Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Butjankovs ar iespaidīgu "double-double" palīdz izcīnīt negaidītu uzvaru

Andrejs Siliņš

Butjankovs ar iespaidīgu "double-double" palīdz izcīnīt negaidītu uzvaru
Artjoms Butankovs. Foto: Burevestnik Yaroslavl

Krievijas superlīgā basketbolā otrdien Artjoms Butjankovs izcēlās ar 24 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, palīdzot Jaroslavļas "Burevestnik" ar 67:66 savā laukumā uzveikt vienu no turnīra līderēm Sanktpēterburgas "Spartak".

"Spartak" līdz šim mačam bija izcīnījusi septiņas uzvaras deviņās spēlēs un Jaroslavļā ieradās kā otrā labākā turnīra komanda, kamēr Butjankova pārstāvētā "Burevestnik" deviņos mačos bija izcīnījusi vien divas uzvaras un atradās priekšpēdējā 15. vietā. Tomēr, pateicoties lieliskam Butjankova sniegumam, mājinieki lieliski iesāka maču un turējās vadībā lielāko tā daļu. Izskaņā viesiem bija iespēja izraut uzvaru, taču pēdējā uzbrukumā Sanktpēterburgas ārējais spēlētājs, palicis viens pret vienu ar Butjankovu, nespēja apspēlēt Latvijas spēka uzbrucēju, meta pāri rokām grūtu pustālo metienu, kas mērķi nesasniedza, un "Burevestnik" izcīnīja trešo uzvaru sezonā - 67:66.

Artjoms Butjankovs aizvadīja savu otro spēli Jaroslavļas komandas sastāvā un kļuva par uzvaras galveno kaldinātāju - 26 laukumā pavadītajās minūtēs Artjoms guva 24 punktus (2p. 7/9, 3p. 0/2, s.m. 10/12), izcīnīja 14 atlēkušās bumbas (sešas no tām uzbrukumā), izprovocēja desmit piezīmes, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un saņēma vienu piezīmi.

Butjankovs pagājušajā sezonā Vladivostokas "Spartak Primorye" rindās izcīnīja Krievijas superlīgas čempiontitulu, bet jauno sezonu sāka "VEF Rīga" rindās. Novembrī Butjankovs nevienojās ar Rīgas komandu par sadarbības turpināšanu, vienu maču aizvadīja "Jūrmalas" rindās un tad atgriezās Krievijas superlīgā, parakstot līgumu ar "Burevestnik".

Izmantotie resursi:
https://russiabasket.ru/

  +6 [+] [-]

, 2018-11-27 20:23, pirms 5 gadiem
Vainu līmenis tur zems vai arī Gailītis neprata izmantot pareizi Butjankovu?

  +5 [+] [-]

, 2018-11-27 20:35, pirms 5 gadiem
Otrais variants. Un nav ne pirmais, ne pēdējais... Gan jau būs vēl!

  -3 [+] [-]

, 2018-11-27 21:16, pirms 5 gadiem
wolmar rakstīja: Otrais variants. Un nav ne pirmais, ne pēdējais... Gan jau būs vēl!
Un Tu uzskati, ka zemāks līmenis nekādi tur neietekmē, ja?

  -1 [+] [-]

, 2018-11-27 21:21, pirms 5 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vainu līmenis tur zems vai arī Gailītis neprata izmantot pareizi Butjankovu?
kaut kas no abiem, lai gan viņš spēlēja ar lielu enerģiju. Iespējams, ka patraucēja tas, ka uz viņu nespēlēja un viņam bija jābūt rezervistam aiz Gražuļa.