Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Janičenokam un "Upim" izglābties neizdodas

Janičenokam un "Upim" izglābties neizdodas
Janičenokam pirmā sezonas puse
neveiksmīga. Foto: fortitudo.it

Itālijas čempionātā desmito neveiksmi piedzīvojusi Boloņas "Upim", kas ar rezultātu 66:72 savā laukumā piekāpās Eirolīgā spēlējošajai Milānas "Armani Jeans".

Šodienas pēcpusdienā Boloņā savā starpā tikās vienas no tituliem bagātākajām Itālijas vienībām, kuras šosezon pārsteidzošā kārtā rāda bālu sniegumu. ULEB kausā spēlējošā Boloņas "Upim" (bijusī "Climamio"), kas 2005. gadā uzvarēja Itālijas čempionātā, atrodas turnīra tabulas 12. pozīcijā pēc 16 aizvadītajām kārtām, bet Eirolīgas B grupas priekšpēdējā vietā esošā Milānas "Armani Jeans" ieņem tikai vienu pozīciju augstāk ar tādu pašu bilanci - septiņas uzvaras un deviņi zaudējumi.

Jau pēc nospēlētām septiņām minūtēm viesu pārsvars sasniedza plus 14 (7:21), lielā mērā pateicoties bijušā Serbijas izlases spēlētāja Dušana Vukcēviča precizitātei. "Armani Jeans" nostiprināja vadību vēl vairāk, un pēc pirmā puslaika rezultāts uz tablo rādīja 49:27 Milānas kluba labā, kas Itālijas čempionātā triumfējusi 25 reizes (pēdējoreiz 1996. gadā).

Otrajā puslaikā mājinieki laukumā nāca jau krietni motivētāki, samazinot "Armani Jeans" vadību līdz mīnus 15 (45:60) pirms pēdējās ceturtdaļās. Pēc Kristapa Janičenoka precīzā tālmetiena sešas minūtes pirms spēles beigām "Upim" pietuvojās līdz mīnus desmit (52:62). Jāpiebilst, ka septiņu minūšu laikā viesi spēja gūt vien divus punktus, un Boloņas saspēles vadītāja Dāvida Lammas metiens Milānas pārsvaru samazināja līdz trīs punktiem (59:62). Tomēr laimīga izglābšanās mājiniekiem neizdevās (arī Janičenoka divi pēdējie metieni lidoja garām mērķim), piedzīvojot desmito zaudējumu sezonā ar 66:72.

Kristaps Janičenoks spēli sāka starta pieciniekā, nospēlēja 20 minūtes, guva astoņus punktus (divpunktnieki 2/6, tālmetieni 1/3, soda metieni 1/1), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra divas piespēles, izpildīja trīs rezultatīvas piespēles, kā arī pieļāva trīs kļūdas.

Salīdzinājumā ar Terāmo "Siviglia Wear" pavadīto sezonu Janičenoka spēles laiks pēc Itālijas čempionāta pirmā apļa spēlēm sarucis par desmit minūtēm (no 27 uz 17), bet gūto punktu skaits pat divas reizes (no 12,2 uz 6,0), tāpat samazinājies arī izpildīto metienu skaits vidēji spēlē. Lielāka konkurence Boloņas klubā un uzkrātais fiziskais nogurums pēc Eiropas čempionāta noteikti ir iemesls Janičenoka izpildījuma nestabilitātei. Tāpat latviešu uzbrucēju pēdējās spēles vajājušas muguras problēmas.

Izmantotie resursi:
www.legabasket.it

     [+] [-]

, 2007-12-30 14:56, pirms 16 gadiem
33% no spēles... drusku par maz spēlētājam kurš skaitās snaiperis! Cerams ka tagad ar lielāku spēles laiku iespēlēsies un uzlabos sniegumu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2007-12-30 15:13, pirms 16 gadiem
tik ilgs laiks jau pagājis, bet vēl EČ noguruma sekas...nu tas izklausās vairāk nekā smieklīgi. Citi līderi kaut kā neizskatās noguruši.

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 15:17, pirms 16 gadiem
organismam ir jāatiet no slodzēm, bet gan Blūma, gan Janičenokam praktiski jau nedēļu pēc EČ beigām bija jāierodas savos klubos un jāsāk gatavošanās, ar ko tas beidzās..Blūms traumēja apakšstilba muskuli, Janičenokam sākas muguras problēmas (lielakajā vairumā gadījumā raksturo pārslodzi), līdz ar to sanāk svārstīšanās, protams, arī treneris variēja ar sastāvu, meklēja istos variantus, kas ietekmēja sniegumu

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 15:57, pirms 16 gadiem
Come on, jāmaina klubs !

  -1 [+] [-]

, 2007-12-30 16:31, pirms 16 gadiem
nu tad tam ir noteikti bijusi ietekme uz sezonas sākumu, bet ne uz nestabilitāti šodien.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja