Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" sāks pārbaudes spēles

Andrejs Siliņš

"Warriors" sāks pārbaudes spēles
Andris Biedriņš aptur Krisa Pola uzbrukumu
Foto: AP

106 : 103

Hornets - Warriors

Naktī uz pirmdienu pirmo pārbaudes spēli aizvadīs latviešu groza bumbas mīļotājiem svarīgākā Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" komanda, kas izbraukumā tiksies ar Ņūorleānas "Hornets".

Veterāni droši par savām vietām

Pēdējā sarunā ar medijiem "Warriors" galvenais treneris Dons Nelsons uzsvēra komandas veterāna Ala Haringtona lielisko darbu nometnē: "Viņš ir bijis viens no maniem labākajiem spēlētājiem nometnē. Viņš iet pa pareizo ceļu, gatavojoties šai sezonai, un mums noteikti būs vajadzīga labākā viņa karjeras sezona tieši šogad." Tiesa, labi atceramies, ka arī aptuveni pirms gada treneris par šo pašu spēlētāju sacīja līdzīgus vārdus.

Pagājušajā sezonā brīžiem Haringtons nerādīja to sniegumu, kāds no spēlētāja tika gaidīts, un tas, protams, mazliet satrauc arī treneri, jo īstu aizstājēju Haringtonam jaunās sezonas komandas modelī pagaidām nav. "Šogad neesmu šeit manījis ne Metu Bārnsu, ne [Mikaelu] Pjetrusu," nedaudz ironiski izsakās Nellijs. "Jaunajiem spēlētājiem būs iespēja spēlēt, bet viņam [Haringtonam] vienmēr būs priekšroka."

Kā jau allaž, arī šogad no Nellija sagaidāmi dažādi pārsteigumi, un viens no tiem - Stīvens Džeksons saspēles vadītāja postenī. "Pārbaudes spēlēs zaudējumi nav svarīgi, tāpēc jāizmēģina dažādi varianti," saka treneris. Kapteinis Džeks jau treniņos iemēģināts pirmā numura pozīcijā, un Nelsons uzskata, ka tas universālajam basketbolistam izdevies pietiekami labi.

Jaunajiem dos iespēju

Nometnē sevi no labākās puses parādījuši komandas veterāni, kamēr jaunpienācēji un otrgadnieki nedaudz sniegumā atpalikuši, tomēr Nelsons par to nebrīnās: "Mēs to gaidījām..." Arī Andris Biedriņš dalījās iespaidos par pirmgadniekiem: "Mums ir tik daudz jauno, gandrīz puse komandas (smejas). Mums ir daudz jaunu talantu, treniņi aizvadīti labi, viņi tajos smagi strādā, vēlas parādīt, ka var spēlēt."

Kalena Azubuike un Marko Belinelli varētu cerēt uz sestā spēlētāja vietu "Warriors" rindās šosezon, kas nozīmē, ka pārbaudes mačos abiem tiks dots pietiekami daudz laika, lai sevi parādītu. "Belinelli ir kļuvis daudz spēcīgāks nekā pirms gada," sacīja Nelsons. "Aizvadītajā sezonā viņš smagi strādāja. Šovasar neredzējām iespēju, ka viņš varētu spēlēt saspēles vadītāja vietā (pagājušajā sezonā Nelsons uzsvēra, ka varētu itāli iemēģināt pirmā numura pozīcijā - A.S.). Viņam jākļūst par labāku aizsardzības spēlētāju, jāizcīna vairāk atlēkušās bumbas, ko viņš dara ļoti maz, bet uzbrukums ir pietiekami labs, lai viņš būtu NBA spēlētājs."

Pats Belinelli atzīst, ka jāuzlabo sava spēle visos elementos: "Man jāmet labāk, jāspēlē aizsardzībā labāk, jāpārvalda bumba labāk - kopumā jākļūst labākam. Spēlēt Vasaras līgā ir daudz citādāk - tur tu vari mest, kad vēlies, dažreiz neatgriezties aizsardzībā, bet te to atļauties nevar." Tāpat itāļu aizsargs uzskata, ka šai sezonai jābūt veiksmīgai: "Aizvadījām labu iepriekšējo sezonu, bet tagad jākoncentrējas nākamajai. Mums ir viss, lai arī tā izdotos, mums ir labi līderi - Stīvens Džeksons, Korijs Magete, [Andris] Biedriņš."

Šogad draftētais Entonijs Rendolfs varētu tikt pie līdzīgas lomas kā pagājušajā sezonā Brendans Raits. "Viņam ir tikai 19 gadi, viņš ir ļoti satraukts (pozitīvā ziņā) par iespēju šeit būt. Cerams, ka varēšu viņam atrast pāris minūtes un, cerams, ka viņš šo iespēju izmantos," sacīja Nellijs.

