Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Knicks" par treneri vēlas NCAA čempionu Kalipari

Andrejs Siliņš

"Knicks" par treneri vēlas NCAA čempionu Kalipari
Kentuki "Wildcats" galvenais treneris Džons Kalipari
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" vadība, turpinot jauna galvenā trenera meklējumus, nopietni ieinteresējusies par šī gada NCAA čempionvienības Kentuki universitātes "Wildcats" galveno treneri Džonu Kalipari, kuram ir arī NBA trenera pieredze.

Pēc Maika d'Antoni atbrīvošanas par "Knicks" pagaidu galveno treneri strādā līdzšinējais asistents Maiks Vūdsons, kuram izdevies izveidot kaujas spējīgu vienību. Neskatoties uz Vūdsona veiksmīgo darbu, kluba vadība turpina meklēt jaunu galveno treneri, kurš, visticamāk, sāktu darbu no nākamās sezonas. Par jauno kluba vadības favorītu nu kļuvis pirmdien par NCAA čempionu kļuvušais Kentuki universitātes galvenais treneris Džons Kalipari. Taisnības labad gan jāteic, ka "Knicks" par Kalipari pakalpojumiem zināma līmeņa interesi jau izrādīja arī pirms pašreizējās sezonas.

53 gadus vecais Kalipari, kurš Kentuki universitātē pelna vairāk nekā 4,5 miljonus dolāru sezonā, galvenā trenera karjeras laikā uzvarējis 77 procentos spēļu, kas ir ievērojams rādītājs. Lai gan pats speciālists norādījis, ka darbs Kentuki ir labākais,ko vien var vēlēties, nebeidz sākties arvien jaunas runas par iespējamo Kalipari atgriešanos NBA. No 1996. līdz 1999. gadam Kalipari vadīja Ņūdžersijas "Nets", bet vēl sezonu strādāja par Filadelfijas "76ers" asistentu.

Kalipari pārstāv tā pati aģentūra, kuras klients ir "Knicks" superzvaigzne Karmelo Entonijs. Savulaik Kalipari pierunāja pašreizējo "Knicks" spēka uzbrucēju Amare Stadamaieru pēc vidusskolas iestāties Memfisas universitātē, kuras komandu vadīja tieši Kalipari. Spēlētājs gan vēlāk atteicās no studiju iespējas un uzreiz pēc vidējās izglītības iegūšanas pieteicās NBA draftam.

Citas runas norāda uz Kalipari labajām attiecībām ar Maiami "Heat" superzvaigzni Lebronu Džeimsu. Proti, tieši Kalipari būtu spējīgs pierunāt Džeimsu atteikties no līguma ar "Heat" 2014. gada vasarā un doties uz Ņujorku.

Kalipari gan nav vienīgais "Knicks" variants galvenā trenera meklējumos. Pats prestižākais būtu Fila Džeksona nolīgšana. Kluba vadību gan nedaudz uztraucot Džeksona vecums (67 gadi), veselība un arī motivācija.

Izmantotie resursi:
The New York Daily

  +4 [+] [-]

, 2012-04-06 19:02, pirms 12 gadiem
vudsons ir labaaks

  -1 [+] [-]

, 2012-04-06 19:07, pirms 12 gadiem
Fils ir tikai Lakers treneris!!

  +4 [+] [-]

, 2012-04-06 19:23, pirms 12 gadiem
R101 rakstīja: Fils ir tikai Lakers treneris!!
Arī Bulls. Tomēr ar Bulls Fils kļuva par ievērojamu treneri

  +3 [+] [-]

, 2012-04-06 19:46, pirms 12 gadiem
Treneris gan jau ļoti labs,bet būsim godīgi,ar tādu sastāvu man šķiet arī Koļa no garāžas būtu paņēmis titulu.