Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Datome pagaidām neatgriezīsies Eiropā, gaidīs NBA klubu piedāvājumus

Andrejs Siliņš

Datome pagaidām neatgriezīsies Eiropā, gaidīs NBA klubu piedāvājumus
Luidži Datome
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas basketbola valstsvienības kapteinis Luidži Datome atzinis, ka pagaidām tikai uzklausīs Eiropas klubu piedāvājumus, jo vēlas sagaidīt iespēju turpināt karjeru Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA).

27 gadus vecais Datome nekad nav izvēlēts NBA draftā, tomēr 2013. gadā pēc teicamas sezonas ar Romas "Virtus" komandu (spēlēja finālā, kļuva par sezonas vērtīgāko spēlētāju) parakstīja divu gadu līgumu ar Detroitas "Pistons".

Neticis pie iespējas sevi apliecināt, Datome šī gada februārī tika aizmainīts uz Bostonas "Celtics", kur aizvadīja ļoti solīdas sezonas beigas, 18 mačos vidēji gūstot 5,2 punktus, bet piecās spēlēs guva vismaz desmit punktus, tostarp regulārā turnīra pēdējā mačā pret "Bucks", kad guva 22 punktus.

Lai gan līgums beidzies un piedāvājumus izsaka Eiropas vadošie klubi, Datome nogaidīs, vai neradīsies iespēja turpināt karjeru NBA. "Šobrīd nevienai no Eiropas komandām nesaku nē, bet joprojām vēlos saprast, vai kāda no NBA komandām negribētu parakstīt līgumu ar mani," situāciju raksturoja Datome. "Mans mērķis [NBA] ir būt spēlētājam, kurš iet laukumā katru spēli. Zinu, ka neesmu gatavs spēlēt pa 30 minūtēm, bet gribētos tikt pie regulāra spēles laika, nākot no soliņa."

"Pateicos "Celtics" un trenerim Bredam Stīvensam, jo viņi deva iespēju apliecināt, ka varu spēlēt šajā līmenī," pateicīgs bija 203 centimetrus garais uzbrucējs, kurš saprot, ka brīvās aģentūras sākumā klubi koncentrējas uz zvaigznēm un pamata piecinieka spēlētājiem, tāpēc ir gatavs gaidīt savu iespēju visu mēnesi.

"Eiropā man ir reāli piedāvājumi, bet šobrīd par tiem vispār nedomāju," saka Datome, kurš, lai arī Vecajā kontinentā varētu tikt pie finansiāli izdevīgākiem līgumiem, vēl negrib atmest ar roku NBA karjerai. Izskanējušas runas, ka Datomem līgumu gatavas piedāvāt Stambulas "Fenerbahce" un Milānas "EA7 Emporio Armani".

Izmantotie resursi:
Boston Herald | Boston Herald

     [+] [-]

, 2015-07-06 09:07, pirms 9 gadiem
no vienas puses apsveicami, ka cilvēks ir gatavs cīnīties un nepadoties, no otras - smieklīgi, ka viņš pats nespēj būt objektīvs un aptvert to, ka NBA nav viņa līga...