Kapteinis Biedriņš

Sagaidāms, ka pirmssezonas pārbaudes spēlēs pie Latvijas līdzjutējiem patīkama/pietiekama spēles laika diezin vai tiks Andris Biedriņš. To sacīja arī pats Nelsons, kurš nesen Biedriņu iecēla par vienu no komandas kapteiņiem. Andris aizvadījis smagu vasaru ar Latvijas izlasi, kas balstījās praktiski tikai uz vienīgā latviešu spēlētāja pasaules basketbola Mekā pleciem.

Mediju dienā Nelsons izmeta kārtējo joku, kas šoreiz bija adresēts tieši Biedriņam, pēc tam, kad treneris iepazinies ar Latvijas izlases statistikas cipariem atlases turnīrā: "Ja tu metīsi 23 punktus katrā spēlē, es tev visu laiku likšu iespēlēt bumbu lejā." Arī pats Andris izlasē pavadīto laiku uzskata par izdevušos: "Man bija lieliska vasara ar izlasi, komandas biedri man uzticējās, varēju iegūt vēl lielāku pārliecību par saviem spēkiem. Man bija jābūt līderim, man bija jānodrošina tas, lai gūstam punktus. Šī bija lieliska pieredze."

Lai arī komandas jaunpienācējs Ronijs Turiafs var spēlēt ceturtā numura pozīcijā, Nelsons tādu iespēju nesaredz: "Šajā brīdī nemaz neesmu izmēģinājis tādu variantu kā laist Andri un Turiafu reizē laukumā. Domāju, ka viņiem abiem pietiks minūtes, ko sadalīt." Vai tas nozīmē bīstamu konkurentu Biedriņam pirmā centra pozīcijā? Nē, gluži otrādi - treneris šosezon ir plānojis Andri izmantot pat vairāk nekā iepriekšējā sezonā, kad latvietis laukumā vidēji pavadīja zem 30 minūtēm. "Viņš noteikti spēlēs vairāk," saka Nelsons. "Viņš var izdarīt vairāk, viņš ir ieguvis vēl vairāk pārliecības. Bez Barona [Deivisa] tagad Andris man būs vajadzīgs vēl vairāk [uzbrukumā]."

Pirmais pretinieks - "Hornets"

Kā jau rakstīts iepriekš, spēlē pret Ņūorleānu "Warriors" akcentu liks uz tiem spēlētājiem, kas sezonas laikā (vai vismaz tās sākumā) pie solīda spēles laika netiks. "Neesmu iecerējis pārāk iespēlēt veterānus, došu iespēju jaunajiem puišiem spēlēt, aptuveni tā..." Kā saspēles vadītājs maču uzsāks Sīdžejs Vatsons, savukārt centra pozīcijā savu iespēju var palaist garām Džastins Viljamss, kurš pēdējā treniņā pastiepis potīti. Iespējams, pārbaudes spēlēs mazāk nekā domāts iepriekš spēlēs Kalena Azubuike, kurš iepriecinājis Nelsonu šajā nometnē. "Viņš ir nostiprinājies savās pagājušās sezonas pozīcijās, aizvadījis ļoti labu nometni un noteikti kļuvis vēl labāks nekā pirms gada."

Paredzamais starta piecinieks pret "Hornets"

PozīcijaSpēlētājs
Aizsargs Sīdžejs Vatsons
Aizsargs Korijs Magete
Uzbrucējs Stīvens Džeksons
Uzbrucējs Als Haringtons
Centrs Andris Biedriņš

"Cik atceros, tikai vienu reizi šajā treniņnometnē nebiju priecīgs par aizvadīto treniņu," Nelsons vēlreiz apliecina, ka nometne izdevusies labi. "Mani asistenti ir pastrādājuši ļoti labi, individuāli spēlētāji ir kļuvuši spēcīgāki." Kurš tad ir labākais komandas jaunpienācējs? Robs Kurcs. 206 centimetrus garais uzbrucējs bijis lielākais pārsteigums Nelsonam: "Šovasar ieraudzīju viņu pirmo reizi. Viņš spēlē ceturtajā pozīcijā, viņa metiens no distances ir labs. Varbūt viņš nelec ļoti augstu, bet viņš ir bijis mans labākais atlēkušo bumbu izcīnītājs nometnē. Un neviens nestāv pat tuvumā, ieskaitot Biedriņu. Viņš vienmēr ir pareizajā pozīcijā. Ja kaut ko pasaki, tas ar pirmo reizi tiek izdarīts."

