Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: No vienas galējības otrā

Andrejs Siliņš

Viedoklis: No vienas galējības otrā
Ronijs Turiafs pret Džermeinu O'Nīlu
Foto: AP

Pēc pirmās Goldensteitas "Warriors" izbraukuma spēles Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) šosezon radušies pāris novērojumi un iespaidi, kuros labprāt gribētos padalīties ar arī citiem. Andris Biedriņš kļuvis par pārliecinoši labāko spēlētāju savas komandas rindās.

Pēc Barona Deivisa aiziešanas aktuāls kļuva jautājums – kurš būs gatavs uzņemties komandas līdera lomu, un ne tikai būs gatavs to darīt, bet arī izdarīs. Atbilde ir skaidra – tas ir Andris Biedriņš. Šobrīd gan izskatās, ka bez Andra, līdzjutējiem un, iespējams, Nelsona neviens cits, proti, komandas biedri tā nedomā, jo, noskatoties maču pret "Raptors", nākas secināt vienu – "karavīri" nav gatavi pieņemt faktu, ka spēles likteņa izšķiršanu varētu atdot un būtu jāatdod Andra rokās.

No otras puses, protams, ir arī "pretfaktors" – soda metieni. Ja komanda spēles izskaņā uzticas vienam basketbolistam, savam līderim, tad tai jābūt drošai par to, ka tas nesīs rezultātu jebkurā gadījumā. Šeit runa vairāk ir par Biedriņa vājāko punktu – soda metieniem. Iespējams, tajā brīdī, kad Biedriņš metīs sodiņus vismaz ar 65 vai 70 procentu precizitāti, situācija pamainīsies, un komanda uzticēsies Andrim mača izskaņās. Iespējams.

Pagaidām jāsamierinās ar žēlu noskatīšanos tajā, cik neinteresanta un vienmuļa kļūst "Warriors" spēle brīdī, kad jācīnās par katru punktu spēles beigās, lai komanda izcīnītu uzvaru. Pret Toronto Andris bieži vien bija ieņēmis labu pozīciju groza apakšā vai palicis pret mazo spēlētāju, taču sagaidīt brīdi, kad pārējie komandas biedri to ieraudzīs un centīsies izmantot, bija neiespējami. Īpaši tas attiecināms uz Mageti un Haringtonu. Jā, Magete pats aktīvi devās uz grozu, gādājot pretiniekam piezīmes, un Haringtons nebija tālu no tā, lai ar saviem tālmetieniem izrautu uzvaru viesiem no Oklendas, taču - ar ko tas viss beidzās?

Pret Haringtonu vispār šķita, ka pārējiem ir nenormāls respekts. Varbūt runas par aizmainīšanu varbūt kas cits (tāds spēles uzstādījums no trenera puses), bet palika iespaids, ka tiklīdz bumba ir Haringtonam visi pārējie var iet bekot un atstāt labi plašu vietu uzbrucējam, lai tas varētu izvērsties. Iespējams, tiešām uzstādījums no trenera (kluba vadības?) puses, galu galā, ja vēlas aizmainīt Haringtonu, spēlētājam jāsakrāj labi cipariņi attiecīgās ailītēs un jāparūpējas par labām epizodēm "hailaitu" video rullītim...

Kas vēl pārsteidza? Nellija sastāva rotācija. Visi labi atceramies, ar kādu sastāvu Nelsons spēlēja iepriekš – jo īsāks, jo labāk. Aizvadītajā naktī bieži vien laukumā reizē atradās Biedriņš, Turiafs, Haringtons, Džeksons... Tieši tā – Haringtons darīja to, ko nekad iepriekš pie šī trenera nebija darījis – spēlēja ārā. Pirms sezonas svēti nosolījies, ka Biedriņš un Turiafs nebūs laukumā reizē, Nelsons vakar aptuveni pusi spēles abus noturēja laukumā vienlaicīgi un būtu turējis vēl, ja ne francūža sestās piezīmes. Tomēr jāteic, ka tandēms Biedriņš-Turiafs zem groziem rādīja pārliecinošu sniegumu. Protams, kāds iebildīs, sak, paskaties uz Boša rādītājiem, bet dažreiz tā notiks un viss, jo līgā vienkārši ir krietni labāki spēlētāji par citiem (superzvaigznes), un Bošs ir viens no tādiem. Toties O'Nīls palika uz saviem pieciem punktiem...

