Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai čempioni pārtrauks Grifina, Pola un "Clippers" piecu uzvaru sēriju?

Vai čempioni pārtrauks Grifina, Pola un "Clippers" piecu uzvaru sēriju?
Kriss Pols un Bleiks Grifins
Foto: AFP

Šonakt pulksten 3.30 pēc Latvijas laika Dalasā, American Airlines Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču aizvadīs vietējā „Mavericks” vienība, kura mērosies spēkiem ar Krisa Pola un Bleika Grifina pārstāvēto Losandželosas „Clippers” vienību. Šī būs trešā un pēdējā abu komandu savstarpējā cīņā šajā regulārajā sezonā.

„Clippers” (bilance 31-21, izbraukumā 11-13, 4.v. Rietumu konferencē) vienība pēdējos mačos ir spējusi demonstrēt noturīgu sniegumu, kas ļāvis izcīnīt piecus panākumus pēc kārtas un ar optimismu lūkoties uz Rietumu konferences kopvērtējuma tabulu.

Pirms piecu mājas spēļu sērijas, kuru losandželosieši noslēdza ar maču sestdien pret „Jazz”, „Clippers” vienība bija pamanījusies zaudēt trijos mačos triju dienu laikā, un tās pozīcijas turnīra tabulā bija ļoti nestabilas. Piecu mājas spēļu uzvaru sērija bija tieši tas, kas Losandželosas klubam bija nepieciešams, lai atgūtu pārliecību un drošu vietu Rietumu konferences turnīra tabulā pirms izšķirošajiem mačiem par vietu izslēgšanas turnīrā. Losandželosas vienība pēdējo reizi piecas uzvaras pēc kārtas guva 2006. gadā.

Sestdienas uzvarā pār Jūtu ar 105:96 Kriss Pols bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 26 punktiem, bet Bleiks Grifins izcēlās ar 24 gūtajiem punktiem. Grifinam tas bija sestais mačs pēc kārtas, kurā viņš guvis vismaz 20 punktus.

Pols pēc mača izteicās, ka „piecas uzvaras pēc kārtas nav liels sasniegums.” „Mums ir jātiecas pēc jaunām uzvarām un jāpagarina šī sērija, jo katra uzvara šobrīd ir izšķiroša,” uzsvēra saspēles vadītājs.

„Clippers” komandai no pēdējiem 14 mačiem šajā regulārajā sezonā deviņi būs jāaizvada izbraukumā, kas noteikti apgrūtina losandželosiešu iespējas turpināt uzvaru sēriju un pakāpties turnīra tabulā. Dalasas vienība pēdējos 19 komandu savstarpējos mačos ir izcīnījusi 17 uzvaras, bet zaudējuma rūgtumu savā laukumā „Mavs” (30-23, savā laukumā 19-8, 5.v. Rietumu konferencē) nav izjutuši kopš 2006. gada 19. aprīļa, kad pašreizējais „Clippers” līderis Grifins bija 17 gadus vecs un vēl mācījās vidusskolā.

Pašreizējā NBA čempionvienība pēdējās septiņās savā laukumā aizvadītajās cīņās ir tikusi pie sešiem panākumiem. „Mavericks” komanda ceturtdien ar 85:106 cieta neveiksmi pret „Heat” vienību, savukārt svētdien tai sīvā cīņā izdevās pārspēt Orlando ar 100:98.

Dalasas vienība trešajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 15 punktiem, taču līdz mača finālsvilpei, pateicoties Dirka Novicka veiksmīgajai spēlei, spēja atspēlēties un izcīnīt uzvaru. Vācietis bija komandas rezultatīvākais spēlētājs ar 28 gūtajiem punktiem. Tā bija vien otrā „Mavericks” uzvara šajā regulārajā sezonā, kura izcīnīta, esot iedzinējos pirms spēles ceturtās ceturtdaļas.

Losandželosas vienība nav izcīnījusi sešas uzvaras pēc kārtas kopš tālā 1992. gada, kad sešu uzvaru sērija tika uzsākta ar uzvaru tieši Dalasā (117:86). Šīs sezonas pirmajā savstarpējā mačā šobrīd traumētais Čonsijs Bilapss ar tālmetienu pēdējā sekundē nodrošināja „Clippers” uzvaru ar 91:89. 13. februāra cīņā Novickis izcēlās ar 22 gūtajiem punktiem, palīdzot „Mavs” izcīnīt panākumu saspringtā mačā ar 96:92. Karons Batlers toreiz Losandželosas labā guva 23 punktus, bet Grifins pievienoja 20, taču realizēja tikai divus no deviņiem izmestajiem soda metieniem.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 13

  • 26


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-04-02 21:12, pirms 12 gadiem
pārtrauks

  -1 [+] [-]

, 2012-04-02 21:33, pirms 12 gadiem
Protams pārtrauks, ja jau šeit ir raksts. Neesmu māņticīgs, bet pēc raksta sērijas vienmēr pārtrūkst...

     [+] [-]

, 2012-04-02 22:17, pirms 12 gadiem
Vakar bija raksts,ka MJ domaa paardot Bobcats!Mj gan to noliedz Does Failure With Bobcats Hurt Jordan's Legacy?...