Warriors pirmssezonas pārbaudes spēles

DatumsSpēleVieta
5.10. Hornets - Warriors Ņūorleāna
8.10. Trailblazers - Warriors Portlenda
11.10. Warriors - Thunder Oklenda
15.10. Warriors - Bucks Oklenda
17.10. Bucks - Warriors Milvoki
21.10. Warriors - Lietuvos Rytas Oklenda

Warriors sastāvs (uz 4. oktobri)

NrSpēlētājsPozīcijaAugumsSvars
1. Stephen Jackson A/U 203 cm 99 kg
3. Al Harrington U 206 cm 113.4 kg
4. Anthony Randolph U 208 cm 93 kg
5. Marcus Williams A 191 cm 93 kg
7. Kelenna Azubuike A 196 cm 99.8 kg
8. Monta Ellis A 191 cm 80.3 kg
10. Dan Dickau A 183 cm 81.6 kg
11. Dion Dowell A/U 201 cm 93 kg
15. Andris Biedriņš C 211 cm 104.3 kg
18. Marco Belinelli A 196 cm 87.1 kg
20. DeMarcus Nelson A 193 cm 91 kg
21. Ronny Turiaf U 208 cm 113 kg
22. Anthony Morrow A 196 cm 95 kg
23. C.J. Watson A 188 cm 80 kg
30. Justin Williams C 208 cm 118 kg
31. Rob Kurz U 206 cm 94 kg
32. Brandan Wright U 208 cm 95 kg
35. Richard Hendrix U 206 cm 116 kg
50. Corey Maggette U 198 cm 102 kg
1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs: Ulmens

  -4 [+] [-]

, 2008-10-05 16:58, pirms 16 gadiem
Cik nopratu internetaa nevarees redzeet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: LeBraun
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-05 17:07, pirms 16 gadiem
Gribeeshu redzet kaa Warriors un Andris spelees pret Rytas

  +4 [+] [-]

, 2008-10-05 17:09, pirms 16 gadiem
biedrins garakais
Slēpts komentārs: Kazhelis

  -3 [+] [-]

, 2008-10-05 17:12, pirms 16 gadiem
No sākuma jāparāda visu labo pārbaudes spēlēs, bet pēctam sezonā jāspēlē ir ļoti labi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-05 17:17, pirms 16 gadiem
Felon rakstīja: ja zaudes,tad GW bus nekam nederigs.ceru uz AB,ja melnie nesaks ausis urbinat,tad viss bus labi
Nav nekādas loģikas tavā tekstā.

  +6 [+] [-]

, 2008-10-05 17:18, pirms 16 gadiem
21.10. Warriors - Lietuvos Rytas Oklenda
haha, tikpat labi pret Valmieru varēja kapāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-05 17:19, pirms 16 gadiem
Pēc tā cik labi ir pastrādājis Trajkovičs! Gan jau ies:
-Warriors ieliktenis uztaisīja statistiku Biedriņam;
-līdz ar to pacēla viņa vērtību NBA tirgū, kas noteikti bija Mulina "pirksts"
P.S. Domājams Biedriņš par šīm manipulācijām neko nezināja (varbūt nojauta), bet tik taktiski vāju treneri valstsvienības vadībā neesmu redzējis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-10-05 17:21, pirms 16 gadiem
Felon rakstīja: tad nah lasi? un kapec liec man - ?
Kā citādi secināt, ka tekstā nav loģikas, ja es to neizlasu. Tāpēc arī ieliku, jo nav loģikas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-05 17:29, pirms 16 gadiem
Krisiic #00 rakstīja: žēl ka spēle pret LT Rytas nenotiek Lietuvā
tad jau varetu braukt skatiities

  +1 [+] [-]

, 2008-10-05 17:31, pirms 16 gadiem
Ja kads zin ieliekat ludzu linku,bet diezvai radis,
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-05 17:34, pirms 16 gadiem
Cikos pēc Lv laika sākas spēle??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-05 17:39, pirms 16 gadiem
Felon, Andris daudz nespēlēs (viņam ir vieglāks režīms izlases kvalfikācijas cikla dēļ), pie sava laika tiks visi, tā izteicās Nelsons. Uzvara pārbaudes spēlē nav tik svarīga. Hornets pagājušogad aizvadīja labāku sezonu nekā Warriors, tā ka zaudējums pret Ņuorleānu nav nekāds apkaunojums, lai vajadzētu apgalvot, ka GSW nekam neder.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-10-05 17:45, pirms 16 gadiem
Warrior maajas lapaa bija rakstiits ka ne pa tv ne pa radio nebuus..un domaaju ka tikai nba.com varees sekot rezultaatam liidzi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: slinkais_žīds

  -3 [+] [-]

, 2008-10-05 18:04, pirms 16 gadiem
kas tas par kurzi? 94 kg un labākais bumbās? gribās redzēt to kambari darbībā

  +1 [+] [-]

, 2008-10-05 18:24, pirms 16 gadiem
kapeika rakstīja: kas tas par kurzi? 94 kg un labākais bumbās? gribās redzēt to kambari darbībā
Vispār, cik esmu redzējis, citur viņa svars tiek minēts 232 mārciņas (105 kg).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-10-05 18:29, pirms 16 gadiem
Randolph rakstīja: nezinātājiem paskaidrošu---> autors spēlētāju augumus un svarus ir noraxtījis no nba.com..
tas biedriņa svars ir pagājušās sezonas! LV izlasē lkm pa jauno nosvēra tos 110kg...
visticamāk ka šobrīd viņš sver kādus 105-108kg!
.... vai tev tiešām ir tik svarīgi un smalki zināt cik precīzi sver Biedriņš?.... man personīgi, tas ir vienalga...
1 2 40 komentāri