Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņa vieta starta pieciniekā varētu izšķirties tuvākajās spēlēs

Andrejs Siliņš

Biedriņa vieta starta pieciniekā varētu izšķirties tuvākajās spēlēs
Andrim Biedriņam jācīnās ne tikai ar pretiniekiem, bet arī par savām minūtēm laukumā
Foto: AFP/Scanpix

Neskatoties uz salīdzinoši labo sniegumu, pēdējā laikā pie visai maza spēles laika Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) tiek latviešu centrs Andris Biedriņš. Goldensteitas "Warriors" apskatnieks Rastijs Simonss portālam Sportacentrs.com pauda viedokli, ka Biedriņa vieta starta pieciniekā var izšķirties jau tuvāko divu spēļu laikā.

"Warriors" sezonu sākusi ar divām uzvarām piecās spēlēs, bet kopumā, kā ierasts sezonas ieskaņā, ap komandu valda pozitīvs noskaņojums. Kā nu ne, ja pēdējo 17 sezonu laikā tikai vienu reizi izdevies tikt izslēgšanas spēlēs, bet komandā šobrīd savākti talantīgi un perspektīvi spēlētāji. Līdz ar trenera Marka Džeksona iesaistīšanos "Warriors" brīžiem spēlējusi arī aizsardzībā, un arī tas devis iemeslu skatīties uz lietām krietni pozitīvāk.

Andris Biedriņš pēc divām visai drausmīgām sezonām šogad atgriezies apņēmības pilns atgūt iepriekšējo gadu spozmi. Skatoties spēles, šķiet, ka tas Andrtim arī varētu izdoties. Centrs apaudzis ar gaļu, nav zaudējis ātrumu un veiklību, labi palīdz komandas biedriem aizsardzībā, atbloķē pretspēlētājus (tāpēc arī bieži vien pats netiek pie atlēkušajām bumbām, palīdzot to izdarīt kādam citam komandas biedram). Uzbrukuma arsenāls nav kļuvis daudz plašāks, brīžiem šķiet, ka latvietis izvairās no kontakta ar pretinieku, ko amerikāņi skaidro ar nevēlēšanos doties uz soda metienu līniju. Tomēr kopējais iespaids radies tāds, ka Biedriņam būtu jāspēlē vairāk, nekā viņam tiek dots.

Lielākais spēles laiks bija sezonas pirmajā mačā pret "Clippers", kad Andris nospēlēja 20 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus un izcīnīja astoņas bumbas. Tas lika domāt, ka Biedriņš patiešām ir atgriezies savā labākajā formā. Tomēr nākamajās spēlēs vairāk par 14 minūtēm laukumā nav būts. Zaudējumā pret "76ers" pat tikai deviņas spēles minūtes...

"Diezgan daudz "Warriors" spēlējuši ar īso sastāvu, izmantojot piektajā pozīcijā Deividu Lī vai Ekpe Judo," Biedriņa limitētās minūtes portālam Sportacentrs.com skaidro Sanfrancisko "Chronicle" basketbola apskatnieks Rastijs Simonss. "Tā kā viņš nevar trāpīt soda metienus, Biedriņš nav opcija pēdējās ceturtdaļās (un dažreiz arī otrajās). Kvame Brauns diezgan regulāri spēlē labāk, tāpēc es nebūšu pārsteigts, ja viņš [Biedriņš] sāks zaudēt spēles laiku arī pirmajā ceturtdaļā."

Salīdzinājumam Kvame Brauns - spēlētājs, kurš karjeras laikā vairāk uzjautrinājis līdzjutējus, pretiniekus un pat savus komandas biedrus, nekā devis reālu ieguldījumu laukumā - vidēji spēlējis vairāk nekā 16 minūtes un guvis četrus punktus. Pēdējā spēlē pret "Suns" Braunam 24 minūtes, deviņi punkti un septiņas bumbas. Tomēr, paskatoties pašu spēli, ir redzams, ka Brauna darbība aizsardzībā ir zem katras kritikas. Šķiet, Brauna jauniešu dienu treneri aizmirsuši centram iemācīt, kas ir pieslēgšanās no vājās puses un arī 1:1 aizsardzību. "Es sliecos tev piekrist, taču trenera Marka Džeksona domu gājiens ir citādāks - tāds," sarunā ar raksta autoru min Simonss.

Līdz šim Andris bijis droša visu pēdējo trīs "Warriors" treneru izvēle starta pieciniekam, taču, vai pēdējā laika tendences liecina par iespējamām izmaiņām? "Es domāju, ka tas var notikt," Simonss uzskata, ka Biedriņš varētu zaudēt arī starta piecnieka centra lomu. "Nākamās divas spēles būs izšķirošas. Skatoties, kā Biedriņš un Brauns spēlēs pret Dankanu un Bainamu, treneris Džeksons var veikt izmaiņas starta pieciniekā."

