Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA atsākšanas plāns: kas, kad, kur, cik?

Andrejs Siliņš

NBA atsākšanas plāns: kas, kad, kur, cik?
Disnejlenda Orlando. Foto: Zumapress.com / Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) informējusi spēlētājus, ka brīdī, kad tiks atsākta koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtrauktā sezona, basketbolisti tiks testēti katru dienu. Šajā rakstā vairāk par to, kas zināms šobrīd - datumi, notikumi, noteikumi.

Paredzams, ka sezona tiks atsākta jūlija izskaņā un tajā piedalīsies 22 komandas, kas sacentīsies Orlando pilsētā esošajā Disnejlendas sporta centrā. Mači tiks aizvadīti trīs arēnās un būs reizes, kad komandām jāaizvada spēles arī divas dienas pēc kārtas.

Viena no drošības protokola darbībām būs regulāra visu dalībnieku testēšana (paredzams, ka līgas darbības nodrošināšanai būs nepieciešama vairāk nekā 400 darbinieku līdzdalība). Kas attiecas uz spēlētājiem, viņiem "Covid-19" testi tiks veikti katru dienu. Gadījumā, ja spēlētāja tests izrādīsies pozitīvs, viņam būs jādodas nedēļu ilgā karantīnā, pēc kā atkal notiks testēšana un tiks nolemts par turpmāko dalību turnīrā.

Savukārt netiks ņemtas asins dopinga analīzes.

Visas komandas treniņus aizvadīs vienā sporta centrā, būs pieejamas divas basketbola zāles un atlētikas zāle. Katrai komandai būs iespēja izmantot treniņcentru trīs stundas.

Lielākajai daļai spēlētāju būs iespēja uz Orlando līdzi ņemt ne vairāk par trim ģimenes locekļiem, turklāt ne ātrāk kā pēc pirmās "play-off" kārtas. Visiem būs liegts pamest teritoriju līdz pat sezonas beigām. Kopumā NBA teritorijā nebūs vairāk par 1600 cilvēkiem. Tā kā līdzjutēju klātbūtne nebūs, plānots atmosfēras radīšanai izmantot videospēles "NBA 2K" skaņas ar līdzjutēju troksni.

Paredzams, ka komandas pirms sezonas atsākšanas aizvadīs pa divām trim pārbaudes spēlēm.

Sezonas pabeigšanas formāts

- Sezonai atsākoties, tajā piedalīsies 22 komandas: pa astoņām labākajām katrā konferencē uz šo brīdi, kā arī tās komandas, kas uz šo brīdi no astotnieka atpaliek ne vairāk kā par sešu uzvaru tiesu.
- Katra no 22 komandām aizvadīs astoņas spēles, lai noteiktu komandu izvietojumu pirms izslēgšanas turnīra.
- Ja pēc regulārās sezonas devītajā vietā konferencē esošā komanda no astotās vietas atpaliks mazāk par četru uzvaru tiesu, abas aizvadīs "play-off" kvalifikācijas spēļu sēriju.
- Lai uzvarētu "play-off" kvalifikācijā jeb "play-in", astotajā vietā esošajai komandai pietiks ar vienu uzvaru, bet devītajā vietā esošajai komandai jāuzvar divreiz.
- Izslēgšanas turnīrs norisināsies tradicionālajā formātā - katrā duelī uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz četriem panākumiem.

NBA atsākšanās plāns

DatumsNotikums
15. jūnijsSpēlētāji atgriežas komandu rīcībā
21. jūnijsSpēlētāji iesniedz prasīto informāciju
22. jūnijsSākas spēlētāju testēšana
30. jūnijsSākas treniņnometnes
7. jūlijsKomandas dodas uz Orlando
31. jūlijsSezonas atsākšana
25. augustsDrafta loterija
12. oktobrisNBA fināla 7. spēle*
15. oktobrisNBA drafts
18. oktobrisTiek atvērts spēlētāju tirgus
10. novembrisSākas nākamās sezonas treniņnometnes
1. decembrisNākamās sezonas sākums**

* - nepieciešamības gadījumā.
** - NBA Spēlētāju asociācija vēlas nākamo sezonu sākt vēlāk, tāpēc nav izslēgtas izmaiņas.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com
https://theathletic.com/
https://www.cbssports.com/

  +1 [+] [-]

, 2020-06-06 18:59, pirms 4 gadiem
ok skaidrs.

nedaudz nesaprotami kāpēc tik gara treniņnometne.

un bezjēdzīga ir 1.kārta līdz 4 uzvarām, tur dominē 4-0 4-1, varētu īsināt.

     [+] [-]

, 2020-06-07 17:23, pirms 4 gadiem
Pēc tādas pauzes gandrīz visi slimie būs jau veseli.
Durants ar jau varbūt spēlēs ?