Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strēlnieks tuvojas finālam Vācijā, Siliņš pirmoreiz iekļūst Itālijas pusfinālā

Rolands Eliņš

Strēlnieks tuvojas finālam Vācijā, Siliņš pirmoreiz iekļūst Itālijas pusfinālā
Darjušs Lavrinovičs un Ojārs Siliņš
Foto: LaPresse/Scanpix

Vācijas BBL pusfinālā otro uzvaru izcīnīja Jāņa Strēlnieka pārstāvētais klubs "Brose Baskets", bet Itālijas pusfinālā iekļuvis Ojārs Siliņš un "Grissin Bon Reggio Emilia" vienība, nodrošinot dalību nākamās sezonas ULEB Eiropas kausa izcīņā.

Vācija

"Brose Baskets" šodien mačā vēl pēc trim ceturtdaļām bija desmit punktu iedzinējos pret "Ratiopharm", kas būtu nozīmējis 1:1 sērijā. Tā vietā Jāņa Strēlnieka pārstāvētā komanda prata atspēlēties un izraut uzvaru 81:80, kas ļāvis sērijā līdz trim uzvarām panākt 2:0 un pietuvoties finālam.

Strēlnieks šovakar laukumā pavadīja 30:56 minūtes, kuru laikā trāpīja 2/4 divpunktu metieniem, 1/5 tālmetieniem un abus soda metienos, kopā savācot deviņus punktus. Latvijas saspēles vadītājs arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles un pieļāva vienu kļūdu.

Itālija

Savukārt Itālijas A sērijas pusfinālā pirmo reizi kluba vēsturē iekļuva "Grissin Bon Reggio Emilia", kas sērijas izšķirošajā piektajā spēlē ar 86:62 pārspēja "Enel Brindisi", sērijā svinot panākumu ar 3-2.

Ojārs Siliņš devās laukumā pamata pieciniekā, spēlēja trešā un ceturtā numura pozīcijās, laukumā pavadīja 34 minūtes, kuru laikā guva sešus punktus (2p. 0/2, 3p. 2/3), izdarīja divas rezultatīvas piespēles, savāca trīs atlēkušās bumbas un bloķēja vienu pretinieku metienu. Ojāram esot laukumā, Redžo komanda apspēlēja pretinieku ar 26 punktiem, kas bija labākais rādītājs komandā.

"Reggio" vienība, kas pēc uzvaras FIBA Izaicinājuma kausā pagājušajā gadā šosezon debitēja ULEB Eiropas kausā, labāko četriniekā iekļuva otro reizi kluba 40 gadu ilgajā vēsturē un pirmo reizi pēc 17 gadu pārtraukuma. Pateicoties iekļūšanai labāko četriniekā, Redžo klubs nodrošinājis dalību Eiropas kausa izcīņā arī nākamsezon.

Pusfinālā Siliņa komanda mērosies spēkiem ar regulārā turnīra otro labāko komandu "Umana Reyer Venezia", kas ceturtdaļfinālā ar 3-2 pieveica Meta Vorlda Pīsa pārstāvēto "Acqua Vitasnella Cantu". Otrā pusfinālu sērijā čempiontitula aizstāvētāja Milānas "EA7 Emporio Armani" tiksies ar "Banco di Sardegna Sassari". Pirmās spēles paredzētas jau piektdienas vakarā Venēcijā. Sērija ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Izmantotie resursi:
Beko BBL - 2015-05-27 ULM-BAM
Legabasket

     [+] [-]

, 2015-05-28 00:02, pirms 9 gadiem
Spēļu laiki mūsējiem pieklājīgi, tik gribētos, lai vairāk punktiņi(precizitāte labāka)..

     [+] [-]

, 2015-05-28 00:03, pirms 9 gadiem
priecē Siliņa 34min.

     [+] [-]

, 2015-05-28 00:56, pirms 9 gadiem
lieliska zinja tiem kas silinja vietaa uz izlasi suuta janichenoku vai kaadu citu - taaaads speeles laiks un lietderiiba izskiroshajaa itaalijas pleiofu speelee!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 06:37, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: lieliska zinja tiem kas silinja vietaa uz izlasi suuta janichenoku vai kaadu citu - taaaads speeles laiks un lietderiiba izskiroshajaa itaalijas pleiofu speelee!
Par Siliņa vietu izlasē varēsim runāt tad, kad viņš uzskatīs par vajadzīgu ierasties uz izlases treniņnometni...

Janičenoks, runājot Bagatska vārdiem, ir vienīgais snaiperis Latvijas basketbolā. Viņa dalību izlasē var izjaukt tikai traumas vai lielas neveiksmes.

