Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Lietuva tuvojas Latvijai aktīvo NBA spēlētāju skaitā - Sirvidim līgums ar "Pistons"

Emils Ozerinskis

Lietuva tuvojas Latvijai aktīvo NBA spēlētāju skaitā - Sirvidim līgums ar "Pistons"
Deivids Sirvidis. Foto: 15min.lt/Scanpix

Trīs gadu līgumu ar Nacionālās Basketbola līgas klubu Detroitas "Pistons" parakstījis lietuviešu vieglais uzbrucējs Deivis Sirvidis, kļūstot par šobrīd trešo Lietuvas spēlētāju basketbola Mekā, taču sezonas laikā šis skaits varētu pieaugt līdz četriem.

20 gadus vecais Deivis Sirvidis karjeras lielāko daļu līdz šim pavadījis Viļņas "Rytas" sistēmā, bet pavasarī basketbolists parakstīja ilgtermiņa līgumu ar Jeruzalemes "Hapoel". Izraēlā tomēr lietuvietis ilgi neuzkavējās, panākot vienošanos ar Detroitas "Pistons" uz trīs gadiem. Sirvidis pirmo NBA pierakstu ieguva 2019. gada jauno spēlētāju draftā, tiekot izvēlēts ar 37 izvēli, kas piederēja Dalasas "Mavericks", taču Teksasas komanda tiesības uz basketbolistu aizmainīja "Pistons" vienībai.

Līdz ar šo darījumu Sirvidis kļuvis par trešo Lietuvas basketbolistu NBA. Memfisas "Grizzlies" rindās spēlē centrs Jons Valančūns, bet Indianas "Pacers" pārstāv Domants Sabonis. Šobrīd Lietuvas pasi turpina gaidīt Igns Brazdeiķis, kura vecāki agrā zēna vecumā pārcēlās uz Ziemeļameriku. Brazdeiķim tiekot atpakaļ pie lietuviešu pilsonības, Lietuva panāks Latviju šī brīža NBA spēlētāju skaita ziņā ar četriem. Šosezon pēc neilga pārtaukuma NBA atgriezies arī lietuviešu izcelsmes basketbolists Niks Stausks, kurš pievienojies Milvoki "Buck" pēc gaitām Eiropā, taču Stausks savu izlašu karjeru saistījis ar dzimto Kanādu.

     [+] [-]

, 2020-12-01 18:28, pirms 3 gadiem
Nav slikti, tajā miskastē pat varbūt tiks laukumā.