Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kura vienība pārtrauks triju zaudējumu sēriju - "Mavericks" vai "Nuggets"?

Kura vienība pārtrauks triju zaudējumu sēriju - "Mavericks" vai "Nuggets"?
Denveras "Nuggets" galvenais treneris Džordžs Karls instruē savus padotos
Foto: AFP

Šonakt pulksten 4:00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) turnīrā Denverā, Pepsi Center basketbola arēnā, savstarpējo cīņu aizvadīs vietējā „Nuggets” vienība, kura mērosies spēkiem ar pašreizējo NBA čempionvienību Dalasas „Mavericks” ar Dirku Novicki priekšgalā. Šī būs otrā no četrām abu vienību savstarpējām cīņām šajā sezonā. Pirmajā mačā Dalasā ar 115:93 pārāki bija viesi.

„Nuggets” (bilance 15-10, savā laukumā 7-5, 4. v. Rietumu konferencē) vienībai sezonas sākums izdevās ļoti labs, taču pāris iepriekšējās nedēļas vairs nav bijušas tik veiksmīgas. Gaidāmajā mačā pret pašreizējiem čempioniem dalasiešiem Denveras vienībai būs jāiztiek bez komandas līdera Danilo Galinari, kuram traumas dēļ būs jāizlaiž vismaz viens mēnesi. Abas vienības ir piedzīvojušas zaudējumus iepriekšējos trijos regulārās sezonas mačos.

Denvera sezonu uzsāka 26. decembrī ar pārliecinošu panākumu Dalasā (115:93), bet mēnesi vēlāk atradās otrajā vietā Rietumu konferencē ar bilanci 14-5. Kopš 27. janvāra „Nuggets” vienība ir cietusi neveiksmi piecās no sešām cīņām, ieskaitot pirmdienas zaudējumu savā laukumā pret „Rockets” vienību ar 90:99.

Galinari pirmdienas mačā laukumu pameta trešajā ceturtdaļā pēc kreisās potītes izmežģīšanas. Lai arī sākuma pienāca ziņas, kas itāliešu basketbolistam būs jāizlaiž sešas nedēļas, tomēr jaunākās medicīniskās izmeklēšanas liecina, ka Galinari vienu mēnesi nevarēs palīdzēt denveriešiem potītes traumas dēļ.

23 gadus vecais uzbrucējs pirms neilga laika ar „Nuggets” vienību pagarināja līgumu, kas paredz, ka nākamo četru sezonu laikā Galinari saņems 42 miljonus dolāru. Itālis jau ir kārtējais spēlētājs, kurš papildina Denveras lazareti, jo mačā pret Hjūstonu komandai traumu dēļ nevarēja palīdzēt centra spēlētājs Nene (traumēts kreisais papēdis), Ārons Aflalo (kreisās potītes trauma, kā arī traumēts labās kājas īkšķis) un Timofejs Mozgovs (kreisās potītes trauma). Tāpat arī mačā tēva nāves dēļ nepiedalījās uzbrucējs Korijs Brūvers. Gaidāms, ka mačā pret „Mavericks” ierindā būs atgriezušies Nene un Aflalo.

Neskatoties uz to, ka „Nuggets” sastāvā nav nevienas izteiktas superzvaigznes, komandas sezonas sākumu ir aizvadījusi ļoti veiksmīgi, un tieši Galinari ir kļuvis par komandas līderi, vidēji mačā gūstot 17 punktus, kas ir labākais rādītājs komandā. Denvera ir sasniegusi bilanci 9-2 mačos, kad Galinari ir guvis vismaz 20 punktus.

Tajam Lavsonam, kurš ir komandas otrais labākais punktu guvējs ar 15.5 punktiem vidēji mačā, uzbrukumā būs jādarbojas daudz aktīvāk, kamēr Galinari dziedēs potītes traumu. Lavsons sezonas pirmajā mačā pret Dalasu guva 27 punktus, kas joprojām ir viņa šīs sezonas rekords. Haringtons un Andrē Millers katrs pievienoja pa 18 punktiem, Denverai svinot ceturto panākumu pēc kārtas savstarpējos mačos pret Dalasu.

„Nuggets” iepriekšējās trijās spēlēs realizēja vien 19.4 procentus no izmestajiem tālmetieniem, vidēji mačā gūstot vien 92 punktus, lai arī visa sezonā kopumā vidēji mačā gūst 104 punktus, kas ir labākais rādītājs visā līgā.

„Mavericks” (14-11, izbraukumā 5-6, 8. v. Rietumu konferencē) vienība savukārt ir viena no labākajām komandām visā līgā pēc ielaistajiem punktiem vidēji mačā. Lielākā Dalasas problēma triju zaudējumu sērijā ir tieši uzbrukums, jo trijās spēlēs „Mavs” vienība nav guvusi vairāk par 88 punktiem.
Sestdienas mačā pret „Cavaliers” 4:14 minūtes pirms spēles noslēgumam „Mavericks” bija vadībā ar 85:81, taču atlikušajā laikā aizmeta garām visus piecus metienus no spēles, ciešot neveiksmi visā mačā ar 88:91.

Dirks Novickis pret „Cavs” guva 24 punktus, apsteidzot Eldžinu Bejloru un ieņemot 22. vietu NBA visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā (23 154 gūti punkti Novicka kontā). Pirmajā cīņā šosezon pret „Nuggets” vienību vācietis guva 20 punktus.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura komanda pārtrauks neveiksmju sēriju?

  • 19

  • 30


  -1 [+] [-]

, 2012-02-08 20:57, pirms 12 gadiem
nuggets 51%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-08 21:00, pirms 12 gadiem
Ļoti žēl ka Galinari savainots,liels zaudējums Nuggets uz kādu mēnesi, bet cerams veiksme stāves klāt!

  +2 [+] [-]

, 2012-02-08 21:12, pirms 12 gadiem
Denvera ir vissīkstākā komanda NBA! Sastāvā nemītigi kautkas notiek,bet komanda vislaik ir augšgalā!

     [+] [-]

, 2012-02-08 21:57, pirms 12 gadiem
Kāds koefs abām?

  -1 [+] [-]

, 2012-02-08 23:09, pirms 12 gadiem
čaks noriss