Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Jakovičs: ""Budivelnyk" vēlas atgriezties Eirolīgā"

Jakovičs: ""Budivelnyk" vēlas atgriezties Eirolīgā"
Ingus Jakovičs uzbrūk grozam. Foto: VareseSport

Pazīstamajam Ukrainas basketbola klubam Kijevas "Budivelnyk" ir augstas ambīcijas, un tas vēlas tuvākajās sezonās atgriezties ULEB Eirolīgā, pēc pievienošanās šai vienībai portālam Sportacentrs.com atklāja latviešu aizsargs Ingus Jakovičs. Viņš ar šodienu oficiāli ir Kijevas kluba spēlētājs, kur noslēgs šo sezonu, turklāt viņš būtu gatavs tur uzkavēties arī ilgāk.

Jakovičs jau kopš 2019. gada spēlēja Itālijas klubā "Varese", tomēr šonedēļ to atstāja un vienojās par sadarbību ar "Budivelnyk", ko vada latviešu speciālists Igors Miglinieks. Kijevā basketbolists ieradīsies pirmdien, bet pirms tam pāris dienas padzīvos Latvijā, lai pirmo reizi satiktu savu nupat dzimušo meitu.

"Itālijā komandā var būt pieci leģionāri, bet mēs Varēzē bijām seši. Klubs izvēlējās vairāk spēlēt ar garajiem spēlētājiem, tāpēc vienam mazajam bija jāpaliek malā. Paši man viņi īsti neko nestāstīja, bet vairākos itāļu portālos lasīju, ka klubs grib tikt no manis vaļā vai arī līdz sezonas beigām vairs nepieteiks spēlēm," uz sprunguļiem kluba komunikācijas ritenī parādīja Jakovičs. "Sakarā ar meitas piedzimšanu teicu, ka mums jāpanāk vienošanās, un tad varu braukt mājās un laiku līdz nākamajai sezonai tādā gadījumā pavadītu Latvijā. Audzinātu meitu un gatavotos sezonai. Tomēr jau pēc pāris stundām man zvanīja aģents, kurš teica, ka ir variants braukt pie Miglinieka uz Ukrainu. Nebija daudz laika domāt, jo tā bija pēdējā diena, kad Ukrainā drīkst pieteikt spēlētājus. Izlēmu, ka vajadzētu pamēģināt."

Varēzes klubam šī sezona ir neveiksmīga – tikai piecas uzvaras 18 spēlēs, kas liek atrasties turnīra tabulas pašā pagrabā. Pat ar argentīniešu leģendu Luisu Skolu sastāvā. Pats Jakovičs šosezon vidēji mačā Itālijā iemeta astoņus punktus, bet iepriekšējā sezonā viņš guva desmit. Tiesa, arī latvietis sezonas laikā smagi esot saslimis ar Covid-19, kā rezultātā trīs nedēļas pavadījis gultas režīmā.

"Pirmā sezona Varēzē vispār bija ļoti laba. Nācu no soliņa un 20-25 minūtēs praktiski vienmēr izmantoju savas iespējas. Man ļoti patīk spēlēt pie pilnām tribīnēm, kaut ko tādu sajutu pirmo reizi. Uzreiz cita enerģija un vēlme spēlēt basketbolu," Jakovičam laiks Varēzē atmiņā paliks ar labām emocijām. Viņš neslēpa, ka grūti atstāt šo vietu, jo sadzīve bijusi patīkama, kaut gan rezultāti šosezon – nepatīkami.

"Neveiksmēm ir vairāki iemesli. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, ir krities budžets. Pašā sezonas sākumā komandu pārņēma jauns treneris [Masimo Buleri], kuram ir tikai trīs gadu pieredze. Uzskatu, ka viņam vēl daudz jāattīstās un jāmācās. Ja komandā ir tik jauns treneris un veterāns Skola, kuram šķiet, ka viņš varētu būt viņam treneris, tad ir brīžiem sarežģīti," neslēpa Jakovičs, kurš piebilda, ka šosezon viņam pašam bijis mazāk iespēju izcelties nekā pirms tam.

Jakovičs uzskata, ka "Varese" kļūdījās ar trenera maiņu, turklāt pēc tik biežāk neveiksmēm mierā neesot arī komandas līdzjutēji, kuri ir nākuši uz treniņiem un veltījuši ne tos laipnākos vārdus.

"Tomēr tik traki kā futbolā nav. Esmu dzirdējis visādus stāstus, tāpēc Varēzē bija diezgan mierīgi. Tas nebija nekas, jo džeki stāstīja, ka bijuši gadījumi, kad pēc atbraukšanas no izbraukuma spēlēm uz viņu automašīnām bijuši izkārnījumi," norādīja Jakovičs.

Aprīlī Jakovičam apritēs 28 gadi, bet vasarā viņš ar Varēzes klubu noslēdza līgumu pēc sistēmas 1+1. Interese par viņu esot bijusi arī no Spānijas augstākās līgas, taču piedāvājumi bijuši par mazām summām. Savukārt Kijevā viņš pelnīs vairāk nekā Varēzē. Tiesa, medijos izskanējusī informācija, ka viņa atalgojums tagad būšot divreiz lielāks, esot nedaudz pārspīlēta. Tomēr tik un tā kontrakts finansiāli esot ļoti labs.

"Biju tiešām gatavs beigt sezonu. Ja būtu jābrauc uz citu Ukrainas komandu, varbūt neaizbrauktu. Lēmums bija jāpieņem ātri. Par labu nāk tas, ka tur strādā Miglinieks, protams, arī finansiālā puse bija būtiska. Vēl arī "Budivelnyk" ir lieli nākotnes plāni. Ja sevi tur parādīšu, ir iespēja, ka varētu līgumu pagarināt. Esmu dzirdējis, ka "Budivelnyk" tuvākajos gados grib atgriezties Eirolīgā, bet nākamajā sezonā vēl spēlēs zemāka līmeņa Eirokausos. Mērķi esot lieli," par daudzsološajām perspektīvām Kijevā stāstīja Jakovičs.

Lai arī "Budivelnyk" komanda Ukrainas čempionātā atrodas tabulas viducī, pēdējās nedēļās tā uzvaras sākusi krāt vienu pēc otras. Jakovičs pauda, ka vienība šosezon varētu pacīnīties arī par čempiontitulu. Kopvērtējuma pirmajā vietā tikmēr ir cita latviešu speciālista Ainara Bagatska trenētā "Kyiv".

Plašāku sarunu ar Jakoviču skaties rītvakar Sportacentrs.com TV raidījumā "Sports tuvplānā". Viņš runās arī par to, kā ir spēlēt vienā komandā ar argentīniešu leģendu Luisu Skolu, un dalīsies pārdomās par Latvijas izlasi.

     [+] [-]

, 2021-02-25 18:39, pirms 3 gadiem
Nopietni? UZ Eirolīgu???
Hahahaha