Nākamo spēli "Warriors" jāaizvada pret Sanantonio "Spurs", bet pēc tam Losandželosā jānoslēdz izbraukuma tūre pret "Lakers". Teksasas komandā pēc Manu Džinobili iziešanas no ierindas viens no lielākajiem biediem būs tieši veterāns Tims Dankans, kurš līdz šim vidēji mačā guvis 10,4 punktus un izcīnījis 5,2 atlēkušās bumbas. "Lakers" vienībā pamatcentrs ir Endrjū Bainams, kuram vidēji iespaidīgi rādītāji - 23,5 punkti un 14,5 atlēkušās bumbas. Visos līdzšinējos mačos Bainams ticis pie "double-double", pēdējā spēlē centram izcils rādītājs - 21 punkts un 22 bumbas zem groziem.

Vai Biedriņam būtu jāspēlē vairāk?

  • 211

  • 52

  • 36


1 2 49 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-01-04 10:20, pirms 12 gadiem
viss atkarīgs no "taktikas"

  -4 [+] [-]

, 2012-01-04 10:21, pirms 12 gadiem
Viņš nevar pilnvērtīgi spēlēt, ja pēc nospēlētām 12 minūtēm, ir savācis 4 piezīmes, ko vēl var gribēt.. Padomās par disciplīnu un būs rezultāti.

  +6 [+] [-]

, 2012-01-04 10:33, pirms 12 gadiem
To ka andris var un grib spēlēt to varam redzēt , bet ka trenerim ir sava taktika uzlaist mazos laukuma un pakast ar 30 arī nav saprotama.
Slēpts komentārs: jbk

  -2 [+] [-]

, 2012-01-04 10:45, pirms 12 gadiem
Badr Hari rakstīja: Dodu +/- 3-6 spēles, un Kvame izkonkurēs Biedriņu laukā no starta piecinieka.
Ja tā notiks, nebūšu kļūdījies.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-04 10:54, pirms 12 gadiem
Skudrinieks rakstīja: WTF?! Vēl lielāku necieņu nevarēja uzrakstīt??? Apaudzis ar gaļu?!

Nu - šeit sportacentram COM nopietni vajadzētu izvērtēt sava autora atbilstību paša portāla līmenim.

Aļo - vai ilgi vēl staigāsim bērnu autiņos un ļausim rakstīt diletantam?

Pats tas diletants varbūt ir apaudzis ar gaļu.
Tas ir normāls amerikāņu teiciens, kas, pārtulkots latviski, vienkārši skan nepierasti.

     [+] [-]

, 2012-01-04 10:55, pirms 12 gadiem
Viss jau atkarīgs no paša.Pēdējā spēlē pret Suns Biedrs spēlēja maz, jo ātri savāca 2 piezīmes, kā uznāca atpakaļ laukumā, tā atkal pa piezīmei, Brauns iesaistījās labi, un tas arī viss. Ja viņš tiek sākuma sastāvā, galvenais nospēlēt bez sodiem un minūtes būs vairāk. Ja tomēr GSW spēlē ar mazo sastāvu pārsvarā, tad tā ir cita lieta un Biedram tur nav īpašo variantu, jo uzbrukumā, dēļ savām neizprotamajām bailēm, viņš nekāds dižais palīgs nav, lai gan savus punktus pēc mazo caurgājieniem un atmetieniem var savākt.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-04 10:58, pirms 12 gadiem
Biedram ir jāspēlē savās interesēs. Nav jāpalīdz komandas biedriem, jo viņi nepalīdz viņam. Mazie naži Ellis, Karijs, Raits un lielais lempis Lī, nekad neatbloķē pretiniekus. Jo visi skrien uz bumbu. Andrim tas ir jāsaprot, un jāsāk kapāt individuāli. Tas par aizsardzību un atl bumbām.

Uzbrukumā gan nezinu ko var darīt, tur viss atkarīgs no paša. Ja nemetīs normāli sodus, tad nekas tur nespīd.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-01-04 11:06, pirms 12 gadiem
Centrs apaudzis ar gaļu - :/
cerams tulkotājs drīz apaugs ar smadzenēm

  +4 [+] [-]

