Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bijušais Porziņģa un "Knicks" treneris Hornačeks atgriežas NBA

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Bijušais Porziņģa un "Knicks" treneris Hornačeks atgriežas NBA
Kristaps Porziņģis un Džefs Hornačeks. Foto: USA Today/Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pēc vairāk nekā divarpus gadu pārtraukuma atgriezies bijušais Ņujorkas "Knicks" galvenais treneris Džefs Hornačeks, kura vadībā pasaules spēcīgākajā līgā spēlēja arī Kristaps Porziņģis. 57 gadus vecais speciālists kļuvis par Hjūstonas "Rockets" galvenā trenera Stīvena Sailasa asistentu.

Kopā ar Hornačeku par Sailasa asistentiem tikuši nosaukti arī 1976. gada NBA drafta pirmais numurs un bijušais Sanantonio "Spurs", Filadelfijas "76ers" un Klīvlendas "Cavaliers" komandu galvenais treneris Džons Lūkass, 2018./19. gada sezonas NBA Attīstības līgas labākais treneris Vils Vīvers, Riks Higinss un Desaganā Džops.

Laika posmā no 2016. līdz 2018. gadam divās sezonās kopā Hornačeka vadībā "Knicks" izcīnīja tikai 60 uzvaras. Savā pirmajā sezonā Ņujorkā Hornačekam nācās saskarties ar toreizējā komandas ģenerālmenedžera Fila Džeksona veikto neveiksmīgo komandas komplektāciju un publiski izvērsto konfliktu ar komandas līderi Karmelo Entoniju, bet 2017./18. gada sezonā „Knicks” sastāvu iedragāja traumas, visspilgtākā no tām – Kristapa Porziņģa ceļgala savainojums.

Hornačeks savu trenera karjeru uzsāka Jūtas "Jazz", kur viņš no 2011. līdz 2013. gadam izpildīja trenera asistenta funkcijas. Savukārt kā galvenais treneris Hornačeks strādāja arī Fīniksas "Suns", pie kuras stūres amerikānis atradās no 2013. līdz 2016. gadam. Kā spēlētājs viņš 1992. gadā iekļuva NBA Zvaigžņu spēlē, kā arī divreiz triumfēja līgas tālmetienu konkursā.

Izmantotie avoti:
https://www.houstonchronicle.com/te...