Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Strautiņš varētu atgriezties A sērijā un pievienoties Jakoviča pārstāvētajai "Varese"

Agris Suveizda

Strautiņš varētu atgriezties A sērijā un pievienoties Jakoviča pārstāvētajai "Varese"
Artūrs Strautiņš. Foto: apudine.it

Itālijas basketbola klubā "Varese" nepaliks Igaunijas izlases uzbrucējs Sīms Sanders Vene, kurš nolēmis atgriezties Spānijas "Fuenlabrada", un pašlaik, kā ziņo Itālijas mediji, galvenais kandidāts uz igauņa atbrīvoto pozīciju esot latvietis Artūrs Strautiņš, kurš Itālijā neskaitās leģionārs.

2018. gada vasarā Strautiņš parakstīja trīs gadu līgumu ar "Trieste", bet šoziem viņu izpirka otrās līgas klubs "Udine". Sezonas pirmajā daļā A sērijā Strautiņš sāka trīs no piecpadsmit spēlēm un vidēji 11,2 minūtēs tika pie 2,1 punkta un 1,7 atlēkušajām bumbām. Savukārt "Udine" sastāvā Strautiņš paguva aizvadīt sešus mačus, vidēji 24,3 minūtēs izceļoties ar 11,7 punktiem, 4,3 atlēkušajām bumbām un 1,5 rezultatīvām piespēlēm.

Ja 21 gadu vecais Strautiņš var spēlēt otrā un trešā numura pozīcijās, tad Vene ir trešā un ceturtā numura spēlētājs. 29 gadus vecais igaunis šosezon sāka 19 spēles un vidēji 25,5 minūtēs tika pie 10,8 punktiem, 4,2 atlēkušajām bumbām un 2,3 rezultatīvām piespēlēm. "Varese" ar bilanci 9-10 līdz pandēmijai atradās desmitajā pozīcijā.

Pirmo sezonu Varēzē aizvadīja latviešu saspēles vadītājs Ingus Jakovičs. Visās 19 cīņās izgājis uz maiņu, Jakovičs vidēji 18,1 minūtē atzīmējās ar 9,8 punktiem, 1,8 rezultatīvām piespēlēm un 1,8 atlēkušajām bumbām. Latvijā atgriezies no Ņižņijnovgorodas, trīs sezonas pirms došanās uz Itāliju Jakovičs aizvadīja "Ventspilī". Aprīlī Jakovičam apritēja 27 gadi. Pagaidām nav zināms, vai līgums ar Jakoviču tiks pagarināts arī uz nākamo sezonu.

Izmantotie resursi:
https://www.varesenews.it/2020/05/l...
https://sportando.basketball/varese...