Pirms sezonas un pēc pirmās tās spēles klīda runas par to, cik lietderīgs saspēles vadītāja postenī ilgtermiņa būs Džeksons, taču pret Toronto izskatījās, ka Nelsons atradis vēl vienu potenciālo saspēlnieka vietas izpildītāju Azubuikes veidolā. Īsti saprotams līdz galam man tomēr nav, ar ko Džeksons (vai Azubuike) ir labāki pirmajā pozīcijā, nekā pozīcijas oriģinālie izpildītāji Demarkuss Nelsons vai Sīdžejs Vatsons. Pirmais atkal uzsāka maču pieciniekā, 12 minūšu laikā atdeva trīs piespēles, tikai reizi kļūdījās, jā, varbūt ar metieniem nedaudz nesekmējās (2p. 1/4), taču ne jau mešanai jābūt pirmā numura prioritātei.

Jā, vairāk nekā piecas reizes ilgāk nekā pirmajā spēlē laukumā sabija Vatsons, bet tās tik un tā joprojām ir tikai knapas desmit minūtes. Šajā laikā kļūdas netika pieļautas, ja piezīmes (divas) par tādām neuzskata, grozam uzbrukts precīzi (2p. ¾, s.m. 1/1), atdota piespēle, pārtverta bumba... Bet laikam labāk pret Kalderonu (16+13RP+5AB) aizsardzībā varēja darboties Džeksons vai Magete, ja jau Nelsonam ar Vatsona darbību nepietika.

1 2 55 komentāri

 +48 [+] [-]

, 2008-11-01 10:55, pirms 16 gadiem
Biedriņš kļuvis par pārliecinoši labāko spēlētāju savas komandas rindās

es teikshu, ka ta ir galejiba

  +5 [+] [-]

, 2008-11-01 10:55, pirms 16 gadiem
A ko Nelsonam darīt, ja mazo trūkst... Spēlē ar garajiem. Nu bet par to Biedra kā vilcēja lomu jau nu pārspīlēts - ja viņam dos iespēju izšķirt spēļu galotnes, tad GSW beigās vinnētu spēļu stats būs dramatisks. Iekrāmā pa rokām un tad paskatīsmies, kā galotnē viņam sodi krīt... Tas ir mazo darbs un pareizi Nelsons dara, ka uz beigām bumbu nedod Biedram, ja nav 100% štelle.

 +11 [+] [-]

, 2008-11-01 10:57, pirms 16 gadiem
jbk rakstīja: A ko Nelsonam darīt, ja mazo trūkst... Spēlē ar garajiem. Nu bet par to Biedra kā vilcēja lomu jau nu pārspīlēts - ja viņam dos iespēju izšķirt spēļu galotnes, tad GSW beigās vinnētu spēļu stats būs dramatisks. Iekrāmā pa rokām un tad paskatīsmies, kā galotnē viņam sodi krīt... Tas ir mazo darbs un pareizi Nelsons dara, ka uz beigām bumbu nedod Biedram, ja nav 100% štelle.
kādas 5 reizes bija 100% štelle! bet pārējie savtīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: mangalis

  +8 [+] [-]

, 2008-11-01 11:00, pirms 16 gadiem
Kā jau bija gaidāms bez BD buksē vēl jo vairāk tagad nav Monta,nesaprotu kābēc Belinelli vispār netiek laukumā tas viss kopā kaut kā bēdīgi izskatās

  +9 [+] [-]

, 2008-11-01 11:03, pirms 16 gadiem
Liideris laukumaa ir SJax ... zem groziem liideris ir AB, bet diemzheel tikai pirmajaa puslaikaa ... kaa pienaak 3-4 ceturdalja, taa lielaakoties AB tiek ignoreets, un pts guust peec izciiniitaam bumbaam zem groza, nevis peec komandas sadarbiibas ... kaa iemesls ir tieshaam AB soda metieni .... jo pretinieki zinot AB soda metienu precizitaati, bet kaadas domaashanas peedeejaa ceturdaljaa labaak sit sodu, nekaa ljauj AB guut 2 pts ...

