Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Karnišova aktīvā sadarbība ar jauno "Bulls" ģenerālmenedžeri sākusies Latvijā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Karnišova aktīvā sadarbība ar jauno "Bulls" ģenerālmenedžeri sākusies Latvijā
Artūrs Karnišovs 2019. gada 10. augustā Serbijas un Lietuvas pārbaudes spēlē Belgradā. Foto: SIPA/Scanpix

"Chicago Bulls" jaunie vadītāji – viceprezidents basketbola jautājumos Artūrs Karnišovs un ģenerālmenedžeris Marks Everslijs – aktīvu sadarbību sāka 2011. gadā Latvijā, vērojot FIBA U19 Pasaules kausa spēles.

Divkārtējais Olimpisko spēļu medaļnieks (Barselona 1992, Atlanta 1996) Karnišovs 2011. gadā veica Hjūstonas “Rockets” skauta pienākumus. Anglijā dzimušais un Kanādā izaugušais Everslijs tolaik strādāja Toronto “Raptors”.

Abi bija tikušies jau iepriekš, taču Rīgā nākamais “Bulls” duets pirmo reizi kopā pavadīja ilgāku laiku. “Raptors” nedēļu iepriekš draftā ar piekto numuru izraudzījās Jonu Valančūnu – lietuviešu centra spēlētājs Latvijā kļuva par pasaules junioru čempionu.

Pirmais numurs draftā tika Rodiona Kuruca komandas biedram Kairijam Ērvingam (“Cavaliers”). Nākamais Kristapa Porziņģa kolēģis Eness Kanters tika izvēlēts ar trešo numuru (“Jazz”, no “Nets”), čehs Jans Veselijs bija sestais (“Wizards”), bet Dāvis Bertāns – četrdesmit otrais (“Spurs”).

“Skautošana Eiropā bieži ir āķīga padarīšana. Kad esi amerikānis vai kanādietis, kurš skauto Eiropā, meklē tādus cilvēkus,” Everslijs teica par Karnišovu sarunā ar “NBC Sports Chicago”. “No viņa daudz iemācījos, kā skautot globāli. Viņš ir zāles žurka (gym rat). Domāju, ka izveidosim lielisku komandu un partnerību.”

Karnišovs vada “Bulls” basketbola parādi. Viņa redzējums un filozofija būs kluba galvenais dzinējspēks. Everslija personā viņš atradis uzticamu labo roku, raksta “NBC Sports”. Lietuvietis 2013.-2017. gadā bija Denveras “Nuggets” ģenerālmenedžera asistents, bet 2017.-2020. gadā veica Kolorado kluba ģenerālmenedžera pienākumus.

“Domājot par izaicinājuma iespējām, man patīk viņa idejas par atvērto istabu un atklāto dialogu,” teica Everslijs, kurš šosezon strādāja Filadelfijas “76ers” sistēmā. “Tāda bijusi arī mana līdzšinēja pieredze. Mūsu uzdevums ir apgādāt “AK” ar, cik vien iespējams, plašu informāciju, lai viņš varētu pieņemt labākos iespējamos lēmumus.”

Maikla Džordana bijusī komanda pirms NBA sezonas apturēšanas ar bilanci 22-43 ieņēma vienpadsmito vietu Austrumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.nbcsports.com/chicago/b...

     [+] [-]

, 2020-05-05 16:45, pirms 4 gadiem
Nopietni sportacentr? Tas leitis jums kāds radinieks vai kas, ka jau sestais vai kurais raksts par viņu? Kapēc neraksta par citiem viceprezidentiem basketbola jautājumos?