Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmits pirms NBA drafta gūst traumu un nespēlēs trīs nedēļas

Rolands Eliņš

Šmits pirms NBA drafta gūst traumu un nespēlēs trīs nedēļas
Rolands Šmits
Foto: Fuenlabrada

Latvijas jaunais basketbolists Rolands Šmits guvis kājas pirksta traumu un būs spiests izlaist vairākas spēles Spānijas ACB līgas regulārās sezonas noslēgumā.

Rolands Šmits piedzīvojis kaula lūzumu labās kājas pirkstā, kas liks viņam izlaist apmēram trīs nedēļas jeb nespēlēt līdz maija vidum, turklāt uzsvērts, ka norādītais termiņš ir visai aptuvens Viņa pārstāvētajai „Fuenlabrada” vienībai regulārajā sezonā vēl atlikušas sešas spēles un pēdējā no tām tiks aizvadīta 22. maijā. Pagaidām gan „Fuenlabrada” atrodas septītajā vietā Spānijas līgā un ir „play-off” zonā, taču konkurentes vēl ir pietiekami tuvu un izslēgšanas spēles nav garantētas.

Līdz ar to var gadīties, ka Šmitam sezona jau beigusies vai arī tajā palikušas tikai pāris spēles. 20 gadus vecajam basketbolistam tas būtu īpaši sāpīgi, jo šonedēļ tika atklāts viņa nodoms pieteikties NBA draftam, kas paredzēts jūnija otrajā pusē.

Šmits šosezon ir kļuvis par regulāru „Fuenlabrada” sastāva dalībnieku un ACB līgā vidēji mačā nospēlējis 13.5 minūtes, kuru laikā sametis 4.9 punktus un savācis 2.5 atlēkušās bumbas, trāpot 55% divpunktu metienu. Rītdien viņam bija paredzēta spēle pret Dāvja Bertāna pārstāvēto „Laboral Kutxa”, kuru Šmitam nu nāksies vērot no malas.

Tikmēr Lietuvā noslēgusies regulārā sezona, kurā uzvaru izcīnīja Kaspara Vecvagara pārstāvētais „Žalgiris” ar bilanci 32-4. Sezonas pēdējā mačā pret „Šiauliai” gan nācās piekāpties ar 79:82. Vecvagars nospēlēja 13:50 minūtes, kuru laikā guva divus punktus (2p. 1/5, 2p. 0/2), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un pieļāva vienu kļūdu. Viņa +/- rādītājs šajā mačā bija mīnus seši, kas bija otrs sliktākais komandā. Ceturtdaļfinālā, kas sāksies nākamajā nedēļā, „Žalgiris” tiksies ar „Pieno žvaigždes”.

Slovēnijas čempionātā uzvaru svinēja Ronalda Zaķa „Union Olimpija”, ar 89:84 pārspējot „Tajfun”. Zaķis 17 laukumā pavadītajās minūtēs guva sešus punktus (1p. 2/4, 2p. 2/4) un savāca četras atlēkušās bumbas, kā arī pieļāva divas kļūdas un saņēma divas piezīmes. „Union Olimpija” saglabā vadību čempionāta kopvērtējumā, taču tāda pati bilance 5-2 čempionu grupā ir arī „Krka” vienībai, ar kuru būs jātiekas pēdējā kārtā septītajā maijā.

Savukārt Portugālē Artūrs Bricis sameta 14 punktus „Oliveirense” uzvarā pār „Galitos Barreiro” ar 78:72. Bricis nospēlēja 23 minūtes un trāpīja sešus soda metienus no septiņiem, kā arī savāca divas atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu pretinieku piespēli.

Izmantotie resursi:
ACB.COM - Rolands Smits, baja para alrededor de...
FPB :: Federação Portuguesa de Basquetebol
Košarkarska zveza Slovenije: Naslovnica
Tete-a-Tete Casino-LKL | Lietuvos krepšinio lyga

     [+] [-]

, 2016-04-24 01:38, pirms 8 gadiem
izlabojat "(2p. 1/5, 2p. 0/2)"

     [+] [-]

, 2016-04-24 10:14, pirms 8 gadiem
Cik reāli ir Šmitam tikt nodraftētam?