Bet shonakt pirmaas 3/4 GSW speeleeja kaa komanda - paarvietoshanaas, piespeeles briivajiem, kustiiba utt ...
shausmas saakaas peedeejas 5min ... kad praktiski notika speele 1vs1 .... un visa speele aizgaaja pa dirsu ..
Slēpts komentārs: McRELE
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-11-01 11:09, pirms 16 gadiem
Biedriņš kļuvis par pārliecinoši labāko spēlētāju savas komandas rindās

kad viņs tika drāftēts uz tādu sapni nevarēja cerēt malacis, lieliski progresēja

  -1 [+] [-]

, 2008-11-01 11:11, pirms 16 gadiem
bimbambols rakstīja: komanda zaude un aizsardziba zem groza kaa seeta bez saimnieka!!!Bosh darija ko gribeja tur...
PIekrītu.
Bosh vnk noārdijās. Onīlu gan nosedza labi

  +3 [+] [-]

, 2008-11-01 11:15, pirms 16 gadiem
Warriors spēli spilgti raksuro moments pēdējās spēles minūtēs pamatlaikā, kad esot vadībā ar pāris punktiem vai punktu(īsti neatceros), pusminūtes laikā izmeta trīs sasteigtus metienus, tā vietā, lai pieturētu bumbu un spēlētu ar galvu. Tipiska Warriors spēle. Un žēl, ka tik ļoti tika spēlēta viena kombinācija spēles pēdājās minūtēs, kas manā skatījumā neko nedeva. Runa ir par to, ka Džeksonam, Haringtonam vai Maggetem iespēlē bumbu uz apspēlēšanu viens pret vienu ar muguru. Biedriņš tur regulāri uz pāris brīžiem bija brīvs, lai apspēlētu savu sedzēju vēl tuvāk grozam, bet tos brīžus, kad reāli var iespēlēt bumbu, šie spēlētāji diemzēl neredzēja.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-01 11:18, pirms 16 gadiem
McRELE rakstīja: Es atvainojos par uzbaaziibu, kas ir shii raksta autors? No wapa neredzu . Jaanis?
Andrejs Siliņš, ja man acis pareizi rāda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-01 11:22, pirms 16 gadiem
Paldies muse777

  +1 [+] [-]

, 2008-11-01 11:24, pirms 16 gadiem
taisniiba jau ir...es vakar vnk nevareju to noskatiities...vai tieshaam ir jaamet tie bezgaligi stiligie "fadeaway", vai tieshaam nevar iespelet Andzam vai iet normala caurgajienaa, kur ir saspeele?...butu Marberijs, taa lieta butu savadaka...bet nu gan jau Demarcus arii atveries...

  +5 [+] [-]

, 2008-11-01 11:29, pirms 16 gadiem
Šoreiz pasaku skaidri un gaiši, šo fufeli es pat nelasīšu. Ir nospēlētas tikai divas spēles ar pa visam savādaku komandu nekā pirms gada. Protams, GSW ielaiž tik pat daudz, ja ne vairak kā iepriekšējo gadu, un arī met no jebkuras pozīcijas, bet sezona ir tikai tikko sākusies. Labprāt gribētu redzēt objektivu verdiktu par visu pēc nospēlēta mēneša, nevis divām dienām.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-01 11:33, pirms 16 gadiem
peec divaam speeleem jau shitaadus secinaajumus veikt, nav taa kaa bishku pa aatru???

  +2 [+] [-]

