs noderētu faktiski jebkurai komandai.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 09:45, pirms 9 gadiem
Emilio rakstīja: Blatam pašam vēl jānoturas Cavalieros, lai varētu runāt par sastāva komplektēšanu nākamajam gadam...
kas attiecas uz Kaunu, tad neticu, ka viņš kādā NBA klubā varētu tikt pie pienācīga spēles laika. lai gan kā 2.-3. t.i. 5-7min. centrs noderētu faktiski jebkurai komandai.
PO fināls (iespejams čempiona tituls) - ir iemesls uzskatīt par neveiksmīgi aizvadītu sezonu Blatam un Klīvlendai?

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 09:49, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: PO fināls (iespejams čempiona tituls) - ir iemesls uzskatīt par neveiksmīgi aizvadītu sezonu Blatam un Klīvlendai?
noteikti nē, taču tur ir cita veida problēmas... vari pameklēt - tepat sportacentrā, ja nemaldos, par to bija pat raksts.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 10:06, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: PO fināls (iespejams čempiona tituls) - ir iemesls uzskatīt par neveiksmīgi aizvadītu sezonu Blatam un Klīvlendai?
2014.gadā CLE netika Play-off. Atnāca Blats un komandu aizveda līdz Finālam. Būsim reāli, viņa lomu komandā objektīvi nevaram pateikt. CAVS viss sākas un beidzas ar James

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 10:24, pirms 9 gadiem
Reggie rakstīja: 2014.gadā CLE netika Play-off. Atnāca Blats un komandu aizveda līdz Finālam. Būsim reāli, viņa lomu komandā objektīvi nevaram pateikt. CAVS viss sākas un beidzas ar James
Blats pagājušo gad aizveda Maccabi liidz Eirolīgas finālam. Tad var teikt, ka T.Rice visu viņam nokārtoja. Baigās nejaušības, kad Blats uzvar Eč pie OS medaļas tiek, pie eiroliigas kausa tiek. Viņš ir tur, kur ir uzvaras.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 10:38, pirms 9 gadiem
Izlasee nespeelees?

  +1 [+] [-]

, 2015-06-11 10:50, pirms 9 gadiem
Galvenais ir tikt NBA. Domāju viņš lieliski saprot, ka pašā sākumā nebūs pamatcentrs. Grib cīnīties par vietu, kas arī ir apsveicami.. domāju naudiņas viņam pēc CSKA apmēram kā mūsu AB (no 16 ļimakiem noņemiet nodokļus, pirms kaut ko kliegt)..

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 10:54, pirms 9 gadiem
chubaki rakstīja: Blats pagājušo gad aizveda Maccabi liidz Eirolīgas finālam. Tad var teikt, ka T.Rice visu viņam nokārtoja. Baigās nejaušības, kad Blats uzvar Eč pie OS medaļas tiek, pie eiroliigas kausa tiek. Viņš ir tur, kur ir uzvaras.
kā? Cavs taču visās šī gada finālspēlēs ir zaudējuši ar 18+ punktiem! par kādām uzvarām gan mēs te vispār varam runāt?!

  +2 [+] [-]

, 2015-06-11 11:25, pirms 9 gadiem
NBA viņu sauks par Sašu Šeimu.