, 2012-01-04 11:17, pirms 12 gadiem
Biedriņš būtu ar uz pusi mazāku līgumu, viņu uzreiz paķertu kāda cita komanda.
Uz variors fona viņš vienmēr paliks nesaprast un neizmantots... Pat nebrīnos, no kurienes viņam tas pohujisms iepriekšējās sezonās iestrādājies.
Ir jābūt aklākam par kurmi, lai neredzētu viņa darbības laukumā. Viņš peileik blokus, viņš gaida bumbu, viņs kustas, viņš atbloķē, bloķē. Citi kustas tikai epizodiski un gaužām negribīgi... Puisis cenšas, ir sasparojies, nekurn, cik atļauj, tik ņemas un skraida, bet nevienam jau to nevajag...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 11:21, pirms 12 gadiem
Andrim un GSW tomēr ir jāveic skaidra izšķiršanās. Pirmssezonas plāns tika precīzi izpildīts- Andris tika apaudzēts ar taukiem. Visiem bija skaidrs, ka tas tiek darīts, lai var kvalitatīvāk pildīt policista funkcijas laukumā. Taču tagad nezin kāpēc daudzi sākuši spriedelēt par punktiem, rebiem un starta piecinieku. Par starta 5nieku vispār nav jāuztraucas- policisti vienmēr iet ārā sākumā, lai iebiedētu pretinieku līderus. Punkti un rebi Andrim nav jāvāc. Policistam atvēlētajās 10-15min ir galvenais sasist sodus, nobiedēt pretinieku un radīt labvēlīgu vidi komandas biedru drošai darbībai laukumā. To AB šogad dara labi. Tālākais uzdevumš- pamazām turpināt "sumo diētu" un apaugt vēl ar taukiem.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 11:24, pirms 12 gadiem
Neviens neapšauba ka viņam ir iekšās,bet nu piedod Andri tas ka pa piecām spēlēm izmet tikai divus sodiņus tas vien parāda ka tev zem groza negribas cīnīties jo tev ir bail mest sodiņus. Saņemies,lai veicas!

     [+] [-]

, 2012-01-04 12:03, pirms 12 gadiem
guns rakstīja: Centrs apaudzis ar gaļu - :/
cerams tulkotājs drīz apaugs ar smadzenēm
Tur jau tā problēma, ka tulkotāju saradies daudz, taču dzimtā valoda ir katastrofālā līmenī.Tāds iespaids, ka skolā vairs nemāca par domrakstu stilu un latviešu valodas pielietošanu specifiskos tulkojumos.

  -2 [+] [-]

, 2012-01-04 12:29, pirms 12 gadiem
T.Dankanu? un kurš tad segs D.Blair?

  -1 [+] [-]

, 2012-01-04 12:33, pirms 12 gadiem
es vispār nesaprotu, kāds sakars vairāk minūtēm? ja čalim visu laiku problēmas ar sodiem, tāpēc arī sēž uz benķa....siliņš vispār ir biedra fans nereālakis....biedrs uzlabojis sniegumu? smieklīgi, ka siliņš skatās vienu spēli, nevis visas kopumā! tāpēc man leikas diezgan truls raksts...kaut vai pēdējā spēlē 3 ātras piezīmes un čau - ej uz benķa un pelni piķi

     [+] [-]

, 2012-01-04 12:39, pirms 12 gadiem
interesanti, mazulītis N.Robinson uz GSW?

Golden State Warriors set to sign Nate Robinson...

Spurs Nation » »

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 12:47, pirms 12 gadiem
vispār GSW turpina smīdināt - tik smagi meklēja garo centru un tagad paņem līgas mazāko spēlētāju

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 12:55, pirms 12 gadiem
Pateikt ka Biedriņš ir uzlabojis spēli, var tikai liels viņa atalanta pielūdzējs. Ja basketbolists ar tik lieliem ienākumiem nevar pa vasaru noalgot augstas klases treneri kas strādā ar viņu individuāli un uzlabo soda metienu tehniku, tad viņš ir vienkārši pašapmierināts sliņķis. Un variet teikt ko gribat bet Aņdža tāds ir.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 13:14, pirms 12 gadiem
sākt pamatpieciniekā tikai simboliska nozīme. varbūt pat labāk - lai Kwame paspēlē pret pretinieku labākajiem garajiem - Biedriņš varēs uzmainīties pret rezervistiem. katrā ziņā optimismam tagad pamata nav. jācer uz nereālu treidu.

ps - centru efektivitāte:
Hollinger's NBA Player Stats - ESPN Insider -...

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 13:15, pirms 12 gadiem
Andri ar steigu vajag aizmainīt, savādāk GSW sistēmā tā arī pazudīs mūsu labākais centrs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-04 14:08, pirms 12 gadiem
nezinu kapēc,bet SC ir paslīdējis garām trennera koments pēc finiksas-spēlēs tikai tie kuri strādās aizsardzībā un ja tie būs tikai 5i cilvēki tad tikai 5i..