  +4 [+] [-]

, 2015-05-28 08:03, pirms 9 gadiem
Ja mēs esam pilnīgi godīgi tad LV izlasē ir bijis tikai viens snaiperis un tas bija Bagijs, bet nu čalis arī izmeta 1000 metienus dienā, visas iespējas līdz viņam aizvilkt bija Sandim Valteram, bet nu diemžēl attieksme, trešā nr. pozīcijā jau šobrīd izlasei ir tikai 3 varianti Timma, Janičēnoks un Siliņš. Bertāns traumēts līdz ar to ir liela varbūtība ka izlasē tiek visi trīs.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 10:11, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Ja mēs esam pilnīgi godīgi tad LV izlasē ir bijis tikai viens snaiperis un tas bija Bagijs, bet nu čalis arī izmeta 1000 metienus dienā, visas iespējas līdz viņam aizvilkt bija Sandim Valteram, bet nu diemžēl attieksme, trešā nr. pozīcijā jau šobrīd izlasei ir tikai 3 varianti Timma, Janičēnoks un Siliņš. Bertāns traumēts līdz ar to ir liela varbūtība ka izlasē tiek visi trīs.
Vel ir Kusiks, domaju Bagatskis noteikti vinu ieklaus kandidatos!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 11:45, pirms 9 gadiem
Edgars rakstīja: Ja mēs esam pilnīgi godīgi tad LV izlasē ir bijis tikai viens snaiperis un tas bija Bagijs, bet nu čalis arī izmeta 1000 metienus dienā, visas iespējas līdz viņam aizvilkt bija Sandim Valteram, bet nu diemžēl attieksme, trešā nr. pozīcijā jau šobrīd izlasei ir tikai 3 varianti Timma, Janičēnoks un Siliņš. Bertāns traumēts līdz ar to ir liela varbūtība ka izlasē tiek visi trīs.
Vēl jau Kuksiks... Man ir aizdomas, ka Siliņš šogad nebūs sastāvā, lai gan čalis var spēlēt arī 4. pozīcijā, lielisks melnā darba darītājs, tomēr pie šīs 3. - 4. numuru pārbagātības... cita lieta, ja viņš teicami sevi pārādīs pārbaudes spēlēs, ja kāds cits atkal taisni pretēji - būs neiedomājami slikts. Citādi es domāju, ka brauks Kuksiks, Timma, Janičenoks.

Par Bagiju - jā, īsta truļu mašīna mums bija. No jaunās paaudzes tikai Dāvī redzu iespēju kļūt par jauno truļu mašīnu (zelta roku), tik metiens jānostabilizē, katrā gadījumā, viņa mešanas maniera atgādina īstu artilēriju. Bauda skatīties, tik žēl, ka Arēna nedabūs to izbaudīt šogad.

     [+] [-]

, 2015-05-28 12:21, pirms 9 gadiem
Strēlnieks ļoti gudru basketbolu spēlē, tāpēc ir tās 30min.
Izkārtoja pilnīgu brīvu tālmetienu, kā arī sajauca pretiniekiem galvas(pēdējā uzbrukumā), izveidojot aizsegu- otram aizsargam
To arī LV izlasē vajadzētu praktizēt

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 13:31, pirms 9 gadiem
asinsdesa rakstīja: lieliska zinja tiem kas silinja vietaa uz izlasi suuta janichenoku vai kaadu citu - taaaads speeles laiks un lietderiiba izskiroshajaa itaalijas pleiofu speelee!
Sāksim ar to, ka Janičenokam un Siliņam ir pilnīgi atšķirīgi pienākumi laukumā. Spriežot pēc statistikas un trenera uzticības, tad Siliņš ir tipisks aizsardzības spēlētājs. Savukārt, Janičenoks ir "metējs" un komandas uzkurinātājs.
Šajā izlases modelī, šķiet Janičenoks drīzāk būs 2.nr. pozīcijā, jo 3.nr šogad ir bagāts ar labiem spēlētājiem. Starp citu arī šeit nepieminētais Mejeris (3/4 nr.), kurš finālsērijā rāda ļoti labu sniegumu un ja godīgi, ir mans finālsērijas MVP favorīts.

Bet par rakstu. Tiešām prieks par abiem čaļiem un jācer viņus sagaidīt ar augstākā kaluma bleķiem ap kaklu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-28 14:58, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Janičenoks neies par 2 numuru un tāpat Mejeris nespēlēs kā 3nr......pie tam aizmirsāt par Jāni Bērziņu, kurš, pēc intervijām spriežot, ir iekļuvis Bagatska redzes lokā....Kā universāls spēlētājs, kurš spēlē no 1 nr. līdz 3nr. pozīcijām

Kas saistās ar Siliņu, tad viņa gadījumā nevajag aizmirst, ka visticamāk izlases nometnē arī Smits būs
Un arī Šmits Tas labi, būs ļoti interesanti sekot līdzi sastāva peripētijām. Bet nu Silinš top par vienu no tiem spēlētājiem, ar kuriem tiek izcīnītas lielas uzvaras - nemanāms, bet dara ļoooti daudz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-28 17:47, pirms 9 gadiem
Pa 5 es šogad nelaistu ne Meijeri, ne Zaķi pat Šelīti.. Varbūt, ka pa 5 ir jālaiž Bērzs + Freimis + Smits + Šmits(visi var iemest sodiņu un ielikt layup) atšķirībā no tās brigādes..