, 2008-11-01 11:39, pirms 16 gadiem
Man jau liekas, ka komandai nevajag jaunu PF-lai pa to iet Turiafs. Un viņu nomainīs Vraits. Lai Goldensteita iemaina Harringtonu pret PG un rezerves C.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-11-01 11:45, pirms 16 gadiem
bimbambols rakstīja: Visu cienu autoram,bet ari virspusejs skatiens uz speli....
Es gan domaju,ka vienigais laukuma ir zvers Jackson,piepalidzot Magete,Biedrinam ir statista loma,jo vins nespej izshkirt maca likteni komandai pa labu-statista loma-iekritis bumba rokas,bus 2p!Vina konkurenti citas komandas ik speli pret Biedrinju ir vienmer galvas tiesu paraki,kada jega no double double,ja komanda zaude un aizsardziba zem groza kaa seeta bez saimnieka!!!Bosh darija ko gribeja tur...
Nevajag pārspīlēt. Bošs lielāko daļu punktu guva ar pustālajiem - no spēles un arī soda metieniem. Bumbas arī tikai 9 savāca. Nebija gluži tā, ka Kriss varēja darīt visu, ko grib. Kamēr bija Ronijs+AB - saimniekoja Goldensteita pie groziem. Te nu ir tas, par ko runāts iepriekš - citās komandās centriem ir nopietni palīgi aizsardzībā zem groziem (piem. Čandleram Vests), bet Als pārsvarā Nelsona izpratnē ir jumpshooteris. Tagad ir Ronijs, kurš palīdz Andrim, ar savu aktivitāti atbrīvo Biedriņu arī no piezīmju nastas. Nebūtu Turiafa, šodien AB būtu spiests vairāk censties bloķēt metienus un līdz ar to, visticamāk, savāktu vismaz 5 piezīmes.
Toronto komentētāji arī bija neizpratnē par spēles galotni. Viņi teica, ka visas spēles garumā GSW ļoti veiksmīgi ar spēku devušies uz grozu (Als, SJax, Maggete, Azu, AB), bet, kad jārisina mača iznākums, atkal paļaujas uz ziliem trīspunktniekiem, labi vismaz, ka pārmaiņu pēc pēdējais pamatlaika uzbrukums bija caurgājiena mēģinājums.
Man šodien patika GSW spēle labāk nekā pret NOH. Interesanti un ļoti veiksmīgi darbojās garais sastāvs, ceru ko tādu redzēt arī turpmāk un sagaidīt arī uzvaru.
ā, vēl kas - šodien varēja redzēt prātīgu Biedriņa darbību aizsardzībā. Iepriekš novērots, ka lec uz bloku bezcerīgā situācijā un sapelna piezīmes, taču šodien, kā ierasts vairumā gadījumu NBA, atdeva jau tā saucamos zaudētos punktus.

  +4 [+] [-]

, 2008-11-01 11:52, pirms 16 gadiem
Vai tad Trajkovičs neimācīja Biedriņam sodiņus mest?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-01 11:57, pirms 16 gadiem
Andris arī savāca, turklāt, ir jāmāk ieņemt pareizu pozīciju laukumā, tā lai šīs bumbas iekristu rokās. Vienreiz 10+ bumbu iekrišanu rokās varētu uzskatīt par nejaušību, taču Biedriņa gadījumā, ja viņam ļauj (treneris, piezīmes) spēlēt 30+ minūtes, tas ir teju garantēts notikums un tā vairs nav nejaušība, bet gan likumsakarība, kā jau teicu, Raptors komentētāji arī slavēja Biedriņa agresīvo, ātro, aktīvo cīņu groza tuvumā, tā ka tas neesmu tikai es, kurš būtu safanojies.

  +3 [+] [-]

, 2008-11-01 12:05, pirms 16 gadiem
Tu saki? rakstīja: Šoreiz pasaku skaidri un gaiši, šo fufeli es pat nelasīšu. Ir nospēlētas tikai divas spēles ar pa visam savādaku komandu nekā pirms gada. Protams, GSW ielaiž tik pat daudz, ja ne vairak kā iepriekšējo gadu, un arī met no jebkuras pozīcijas, bet sezona ir tikai tikko sākusies. Labprāt gribētu redzēt objektivu verdiktu par visu pēc nospēlēta mēneša, nevis divām dienām.
wo wo, ka war tagad kko spriest, un ari ti vai gsw ieklus playoff vai ne, tas ir tikai sakums.....pilnigi piekritu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2008-11-01 12:15, pirms 16 gadiem
Kamēr Biedrs stabili nelādēs sodus, viņš nekļūs par spēlētāju, uz kuru tiks spēlēts mača izskaņā līdzīgā spēlē. Andris var vilkt komandu 30-40 pirmās minūtes, bet izšķirīgajos momentos ir jāspēlē uz stabiliem sodiņu lādētājiem.
Pēc lielā čīkstiena neciešu Haringtonu. Iedomājies no sevis Kobi, kurš viens taisīs rezultātu. Labprāt viņa vietā redzētu spēlētāju, kurš vairāk uz komandu spēlētu.
Visbeidzot, ļoti gaidu Montas atgriezšanos. Viņš varētu būt viens no tiem, kas spēles galotnē izkārtotu pozitīvu rezultātu GSW.

