Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Štālbergs apstiprināts par "Nizhny Novgorod" galveno treneri

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Štālbergs apstiprināts par "Nizhny Novgorod" galveno treneri
Artūrs Štālbergs
Foto: nn-basket.ru

Latvijas basketbola izlases galvenā trenera asistents Artūrs Štālbergs apstiprināts par "Nizhny Novgorod" galveno treneri, līgums noslēgts uz vienu sezonu, šodien informē krievu vienība.

Kā jau ziņots, līdzšinējais galvenais Ainars Bagatskis pēc divu gadu darba nolēma pamest šo klubu. Aizvadītajā sezonā Bagatskim Ņižņijnovgorodā palīdzēja vēl divi latvieši - galvenā trenera asistents Artūrs Štālbergs un fiziskās sagatavotības treneris fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins.

Artūrs Štālbergs: "Gribētos pateikties kluba vadībai par doto iespēju apliecināt sevi jaunā amatā. Lēmums par palikšanu Ņižņijnovgorodā neapšaubāmi ir viens no svarīgākajiem lēmumiem manā karjerā. Esmu loti priecīgs, ka pirmoreiz ieņemšu galvenā trenera posteni tieši šajā klubā. Vēlos izteikt pateicību arī Ainaram Bagatskim, kurš pirms diviem gadiem mani uzaicināja uz Ņižņijnovgorodu un deva iespēju šeit strādāt."

Kluba valdes priekšsēdētājs Sergejs Panovs: "Pēdējos divos gados Artūrs mūsu komandā ieņēma galvenā trenera Ainara Bagatska asistenta amatu un spēlēja nozīmīgu lomu. Kad galvenais treneris bija aizņemts Latvijas izlasē, viņš praktiski patstāvīgi vadīja komandas gatavošanos sezonai. Vērojot viņa darbības, mēs secinājām, ka viņš ir spējīgs stāties aizgājušā Bagatska vietā. Artūram ir veiksmīga darba pieredze ar jaunatni. Viņš iekļaujas mūsu kluba filozofijā. Strādājot šeit, viņš ir spējis veiksmīgi kontaktēties ar spēlētājiem un iekarot autoritāti komandā."

Artūrs Štālbergs trenera gaitās aizvadījis sešas sezonas, kuru laikā strādājis četros klubos Latvijā, Ukrainā un Krievijā. Klubu līmenī Štālbergs līdz šim veicis otrā trenera pienākumus, bet galvenā trenera groži viņam uzticēti pirmo reizi. 2013. gadā Štālberga vadītā Latvijas U20 vīriešu basketbola izlase Tallinā izcīnīja sudraba medaļas Eiropas čempionātā, sasniedzot labāko panākumu valsts jaunatnes basketbola vēsturē. Štālbergs tika atzīts par 2013. gada labāko basketbola treneri Latvijā. Sākot no 2013. gada vasaras, Štālbergs ir Bagatska palīgs Latvijas valstsvienībā, palīdzot tai izcīnīt labākos rezultātus pēdējo 15 gadu laikā. Eiropas čempionātā Slovēnijā latvieši ierindojās 11. vietā, bet 2015. gadā Rīgā un Lillē pakāpās uz astoto vietu, vēlāk iegūstot tiesības spēlēt Rio kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
nn-basket.ru

  +3 [+] [-]

, 2016-05-26 15:43, pirms 8 gadiem
Lai veicas..

  +9 [+] [-]

, 2016-05-26 15:48, pirms 8 gadiem
Lai veicas turpmakajā karjerā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-05-26 16:43, pirms 8 gadiem
Redneck rakstīja: Prieks, ka mūsu jaunie treneri sāk pieteikt sevi eiropā!
Gribēji teikt - Krievijā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-05-26 17:25, pirms 8 gadiem
HMB-PC2016 rakstīja: He he jaunpupa pakalpins atkla jebkuraa diennakts laikaa iesmirdina savu plutku pie basketa rakstiem. Tas nekas ka pats staasta ka ir kkads varaklaanu santehnikis/sagadnieks

P.S. jauka pasaka, labi ka tu pats tam tici
P.S.S. cik jaunpups tajos kaulos pa menesi atmet???
Viņš ir kačigarkas pārvaldnieks, vienreiz tā teica!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-26 23:16, pirms 8 gadiem
Nu, paskats gan latviesu puisim gluzi ka no Kadirovu klana Groznija... Raudzisim, kas tur Stalbergam sanaks, jo vien lieta ir labi skautot, otra - un pavisam cita - but par galveno ledlauzi. Bet - lai veicas!