Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Peineram desmit punkti pret "Rytas", Butjankovs tuvojas Superlīgas finālam

Rolands Eliņš

Peineram desmit punkti pret "Rytas", Butjankovs tuvojas Superlīgas finālam
Žanis Peiners
Foto: Karolis Kavolelis/BC Lietkabelis

Lietuvas Basketbola līgā Žaņa Peinera pārstāvētais „Lietkabelis” spēlē pret „Lietuvos Rytas” ielaida 40 punktus ceturtdaļā un cieta zaudējumu ar 83:104.

Žanis Peiners šodienas spēlē laukumā pavadīja 24 minūtes, kuru laikā sakrāja desmit punktus (1p. 5/5, 2p. 1/3, 3p. 1/1). Viņam arī divas atlēkušās bumbas un divas piezīmes, bet četras reizes „Rytas” basketbolisti pārkāpa noteikumus pret viņu. Žanis pieļāva trīs kļūdas un bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa +/- rādītājs bija -14.

Ramūna Butauta vadītais „Lietkabelis” aizvadīja veiksmīgu pirmo puslaiku pret Lietuvas līgas vicelīderi, iegūstot vadību 45:36, bet pilnīgi visi iepriekšējie pūliņi pazuda ļoti neveiksmīgā trešajā ceturtdaļā, kurā „Rytas” uzvarēja ar 40:18. Tas pilnībā mainīja spēles gaitu, un „Lietkabelis” beigās cieta sakāvi ar 83:104.

Kopvērtējumā „Lietkabelis” ar 20 uzvarām 34 spēlēs ieņem ceturto vietu, no priekšā esošās „Neptūnas” atpaliekot par trim uzvarām, līdz ar to labāko trijnieku „Lietkabelim” atlikušajās divās spēlēs neizdosies aizsniegt.

Lietuvā zaudējumu cieta arī Artūra Ausēja pārstāvētā „Pieno Žvaigždes”, ar 85:103 viesos piekāpjoties „Alytaus”. Ausējs 19 minūtēs guva deviņus punktus (1p. 3/3, 2p. 0/2, 3p. 2/7). Latviešu basketbolistam arī pa vienai atlēkušajai bumbai, rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai, kā arī divas kļūdas.

„Pieno Žvaigždes” saglabā sesto vietu kopvērtējumā un jau garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs, kamēr „Alytaus” šī bija svarīga spēle, lai pacīnītos par „play-off”.

Krievijas Superlīgas pusfinālā Artjoms Butjankovs palīdzēja „Spartak-Primorye” ar 94:70 pieveikt „Temp Sumz Revda”, panākot sērijā līdz trim uzvarām 2-1 savā labā. Butjankovs 29 minūtēs tika pie sešiem punktiem (1p. 4/6, 2p. 1/3, 3p. 0/1), savāca sešas atlēkušās bumbas, taču arī saņēma četras personīgās piezīmes.

„Valka/Valga”, kas vēl vakar aizvadīja spēli Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfinālā, šodien jau spēlēja Igaunijas līgas „play-off”, un šāda pārklāšanas komandai veiksmi nav nesusi. Vakar ar 79:94 tika zaudēts Ogrei, bet šodien ar 66:90 tika ciesta sakāve pret „Parnu”, kas noveda arī pie zaudējuma visā sērijā un izstāšanās no Igaunijas līgas izslēgšanas spēlēm.

14 punktus Valkas un Valgas komandai šodien guva Edgars Lasenbergs, bet pa 13 pievienoja Toms Leimanis un Māris Ziediņš, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Ajakava ja tulemused
40 taškų per kėlinį Panevėžyje pelnęs „Lietuvos...