     [+] [-]

, 2008-11-01 12:16, pirms 16 gadiem
daljeeji es shitam wisam piekriitu..!

  +3 [+] [-]

, 2008-11-01 12:21, pirms 16 gadiem
bimbambols rakstīja: Pastasti,kaa speelejot ap 40min,esot groza apaksha var nesavakt(iekrist)vismaz 10 bumbas,esot garakajam speles dalibniekam!!!!Tur pat Ivanovskis savaktu savas 15!!
Biedriņam pietiek ar 30 min. 10 bumbām. Nevajag noliegt, ir Andris ļoti labs cīnītājs par atlēkušajām. Nez kāpēc Čandleram vai Hovardam, Gārnetam neviens nepārmet, ka viņi spēj darīt to, ko dara tikai tāpēc, ka ir gari.
BTW, spēles garākais dalībnieks bija Barnjani (2,13m). Visi zinam, kā Barnjani "vāc" bumbas.

     [+] [-]

, 2008-11-01 13:07, pirms 16 gadiem
bimbambols rakstīja: Pastasti,kaa speelejot ap 40min,esot groza apaksha var nesavakt(iekrist)vismaz 10 bumbas,esot garakajam speles dalibniekam!!!!Tur pat Ivanovskis savaktu savas 15!!
vienkarsi, luk paris argumentu:
1)paskaties uz metienu precizitati ar kadu meta raptors,
2)paskaties, ko Biedrins sedza speles laika un kura vieta sis speletejs spele laukuma.
izdari secinajumus.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-01 13:39, pirms 16 gadiem
varoniz rakstīja: Biedriņš kļuvis par pārliecinoši labāko spēlētāju savas komandas rindās

es teikshu, ka ta ir galejiba
pikeriitu autors galigi safanojies...ir labs, bet sadu apgalvojumu izteikt, ir jabut biski jocigam..

  +1 [+] [-]

, 2008-11-01 13:57, pirms 16 gadiem
bimbambols rakstīja: vel viens izdevigs variants butu Andra aizmainishana piem. uz Spurs,tur butu ceriba uz lorda Stenlija viena no kausiem un lieliska iespeja treneties kopa ar Timu,savas 18min ar butu garantetas!
NBA nevar iegūt Lorda Stenlija kausu, un šogad Sanantonio pagaidām ir nekāda, 0-2 sākums, šonakt zaudēja pat Portlendai bez Odena Un AB aizmainīšana uz Spurs būtu ļaunākais murgs kāds varētu notikt. Protams, ja vien nepazūd visi spēlētāji un komanda atjaunota no nulles un Popovičš pazūd. Bet tas ir neiespējami

  -2 [+] [-]

, 2008-11-01 14:35, pirms 16 gadiem
man po par GSW,galvenais ka Heat vakar sagrāva Knics un Wade ir mans favorīts uz MVP šosezon,kā arī šodien skatīšos Rockets pret Thunder,jābūt trešajai uzvarai,bet kas attiecas uz GSW,jābūt realistiem un playoff šogad nespīd,jo GSW nav progresējuši un Deivis izmaiņa vel sāpes,arī kad Eliss atgriezīsies GSW būs jau 5-25

     [+] [-]

, 2008-11-01 15:41, pirms 16 gadiem
Pareizi autors raksta par problēmu ar soda metienu izpildi- galotnē tadam spēlētājam vnk nedrīskt uzticēt bumbu uzbrukumā, pret viņu uzsit sodu un pretinieki ir viegli atguvuši bumbu sava uzbrukuma veidošanai. Bet ir vēl viena problēma: stabila pustālā metiena neesamība Andra arsenālā. Uz Boša fona tas bija redzams jo spilgti: kāpēc Bošs tik daudz puktus gūst? A tāpēc, ka ir bīstams no jebkuras vietas līdz pat 6 metri no groza- ja viņu nesegs tālu, viņš vnk iemet brīvu pustālo, a ja sedz cieši, Bošs vieglāk iet caurgājienā. Ko gan AB var izdarīt 6 m attālumā no groza ar bumbu? Praktiski neko vairāk par piespēli.
Tāpēc nevar arī komandas biedriem pārmest nespēlēšanu uz Andri galotnē- pats pie tā viņš vien ir vainojams.
1 2 55 komentāri