     [+] [-]

, 2012-01-04 14:23, pirms 12 gadiem
Lai amnestē līgumu vai lai maina prom, jo Biedriņam GSW nav ko darīt

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 14:49, pirms 12 gadiem
Nekāds spēles laiks viņam nespīd. NBA komanda (jebkura, ne tikai GSW) nevar ilgstoši spēlēt uzbrukumā 4 pret 5. Diemžēl šī spēle nav handbols, kur var uzmainīties tikai uz aizsardzību. Īstenībā jau vislielākā vaina jāuzņemas Otersonam, kurš kādus 10 gadus AB trenēja, bet tā arī neiemācija savam supertalantam uzbrukt grozam no attāluma, kas pārsniedz 1 metru :-( Nu, un protams notusētās vasaras...

  +3 [+] [-]

, 2012-01-04 14:55, pirms 12 gadiem
domaaju, ka Andrim vajag vairaak uzticiibu no trenera un komandas biedru puses (kaut gan tas nav iespeejams, jo tur speelee Currys, Ellis un veel daudzi puljiitaaji), vinsh nevar paraadiit labaako speeli, jo uz vinju ir spiediens, liels liigums, tagad nelaizj laukumaaa, tikpat kaa nedod bumbu uzbrukumaaa (un vinsh jau pats arii neies prasiit, labaak mieriigi pildiis savus tieshos pienaakumus), uz soda metiena liinijas atkal spiediens - nelaiz taapeec laukumaa peedeejaa ceturtdaljaaa, un tas viss savaacas un liidz ar to tas nav tas Andris, kas vinsh vareetu buut.. un arii warriors treneris nesaprot, ka, ja komanda paliidzeetu Andrim, warriors speeleetu daudz labaak, bet taa vietaa tiek speeleets tradicionaalais warriors bbols, domaaju Dzeksons lidos jau peec 1. sezonas, te vajag treneri ar vaardu... taa luuk, iespeejams, vieniigais variants ir cita komanda.......

     [+] [-]

, 2012-01-04 15:29, pirms 12 gadiem
Spēlētājam, kurš itkā pretendē uz pamatcentra vietu, 5 spēlēs izprovocēta 1 piezīme. Galīgi neklapē. 1 spēlē 4-6 būtu normāli, un tādā gadijumā jau zināmā mērā pofig - met sodus ar 25 vai 50% precizitāti. Šakils baigais monstrs sodos bija, vai? Ok, Šakils bija ekstraklase jebkurā gadijumā, bet Andris varētu būt vienkārši normāls centrs, ja būtu gribēšana. Treneri vai komandas biedrus te nu nekādi nevar vainot un neviena NBA komanda pēc tādiem kadriem rindā nekad nestāvēs.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 15:52, pirms 12 gadiem
eermss rakstīja: Nekāds spēles laiks viņam nespīd. NBA komanda (jebkura, ne tikai GSW) nevar ilgstoši spēlēt uzbrukumā 4 pret 5. Diemžēl šī spēle nav handbols, kur var uzmainīties tikai uz aizsardzību. Īstenībā jau vislielākā vaina jāuzņemas Otersonam, kurš kādus 10 gadus AB trenēja, bet tā arī neiemācija savam supertalantam uzbrukt grozam no attāluma, kas pārsniedz 1 metru :-( Nu, un protams notusētās vasaras...
Maz tu zini, bet komentē tā itkā būtu speciālists.
Ja spētu atcerēties, tad, kad AB spēlēja skonto, viņš plivināja tā vien iekšā pustālos un arī pat tālmetienus.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 16:05, pirms 12 gadiem
knaible rakstīja: Pateikt ka Biedriņš ir uzlabojis spēli, var tikai liels viņa atalanta pielūdzējs. Ja basketbolists ar tik lieliem ienākumiem nevar pa vasaru noalgot augstas klases treneri kas strādā ar viņu individuāli un uzlabo soda metienu tehniku, tad viņš ir vienkārši pašapmierināts sliņķis. Un variet teikt ko gribat bet Aņdža tāds ir.
un tava argumenta atspaids ir no 2(!) izmestiem sodiņiem?

  -1 [+] [-]

, 2012-01-04 16:32, pirms 12 gadiem
Badr Hari rakstīja: Maz tu zini, bet komentē tā itkā būtu speciālists.
Ja spētu atcerēties, tad, kad AB spēlēja skonto, viņš plivināja tā vien iekšā pustālos un arī pat tālmetienus.
Basketbolu pārzinu noteikti stipri vairāk par Tevi, un kā spēlē AB arī esmu vērojis jau kādus 15 gadus. Par aizsardzību nav bazara, bet metiena viņam nekad nav bijis - ne pustālā, ne soda, ne LJBL, ne tagad. Un tā ir jaunatnes trenera vaina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 49 komentāri